Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κολύμπησε αλλά...δεν τα κατάφερε



Η 62χρονη Νταϊάνα Νάιαντ, που αποπειράθηκε να κολυμπήσει απ τις κουβανικές ακτές έως το Κι Ουέστ, στη Φλόριντα, εγκατέλειψε νωρίτερα...............

σήμερα τον αγώνα της, που διήρκεσε ωστόσο 60 ολόκληρες ώρες, ενώ απείχε απ τον προορισμό της 75 ναυτικά μίλια γι’ αυτήν κάπου 35-40 ώρες κολύμπι.
Τούτο συνέβη «εξαιτίας της παρουσίας μεγάλων και «επιθετικών» μεδουσών, αλλά και των ισχυρών αντίθετων ρευμάτων», δήλωσε η ίδια.


Κολυμπούσε «ύπτιο», ώστε το κεφάλι της να εξέχει απ το νερό και να μη μπορούν οι μέδουσες να τσιμπήσουν, είπε.


Οι γιατροί που την συνοδεύουν έκαναν στην Νάϊαντ ενέσεις, ώστε αυτή να ανακουφιστεί από τα τσιμπήματα στο υπόλοιπο σώμα της.

Η θαλάσσια διαδρομή
Πρόκειται για μια θαλάσσια διαδρομή περίπου 155 ναυτικών μιλίων, σε μια περιοχή όπου οι καρχαρίες δεν είναι απόντες. Μάλιστα, η κολυμβήτρια αρνήθηκε να μπει στο εσωτερικού προστατευτικού κλωβού για τους καρχαρίες, όπως δηλαδή έπραξε (το 1997) η κολυμβήτρια Σούζι Μαρόνι και κατάφερε, έτσι, να φθάσει κολυμπώντας στη Φλόριντα.

Η τέταρτη απόπειρα
Επρόκειτο για την τέταρτη κατά σειράν απόπειρα της Νάϊαντ να κολυμπήσει σε όλη τη συγκεκριμένη διαδρομή, για να γιορτάσει, όπως δήλωσε στην Κούβα, τα επικείμενα 63α γενέθλιά της.


Πηγή:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...