Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

To φαινόμενο 11:11 και ο αριθμός 11 ...


 ...διότι όσοι ερευνηταί εδέχοντο τας ιδέας, ταυτίζουν αυτάς προς τους αριθμούς…
Αριστοτέλης, Μετά τα Φυσικά 1072, 25-30
Με ρώταγε σήμερα το πρωί μια φίλη σχετικά με τον αριθμό έντεκα (11)...

Η αλήθεια είναι πως κυλοφορούν πολλές ερμηνείες και αυτό -όπως πάντα- διχάζει τις απόψεις. Σημαντικό θεωρώ το γεγονός πως σε κάθε πράγμα, σε κάθε έννοια, σε κάθε προσέγγυση σημασία έχει η δική μας ματιά. Ανάλογα του τι αναζητάμε μπορούμε να βρούμε και επιχειρήματα που να υποστηρίζουν την άποψη μας. Ωστόσο μια άποψη είναι αυτό ακριβώς, μια συγκεκριμένη ματιά πάνω σε ένα θέμα και όχι απαραιτήτως η αλήθεια. Ουσιαστικά επιλέγουμε εμείς πως βλέπουμε οτιδήποτε. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό 11.

Βέβαια η αριθμολογία και ειδικά η σοφία των αριθμών αποτελεί μια μακρά παράδοση και με αυτή ασχολήθηκαν πολύ γνωστοί φιλόσοφοι τόσο στο παρελθόν όσο και στη νεότερη εποχή. Σημαντικότερος όλων μέχρι σήμερα για την κατανόηση των αριθμών θεωρείται ο Πυθαγόρας και οι πυθαγόρειοι, οι οποίοι πίσω από τους αριθμούς κατανοούσαν μια οικουμενική και συμπαντική μαθηματική αρμονία. Ουσιαστικά με τον Πυθαγόρα γεννήθηκαν τα μαθηματικά της σύγχρονης εποχής και πέραν τούτου μέσω των αριθμών και της κατανόησης τους έγινε και η σύνδεση αυτών με το χώρο και το χρόνο...

Οπότε αν κάποιος θέλει με ειλικρίνεια να δει ορισμένα πράγματα γύρω από τους αριθμούς, ορθό είναι να ανατρέξει στις ίδιες τις πηγές.... όσες τουλάχιστον μπορεί να βρει και να προσωρήσει σε μια δική του έρευνα. (ενδεικτικά παραθέτω τα εξής λινκ:
http://grmath4.phpnet.us/istoria/pythagorioi/proim_pithagor-1.html
http://users.sch.gr/padamakos/mydocs/o%20psyxogonikos%20arithmos.pdf
http://www.astro.gr/kipouros/numbers/number2.htm)

Αναφερόμενη στην αριθμολογική έννοια του "11" σε παλιότερη ανάρτηση είχα γράψει:

"Το 11 είναι ένας από τους πιο ιερούς , χαρισματικούς αριθμολογικά αριθμούς. ΑΝ κάποιοι εσκεμμένα έσπειραν φόβο και πανικό επιλεκτικά σε εκείνες τις ημερομηνίες ίσως το έκαναν ακριβώς για να συνδέσουμε αρνητικά τον αριθμό. ..."
""Ο αριθμός 11 συνδέεται με την πνευματική συνειδητοποίηση. Σαν ένας από τους δύο κύριους αριθμούς, προσδίδει εξαιρετική διαίσθηση, πρωτοποριακό πνεύμα...."
"Ο Αριθμός 11 

Αυτός είναι ένας ηγέτης αριθμός. Ο μυστικισμός και το πνευματικό αίνιγμα είναι το πεπρωμένο του ένδεκα...."



Και ειλικρινά θα πρότεινα μια ανάγνωση εκείνης της ανάρτησης μιας και παραμένει διαχρονικά επίκαιρη όσο μας απασχολούν τέτοια φαινόμενα...(http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/08/2012.html)




Από την άλλη πλευρά κάποιοι λάτρεις της συνωμοσιολογίας συγκεντρώνουν ότι 11άρι συναντήσουν ταυτίζοντας το με τις καταστροφικές ενέργειες των ιλλουμινάτι. Αυτό το "άθλημα" μάλλον ξεκίνησε μετά την καταστροφή στου δίδυμους πύργους στις 11/9...

