Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Άνθρωπος αυταναφλέγεται από άγνωστα αίτια…


Γράφει ο Κωνσταντίνος Φανουράκης
Στις 19 Φεβρουαρίου 2013 στην περιοχή Οκλαχόμα στις Η.Π.Α. ο 65 ετών Danny Vanzandt βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο σπίτι του χωρίς να υπάρχουν σημάδια πυρκαγιάς στο υπόλοιπο εσωτερικό του σπιτιού. 








Οι αναφορές από την τοπική αστυνομία και τον σερίφη της περιοχής έλεγαν πως την Δευτέρα στις 10:50 πμ.  ένας γείτονας ανέφερε  στις τοπικές αρχές πως το σπίτι  του  Danny Vanzandt , πιθανώς να έχει αρπάξει πυρκαγιά διότι έβλεπαν πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από τα παράθυρα. Το πυροσβεστικό τμήμα όπου εκκλήθη  να σβήσει την φωτιά αναφέρει πως όταν μπήκαν στο σπίτι δεν είδαν πουθενά σημάδια πυρκαγιάς παρά  μόνο μια έντονη οσμή από κάτι καμμένο… αυτό που αντίκρισαν  πιθανολογούσαν πως πρόκειται για ένα σωρό από καμμένα σκουπίδια που κάποιος με κάποιο τρόπο περιόρισε την φωτιά χωρίς να κάψει ή να επηρεάσει τίποτε άλλο στο γύρω δωμάτιο και στο υπόλοιπο σπίτι.

Μετά από έλεγχο στα ευρήματα από τις τοπικές και κρατικές αρχές διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ανθρώπινη σάρκα και μετα  πειστήρια γενετικών εξετάσεων DNA κτλ.. διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον εξηνταπεντάχρονο  Danny Vanzandt.





 Οι έρευνες που έγιναν στον χώρο και στα ευρήματα δεν δείχνουν κάποιο αίτιο εμπρησμού ή ατυχήματος.  Η φωτιά μοιάζει να προήλθε από το ίδιο το σώμα του Danny από μέσα προς τα έξω χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία ή ουσία ανάφλεξης. Όλα τα σημάδια δείχνουν να οδηγούν στην αυτανάφλεξη...



Ο σερίφης  Ron Lockhart εργαζόταν 20 χρόνια ως ερευνητής σε περιπτώσεις εμπρησμού και φωτιάς πριν γίνει σερίφης στην επαρχία Sequoyahτης Οκλαχόμα.

Αναφέρει πως δεν έχει ξανασυναντήσει τέτοιο περιστατικό ποτέ στην καριέρα του έως τώρα. Τα υπολείμματα της σάρκας δείχνουν πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από μέσα προς τα έξω χωρίς καμία εξωτερική αιτία καίγοντας το σώμα και το πάτωμα μόνο  όπου βρέθηκε η σωρός…



 Ο Ron Lockhart δήλωσε πως ο Vanzandt ήταν αλκοολικός και καπνιστής αλλά δεν υπάρχουν αίτια που να συνάδουν  με τα  ευρήματα  και να οδηγούν σε τυχόν ατύχημα..

Όλα μας οδηγούν στην αυτανάφλεξη και δεν γνωρίζουμε το πως και το γιατί..

Η σωρός μεταφέρθηκε στην πόλη Tulsa της Οκλαχόμα όπου ανέλαβαν οι κρατικές υπηρεσίες…. Η έρευνα  είναι ακόμη υπό εξέλιξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...