Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Θεωριες για το 2012


του Valafar Occulta 

Μπήκαμε πλέον στην πιο συζητημένη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας, την χρονιά για την οποία έχουν κυκλοφορήσει αρκετές ταινίες, εχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία με έρευνες και μελέτες και έχουν γραφτεί ακόμα περισσότερα άρθρα. 2012! Η χρονιά που ο κόσμος θα τελειώσει!

Οι επικρατούσες θεωρίες για τον επικείμενο αφανισμό μας είναι δύο, το τέλος του ημερολογίου τον πολιτισμού των Μάγια και οι αναφορές του πλανήτη Χ ο οποίος σύμφωνα με ερευνητές έχει πορεία σύγκρουσης με τη γη. Άλλες λιγότερο διαδεδομένες θεωρίες είναι αυτή της αντιστροφής των πόλων, των εκρήξεων στην επιφάνεια του ήλιου, των φυσικών καταστροφών και πολλές ακόμα.

Πολλές φορές στην ιστορία του κόσμου οι άνθρωποι έβρισκαν μια ημερομηνία που ο κόσμος θα αφανιζόταν, είτε από έρευνες και υπολογισμούς είτε από προφητείες. Τίποτα δεν έγινε και και τώρα όλοι είναι στραμμένοι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, όταν το ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει.

         Τι ακριβώς θα συμβεί τότε όμως; Ποια είναι η περίφημη προφητεία των Μάγια που μιλαέι για τη συντέλεια του κόσμου; Εγώ προσωπικά από όσο έχω ψάξει δεν έχω βρει κάποια γραμμένη προφητεία που έμεινε (ίσως να μην έψαξα καλά). Όλοι μιλάνε για το ημερολόγιο παρά για κάποια συγκεριμένη φράση, εκτός από κάποιες μεταφράσεις κειμένων που έχουν διασωθεί που λένε πως θα έρθει μια μεγάλη αλλαγή στον κόσμο με την ευθυγράμμιση του γαλαξία μας. Το μόνο που τελειώνει είναι το ημερολόγιο. Το ημερολόγιο αυτό λοιπόν βασίζεται σε 3 κύκλους, το κεντρικό των 365 ημερών, τον ιερό των 260 ημερών τον οποίο χρησιμοποιούσαν για να καθορίζουν τις γιορτές και τις ημέρες που θα προφήτευαν και τον μεγάλο κύκλο των 5.125 ετών. Αυτά τα 5.125 χρόνια φτάνουν στο τέλος τους στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και ξεκίνησαν στις 11 Αυγούστου 3114 π.Χ.. 

Σύμφωνα με την χρονολόγηση τους η δημιουργία αποτελείται από 5 μεγάλους κύκλους των 5.125 χρόνων, δηλαδή από 25.625 χρόνια συνολικά. Κάθε κύκλος αποτελείται από 13 Μπακτούν των 400 περίπου χρόνων το καθένα κι εμείς διανύουμε και φτάνουμε στο τέλος του τελευταίου. Κάθε μεγάλος κύκλος κλείνει με καταστροφή λένε οι ειδικοί, και επειδή έως τώρα κάθε αστρολογική πρόβλεψη των Μάγια έχει επιβεβαιωθεί προβληματίζονται. Το θέμα όμως είναι πως όλα τα ιερογλυφικά που αναφέρονται στο τέλος είναι κατεστραμμένα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια το τι λένε, οι προτάσεις σταματούν στη μέση δίνοντας την δυνατότητα για πολλαπλές εμπειρίες, ακόμα και για θετικές. Και όπως μας έχουν δείξει οι μυθολογίες των πολιτισμών κάθε τέλος ενός κύκλου σηματοδοτεί μια νέα αρχή! Όσο καταστροφολογικά και αν είναι τα σημάδια του τέλους πάντα κάτι καινούριο ξεκινάει! Στις 21 Δεκεμβρίου τις χρονιάς που διανύνουμε το 13ο Μπακτούν τελειώνει, το 14ο όμως ξεκινάει.