Πριν περάσω σε πιο ειδικά σημεία, ρωτώ εδώ: Δηλαδή να θεωρήσουμε εξ προοιμίου πως ολόκληρος ο 11ος μήνας είναι δυσοίωνος? ή πως οι άνθρωποι που γεννήθηκα Νοέμβρη είναι "αρνητικοί"? (11ος είναι ο σημερινός Νοέμβρης, που ετοιμολογικά βέβαια μπορεί να σημαίνει "ο ένατος", από το λατινικό "νόβε"=9, αλλά όλοι αναγνωρίζουμε πως όταν βλέπουμε μια ημερομηνία -π.χ. 26.11.1970- το έντεκα αντιστοιχεί στο Νοέμβρη..., ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να είναι ο Γενάρης... Οι λέξεις τις περισσότερες φορές αποκαλύπτουν αλήθειες... Στο παρών παράδειγμα, πως η Πρώτη του χρόνου δεν ήταν πάντοτε την 1η του Γενάρη... Ας όψονται οι ημερολογιακές αλλαγές...) 

Αυτού του τύπου οι γενικεύσεις είναι ωστόσο από γραφικές έως επικίνδυνες. Για παράδειγμα σε κείμενο του παραφυσικού.gr με τίτλο ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 11 που προφανώς προέκυψε από το ακόλουθο βίντεο και ανάλογες αναρτήσεις σε ξένα φόρουμμ:

όπου στο ελληνικό κείμενο του λινκ που δίνω τελειώνει με τη φράση: "σκέφτεστε τώρα;;;;"


Να πω τι σκέφτομαι? Κατ΄αρχήν πολύ εφευρετικός ο φίλος! Που το σκαρφίστηκε να ψάξει στα Wingdings! (βέβαια στα δικά μου δεν είχε στα τελευταία ψηφία το άστρο του Δαβίδ και τη νεκροκεφαλή... αλλά δύο άλλα "αθώα" σύμβολα...) Μάλλον όμως ξέχασε να μας πει πως το γράμμα "Q" στα Webdings είναι πάντα ένα αεροπλάνο... οπότε όπου Q πάντα ένα αεροπλανάκι... τόσο απλό... να θωρήσουμε πως όπου αεροπλάνο αυτό που έριξαν στους δίδυμους πύργους? Δεν παραείναι απλουστευμένο για να σταθεί σαν απόδειξη? Η εφευρετικότητα συνδυασμών στοιχείων πάντως όταν αναζητούμε αποδείξεις είναι και χάρισμα αυτό το παραδέχομαι... Όμως προς ποιά πλευρά και με ποιό κίνητρο τις αναζητάμε αυτό παραμένει ζητούμενο... γιατί τα ίδια στοιχεία με διαφορετική ερμηνεία δίνουν και άλλο αποτέλεσμα. Τίποτε στον κόσμο μας δεν είναι άσπρο-μαύρο.


Το φαινόμενο του 11:11


Ωστόσο τελευταία ακούγεται και το φαινόμενο του να βλέπει κανείς γύρω του συνεχώς το 11:11, π.χ. στο ρολόι, σε πλακάτ, σε ταινίες, σε λογαριασμούς κτλ... Κυρίως όμως σε ψηφιακά ρολόγια. Οι "αριθμολόγοι" πιστεύουν πως αυτή η εμφάνιση παρουσιάζεται ιδιαίτερα συχνά για να είναι μια απλή σύμπτωση. Ουσιαστικά αποδίδουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα στον αριθμό 11:11, με βάση τη συγχρονικότητα. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημάδι ή πως σηματοδοτεί την παρουσία αγνών πνευμάτων ή πνευματικών οδηγών. Η πίστη και η απόδοση ιδιαίτερα μυστηριακών νοημάτων συνήθως συνδέεται με τους οπαδούς του new age. Ωστόσο δεν αποκλείεται και για ένα φαινόμενο το οποίο προκαλεί ο ίδιος ο παρατηρητής ειδικά εάν επιμένει να συγκεντρώνει "στοιχεία" για να υποστηρίξει τη δική του οπτική...

