Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Στο δρόμο αυτοκίνητα που «μιλούν» μεταξύ τους


 Στο δρόμο αυτοκίνητα που «μιλούν» μεταξύ τους
Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η δοκιμή της τεχνολογίας V2V που επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους
H τεχνολογία V2V επιτρέπει την επικοινωνία των αυτοκινήτων ώστε να αποφεύγονται τροχαία ατυχήματα

Μίσιγκαν  
Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η δοκιμή μιας νέας τεχνολογίας η οποία θέλει να βάλει «φρένο» στα τροχαία ατυχήματα. Η τεχνολογία V2V επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους και ειδοποιεί τους οδηγούς τους σχετικά με το αν βρίσκονται σε πιθανή πορεία σύγκρουσης. Το σύστημα προωθεί η Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Οδών των ΗΠΑ και εδώ και λίγα 24ωρα περίπου τρεις χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους του Μίσιγκαν έχοντας ενσωματωμένο το V2V.

Η τεχνολογία
Η «επικοινωνία από όχημα σε όχημα» (vehicle to vehicle communication ή V2V), όπως ονομάζεται η τεχνολογία, επιτρέπει τη σύνδεση και επικοινωνία των οχημάτων μεταξύ τους μέσω ασύρματων δικτύων. Τα οχήματα ανταλλάσσουν συνεχώς μια σειρά από πληροφορίες όπως η θέση στην οποία βρίσκονται, η κατεύθυνση που έχουν καθώς και η ταχύτητα τους.

Ένα όχημα που φέρει την τεχνολογία ανταλλάσσει δεδομένα 10 φορές κάθε δευτερόλεπτο με τα οχήματα που βρίσκονται σε ακτίνα 300 μέτρων από αυτό. Ένας υπολογιστής επεξεργάζεται συνεχώς τα δεδομένα και σε περίπτωση που διαπιστώσει πιθανό κίνδυνο ειδοποιεί τον οδηγό προβάλλοντας σχετικά σήματα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου
troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...