Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το “μυστικό” της κοιλάδας Wadi Hojeir, προκαλεί εφιάλτες στη Δύση



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμερικανικής THE WALL STREET JOURNAL πριν λίγες ημέρες, ραντάρ – υπό την εποπτεία Γάλλων Κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών – εγκατεστημένο στα σύνορα Ισραήλ – Λιβανου, εντόπισε Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος να κάνει αναγνωριστικές πτήσεις. Το Ισραηλινο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, χωρίς ωστόσο να φέρει κάποια ανησυχία στους Γάλλους Κυανόκρανους μιας και οι παραβίασεις του εναέριου χώρου του Λιβανου από Ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο.
Αυτό ωστόσο που δεν ήταν συνηθισμένο, ήταν το γεγονός πως όταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έφτασε στην κοιλάδα Wadi Hojeir, που βρίσκεται ανάμεσα από απότομες πλαγιές χάθηκε από την οθόνη του ραντάρ.
Οι Κυανόκρανοι επικοινώνησαν αμέσως με το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Λιβάνου, ωστόσο στις έρευνες εντοπισμού που ακολούθησαν δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του Ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφος.
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να συνδεθεί με ένα άλλο όπου Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο του Λιβάνου χωρίς ενδείξεις μηχανικής βλάβης ή έστω να έχει προηγηθεί κάποια έκρηξη.
Οι Κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο η Χεζμπολάχ να έχει ανακαλύψει τρόπους ώστε να παρεμβαίνει ηλεκτρονικά στο σύστημα των Ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και να τα καταρρίπτει χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.
Το όλο σενάριο γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό για τη Δύση δεδομένου τις καλές σχέσεις αλλά και τη στενή συνεργασία μεταξύ Ιράν και Χεζμπολάχ.  
Ο Ιρανός Στρατηγός Masoud Jazayeri, αναπληρωτής Επικεφαλής των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προειδοποίησε πως στην περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί εναντίον του Ιράν,ουσιαστικά υπογράφει και την καταστροφή του, ενώ πρόσθεσε ότι τα σχέδια αντιποίνων βρίσκονται …ήδη σε ισχύ.
Πριν τέσσερις ημέρες ο Αρχηγός της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah τόνισε: ”Η Χεζμπολάχ δεν έχει την ανάγκη υποστήριξης των δύο (Συρίας – Ιράν) και άνω των 10.000 πυραύλων μας στοχεύουν ήδη το Τελ Αβίβ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...