Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κωδικό μήνυμα του Β’ Παγκοσμίου ταλαιπωρεί τους ειδικούς


Βρετανοί ειδικοί στην αποκρυπτογράφηση κωδικών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να «σπάσουν» έναν μυστικό κωδικό που βρέθηκε σε μήνυμα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μήνυμα ανακαλύφθηκε στον σκελετό ενόςταχυδρομικού περιστεριού, σε κατοικία στη Νότια Αγγλία.
Perierga.gr - Κωδικό μήνυμα του Β' Παγκοσμίου ταλαιπωρεί τους ειδικούς

Το Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνιών (GCHQ) της Βρετανίας προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα εδώ και μερικές εβδομάδες, από τότε που αναλήφθηκε μέσα σε μια κόκκινη κάψουλα που ήταν περασμένη στο πόδι του περιστεριού.
Τονίζουν ότι το μήνυμα ίσως είναι αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί χωρίς περισσότερες πληροφορίες, κάποιες από τις οποίες θα μπορούσαν να προέλθουν από τους πολίτες.
Το μήνυμα ανακαλύφθηκε από τον Ντέιβιντ Μάρτιν, σε καμινάδα στο σπίτι του στο Σάρεϊ, στη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης της κατοικίας του.
«Δεν είχαμε μεγάλες ελπίδες ότι θα καταφέρναμε να διαβάσουμε το μήνυμα, γιατί το είδος των κωδικών που χρησιμοποιούνταν στη διάρκεια επιχειρήσεων, είχαν σχεδιαστεί για να διαβαστούν από τους αποστολείς και τους παραλήπτες» δήλωσε εργαζόμενος του GCHQ.
«Εάν δεν μάθουμε περισσότερα για το ποιος έστειλε το μήνυμα και σε ποιον δεν θα βρούμε ποιος ήταν ο κώδικας που χρησιμοποιήθηκε» πρόσθεσε ο ειδικός.
«Η πιο χρήσιμη υπόδειξη που είχαμε στη διάρκεια της αναζήτησής μας ήρθε από έναν πολίτη που μας είπε, ότι εφόσον το μήνυμα βρέθηκε σε καμινάδα, οι τρεις πρώτες λέξεις είναι πιθανότητα: «Αγαπητέ Αγιε Βασίλη»» είπε αστειευόμενος ο εργαζόμενος της GCHQ.
Πιστεύεται ότι το μήνυμα εστάλη από στρατιωτική μονάδα στη διάρκεια επιχείρησης στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...