Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η λίμνη των σκελετών στις Ινδίες



Η Roopkund, η οποία βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των μακρινών Ινδιών, Uttarakand, στα Ιμαλάια Όρη, σε υψόμετρο 5.000 μ. και είναι παγκοσμίως διάσημη ως η "λίμνη με των σκελετών", αποτελεί ένα μέρος γεμάτο από πυκνό μυστήριο και άλυτα ερωτηματικά.
Είναι ένας τάφος γιάντιων διαστάσεων με τουλάχιστον 600 κουφάρια, που κανείς ως τώρα δεν μπόρεσει να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα: Σε ποιους ανήκαν και πώς βρέθηκαν εκεί.
Η ιστορία της λίμνης
Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1942 και από τότε αποτελεί πόλο έλξης για όσους λατρεύουν το μυστήριο. Χρειάζεται ταξίδι τεσσάρων ημερών από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή για να φτάσει κάποιος εκεί.

Ερώτημα πρώτο: Από πότε βρίσκονται εκεί οι σκελετοί!

Οι πρώτες διαδικασίες χρονολόγησης με άνθρακα που διεξήχθησαν σε αυτούς τους σκελετούς, τους τοποθετούν μεταξύ του 12ου και του 15ου αιώνα. Με νέα ραδιοχρονολόγηση, χρονολογήθηκε τον 9ο αιώνα.

Ερώτημα δεύτερο: Τι οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους!

Οι επιστήμονες του Λονδίνου και του Hyderabad που εξέτασαν τα κρανία, διαπίστωσαν ότι φέρουν πολλά κατάγματα. Πιθανότατα προκλήθηκαν εξαιτίας πτώσης μεγάλων χαλαζόκοκκων που συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη χιονοθύελλα. Έτσι διατηρήθηκαν πολλά από τα λείψανα σε καλή κατάσταση, στο εσωτερικό της λίμνης.

Ερώτημα τρίτο: Γιατί πήγαν στην περιοχή!

Δεδομένου ότι το Roopkund δεν ήταν ποτέ μια σημαντική περιοχή, ούτε αναφέρεται πουθενά ως τόπος προσκυνήματος, για να προσελκύσει τόσο μεγάλες ομάδες ανθρώπων, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για περιπλανώμενους Θιβετιανούς εμπόρους. Ορισμένοι λένε ότι πρόκειται για προσκυνητές και άλλοι για νεκρούς από κάποια άγνωστη -μη καταγεγραμμένη ιστορικά- μάχη που έγινε στην περιοχή.

Η θεωρία των ερευνητών του National Geographic

Σύμφωνα με τη δική τους θεωρία, οι νεκροί ήταν μάλλον μέρος μιας θρησκευτικής πομπής, της "Nanda Jaat Yatra",  η οποία γινόταν κάθε 12 χρόνια! Απόγονοι των βασιλιάδων του Garhwal οργάνωναν ταντρικές τελετουργίες, αφιερωμένες στη περίφημη "Sri Yantra". Σύμφωνα με την παράδοση 5000 ετών, αυτή ήταν "η αναπνοή της Θεότητας", μέσω της οποίας εξελίχθηκε ο κόσμος.
Άραγε εμείς πότε θα μπορέσουμε να μάθουμε την αλήθεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...