Σήμερα μάλιστα το πρωί με ρώτησε η φίλη Φαίδρα σχετικά και από "σύμπτωση" το πρώτο που είχα δει το πρωί ήταν πράγματι η συγκεκριμένη ώρα...  11:11 (Να πω πως δεν φορώ εδώ και χρόνια ρολόι χειρός και όποτε χρειάζεται κοιτώ σε αυτό της κουζίνας που είναι ψηφιακό...)
Όπως έλεγα λοιπόν στην απάντηση μου προς τη Φαίδρα αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι μπορεί όμως και όχι.

Βέβαια εάν αναγνωρίζουμε πως τίποτε δεν είναι τυχαίο, τότε προφανώς και κάτι έχει να μας πει, ειδικά εάν πρόκειται για επαναλαμβανόμενο μοτίβο... Όμως το ζήτημα είναι σε ποιό μέρος του εαυτού μας απευθύνεται: στο λογικό-ρατσιοναλιστικό ή στη διαίσθηση? Εάν θελουμε να κατανοήσουμε με τη λογική μονάχα κάτι που απευθύνεται στη διαίσθηση μας, στη διαισθητική λογική, τότε ήδη κάνουμε ένα σφάλμα- όχι πως αποκλείεται να μας δώσει και σωστό αποτέλεσμα βέβαια, αλλά όταν αποκλείουμε μέρος του Είναι μας όλο και κάποιο μέρος της εικόνας θα παραμένει συγκαλυμμένο.

Εάν λοιπόν "δεν είναι τυχαίο", τότε πιθανόν να πρόκειται για μήνυμα συγχρονικότητας, για την ανάγκη συντονισμού με κάποιο νόημα, κάποια ιδέα ή κάποιο μήνυμα. Όμως ποιός στέλνει το μύνημα και σε ποιόν απευθύνεται? Και ποιό είναι το μήνυμα που χρειάζεται να αποκωδικοποιήσουμε.

Έτσι εντελώς πρόχειρα θα έκαναν την αναγωγή των άσσων του 11:11 σε γράμματα (AA:ΑΑ)... Στις τράπουλες οι Άσσοι συμβολίζουν δυνάμεις και οι τέσσερις άσσοι (όλοι όσοι υπάρχουν δηλαδή εκεί μέσα) συμβολίζουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό συγκεντρωμένης δύναμης. (Π.χ. άσσος δυναρίων/πεντάκτινων/καρό αναφέρεται σε οικονομική δύναμη, ο άσος των σπαθιών συμβολίζει τις νέες ιδέες και τη λογική, ο άσσος κούπες την αγάπη και τη συναισθηματική δύναμη και ο άσσος μπαστούνι αγώνα, δημιουργική ώθηση και δημιουργική δράση). Αυτή είναι όμως μόνο μια ερμηνεία...

Μια άλλη καλή ερμηνεία ωστόσο είναι το ξύπνημα, η αφύπνιση. Για να επαναλαμβάνεται ένα σχήμα σαν τους άσσους στο ρολόϊ ή τα εντεκάρια προφανώς θέλει να τραβήξει την προσοχή μας σε κάποια κατεύθυνση. Να μας ξυπνήσει όμως από τι?

Αν συνδέσουμε αυτό το γεγονός με την ύπαρξη υπερβολικής ποσότητας ψηφιακής τεχνολογίας γύρω μας και με το γεγονός πως και αυτή συμβάλει στη διατήρηση του matrix, της ψηφιακής- virtual πραγματικότητας εντός της οποίας ζούμε τότε προφανώς θέλει να μας ξυπνήσει για να "δραπετεύσουμε" ακριβώς από αυτή την ψεύτικη πραγματικότητα...

