Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η μεγαλοφυΐα που έπαιρνε «μηδέν» στις σχέσεις


Parakseno.gr : dinatosinfo Η μεγαλοφυΐα που έπαιρνε «μηδέν» στις σχέσεις
Μπορεί να ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς ….
επιστήμονες όλων των εποχών. Μπορεί το όνομά του να έχει γίνει συνώνυμο της μεγαλοφυΐας. Αλλά, υπήρχε ένα πεδίο, στο οποίο ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έπαιρνε βαθμό πολύ κάτω από τη βάση: οι σχέσεις του με τις γυναίκες.
 Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου «His Life and Universe» του Γουόλτερ Ισάκσον, ο Άινσταϊν ήταν ένας αυστηρός, απαιτητικός και αυταρχικός σύζυγος που φερόταν στη γυναίκα του σαν να ήταν δούλα! Όπως γράφει το βιβλίο, ο διάσημος επιστήμονας συνέταξε μια λίστα με απαιτήσεις και εντολές προς τη σύζυγό του Μαρίτς, τις οποίες έπρεπε να τηρεί κατά γράμμα.
 Η λίστα αυτή γράφτηκε το 1914, ύστερα από 11 χρόνια έγγαμου βίου. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βιβλίου, πράγματι η σύζυγός του αρχικά συμμορφώθηκε, όμως σύντομα τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί τους δύο γιους τους. Τι απαιτούσε λοιπόν ο Άλμπερτ Άινσταϊν; H σύζυγος έπρεπε: – να του παρέχει 3 γεύματα στο δωμάτιό του. – να μην τον υποτιμά μπροστά σε τρίτους. – να έχει σε τάξη τα ρούχα του. – η κρεβατοκάμαρα και το γραφείο του να είναι καθαρά.
 Συγκεκριμένα το γραφείο να χρησιμοποιείται μόνο από αυτόν. Η σύζυγος έπρεπε να παραιτηθεί απ’ όλες τις προσωπικές σχέσεις μαζί του, εφόσον δεν είναι απολύτως απαραίτητες για κοινωνικούς λόγους.
 Ειδικότερα: – να βγαίνουν έξω ή να ταξιδεύουν μαζί. – να κάνουν παρέα στο σπίτι. Τόνισε πως η σύζυγος θα πρέπει να υπακούει στα ακόλουθα: – δεν θα ζητούσε καμία οικειότητα, ούτε θα τον κατηγορεί με οποιονδήποτε τρόπο. – θα έπρεπε να φεύγει από την κρεβατοκάμαρα ή το γραφείο του αμέσως, χωρίς διαμαρτυρία, όταν το ζητούσε. – θα σταματούσε να του μιλά εφόσον το ζητήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...