            Εκτός από τους Μάγια όμως, με τα άστρα ασχολούνταν και οι Σουμέριοι που ανακάλυψαν τον 10ο πλανήτη, η αλλιώς πλανήτη Χ. Ο πλανήτης αυτός δεν ήταν γνωστός μόνο στους Σουμέριους όμως, τον ανέφεραν και οι αρχαίοι Έλληνες σαν Νέμεσις, και στους Βαβυλώνιους και Μεσοποτάμιους σαν Marduk, δηλαδή βασιλιάς των ουρανών, οι Σουμέριοι τον αποκαλούσαν Nibiru που σημαίνει ο πλανήτης της μετάβασης. Οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Εβραίοι τον απεικόνιζαν σαν έναν δίσκο με φτερά. Πρώτοι αναφέρθηκαν σε αυτόν τον πλανήτη ο Erich von Daniken στο βιβλίο του Gods from outer space το 1970 και ο 

Zechariah Sitchin στο βιβλίο του ο 12οςπλανήτης το 1976. Ο πρώτος έκανε έρευνες για τους αρχαίους αστροναύτες και ο Σίτσιν ερευνούσε τα εβραικά κείμενα όντας εβραίος και ο ίδιος. Μετά από αυτές τις πρώτες αναφορές για τον πλανήτη Χ ολοένα και περισσότεροι ερευνητές και αστρονόμοι άρχισαν να βρίσκουν στοιχεία για τον Nibiru, το 1983 επιβεβαίωσε τυπικά την ύπαρξη του πλανήτη. Περιγράφει μια ελλειπτική τροχιά γύρω από τον ήλιο και επιστρέφει κοντά στη γη κάθε 3600 χρόνια, η κατεύθυνση της τροχιάς του είναι αντίθετη με αυτή των υπόλοιπων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Είναι υπεύθυνος για την βύθιση της Ατλαντίδας και του κατακλυσμού της εποχής του Νώε. Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα περάσει δια μέσου του εκλειπτικού επιπέδου του ηλιακού μας συστήματος και θα φαίνεται σαν ένα λαμπρό κόκκινο άστρο στο μέγεθος της Σελήνης. Η τροχιά της Γης θα λοξοδρομήσει και θα προκληθούν φυσικές καταστροφές. Για την έλευση του όμως έπαιζαν διάφορες ημερομηνίες, τον περίμεναν το 2003 και όταν δεν φάνηκε το ανέβαλλαν για το 2005 και κάπου εκεί ανακάλυψαν πως θα έρθει το 2012.

    Οι καταστροφολόγοι ερευνητές περιμένουν το τέλος του κόσμου είτε από έναν μυστηριώδη πλανήτη είτε από φυσικές καταστροφές, η NASA επισήμως αρνείται την ύπαρξη κάποιου είδους πλανήτη ή αστεροειδούς που απειλεί να συγκρουστεί με τη Γη. Οι επιστήμονες της διαψεύδουν τις θεωρίες που θέλουν φυσικές καταστροφές, λένε πως τίποτα από όσα ακούγονται για τις εκρήξεις στον ήλιο και την αντιστροφή των μαγνητικών πεδίων δεν θα επηρεάσει τη γη μιας που αυτά γίνονται κάθε 11 χρόνια. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως οι επιστήμονες ξέρουν τι πρόκειται να συμβεί και το κρύβουν. Όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολλοί πιστεύουν πως το τέλος έρχεται λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών, αρκετοί βλέπουν τα σημάδια της αποκάλυψης και η θεωρία του πλανήτη Χ βρίσκει σε αυτούς υποστηρικτές. Το ημερολόγιο των Μάγια φτάνει στο τέλος του, ο κύκλος του χρόνου τους τελειώνει, καθώς κλείνει και ο κύκλος του Nibiru που πλησιάζει τη γη. Έρχεται το τέλος;… Ή η 21η Δεκεμβρίου θα μας προσπεράσει όπως και όλες οι άλλες ημερομηνίες της καταστροφής του κόσμου;


Πηγή: diadrastiko:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...