Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Το Facebook «προτιμούν» οι παιδόφιλοι για να βρίσκουν τα θύματά τους

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις κατά τόπους υπηρεσίες ανά τον κόσμο η ολοένα και αυξανόμενη χρήση των κοινωνικών δικτύων και ειδικότερα του Facebook από παιδόφιλους.

Η δημοφιλές δίκτυο είναι ένας «εύκολος τρόπος» για τους ανθρώπους αυτούς, προκειμένου να πλησιάσουν τα ανήλικα θύματά τους και να τα παροτρύνουν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα.

Σύμφωνα με το βρετανικό Κέντρο για την Παιδική Εκμετάλλευση και την Προστασία στο Διαδίκτυο, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «grooming». Οι «παιδόφιλοι» αυτοί παρουσιάζονται ως έφηβοι προκειμένου να πείσουν τα θύματά τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία ήρθε στο φως από την ομάδα παρακολούθησης του Κέντρου, που προχώρησε και σε σχετικές προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά και τις αυξανόμενες καταγγελίες γονέων οι οποίες έχουν πλέον ξεπεράσει τις 1000 κάθε μήνα, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια έφταναν τις 400.

Οι ειδικοί ωστόσο συμβουλεύουν τα παιδιά, να μην αποκαλύπτουν την ταυτότητα τους, να μην μοιράζονται πληροφορίες και να μην στέλνουν φωτογραφίες σε αγνώστους που συναντούν στο Διαδίκτυο. Εκπρόσωπος του Facebook, πάντως, δήλωσε ότι το δημοφιλές μέσο δείχνει «μηδενική ανοχή» σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...