Οι περισσότεροι φαντάζομαι πολύ εύκολα θα τύχει να παρατηρήσουν το 11:11 όμως πόσο εύκολα θα κοιτάξουν το διπλανό τους? Πόσο εύκολα θα δουν ένα περαστικό που έχει ανάγκη? Πόσο εύκολα κοιτούν στα μάτια των συνανθρώπων τους?... 

Έχουμε φτάσει να αναζητούμε νόημα στο 11:11 των ψηφιακών ρολογιών, όμως δεν αναζητάμε νόημα στις ζωές μας, στη σύνδεση μας με τους γύρω μας, στην ενότητα μας με τη φύση...

Είμαστε άτομα, μονάδες. Αυτό είναι το ένα (1). Και είμαστε όλοι συνδεδεμένοι στη συλλογική συνείδηση η οποία λειτουργεί μέσα από το υποσεινήδειτο ή ασυνείδητο νου μας. Ουσιαστικά αποτελούμε ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, την ανθρωπότητα και όπως πολλοί φωτισμένοι Δάσκαλοι τονίζουν, μόνο φαινομενικά είμαστε ξεχωριστές οντότητες- Όλοι είμαστε ΕΝΑ. Μία ανθρωπότητα με ένα κοινό-συλλογικό νου.

Ίσως λοιπόν ο συλλογικός νους να είναι αυτός που θέλει να τραβήξει την προσοχή μας σε αυτό ακριβώς το γεγονός: ξυπνήστε στην ΕΝότητα! Είμαστε ΕΝΑ!

Για να ξυπνήσουμε όμως εντός αυτής της ενότητας, για να αντιληφθούμε πως δεν είμαστε διασπασμένα άτομα, θα πρέπει να στραφούμε μέσα μας, να βρούμε το εσωτερικό μας φως και κατόπιν να αντιληφθούμε πως η πραγματικότητα δεν είναι μέσα σε υπολογιστές και ψηφιακές τεχνολογίες -μολονότι μονοπωλούν το ενδιαφέρον των καταναλωτών- αλλά παντού γύρω μας και εντός μας!. Αυτό βέβαια για όσους κατανοούν πως είμαστε πνεύμα σε σάρκα και όχι σάρκα με λίγο πνεύμα...

Υπ' αυτή την έννοια ξαναγυρίζουμε σε ζητήματα που τονίζω εδώ και πολύ καιρό:

  • παρατήστε και περιορίστε τον virtual ψηφιακό κόσμο του ιντερνετ, της τηλεόρασης και της υπερβολικής τεχνολογίας και βγείτε έξω να συνδεθείτε στον πραγματικό κόσμο! Ανακαλύψτε πάλι την Ενότητα για να δημιουργήσουμε και πάλι ΕΜΕΙΣ την πραγματικότητα μας και όχι να ζούμε εγκλωβισμένοι στο ψηφιακό matrix που άλλοι έβαλαν στις ζωές μας και εμείς το αποδεχτήκαμε.
  • Η αλήθεια είναι πάντα απλή
  • Η αλήθεια είναι εντός μας

Και μια άλλη πιο "εξειδικευμένη" τοποθέτηση θα βρείτε εδώ (http://www.1111spiritguardians.com/whatis1111.htm)
και μια διαμετρικά αντίθετη εδώ- από όπου το σχετικό πόστερ...
Οπότε... απ' όλα έχει ο "μπαχτσές", αν δεν είναι"άγγελοι" είναι η πύλη της κολάσεως... διαλέγετε και παίρνετε...


Γενικά πάντως θα συμβούλευα να αναζητήσετε εντός σας το νόημα και να μην παγιδεύεστε σε ερμηνείες τρίτων.

Διαισθανθείτε τι σημαίνει το κάθε τι για εσάς τους ίδιους...

Εξάλλου οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν ιδέες κι αν είναι έτσι φτιάξτε δικές σας!- αντί να υιοθετείται αυτές τρίτων! τουλάχιστον θα παραμείνετε δημιουργικοί και ευέλικτοι :)


vickytoxotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...