Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Την έθαψαν ζωντανή και εκείνη προσπάθησε να βγει από το φέρετρο


Την έθαψαν ζωντανή και εκείνη προσπάθησε να βγει από το φέρετρο
Η Mary Best ήταν μόλις 17 χρονών όταν διεγνώσθη με χολέρα στην Ινδία. Η θετή της μητέρα έφυγε από τη χώρα λίγους μήνες νωρίτερα, η κοπέλα, ολομόναχη πια, υπέφερε από αφόρητους πόνους και κράμπες στο στομάχι και έντονη αδιαθεσία, ο σφυγμός γινόταν όλο και πιο αδύναμος μέχρι που οι γιατροί είπαν ότι είναι νεκρή.
Λίγες ώρες αργότερα κοπέλα θάφτηκε στο Κοιμητήριο της Καλκούτας. Όλα αυτά έγιναν το 1871. Η ταφή της έγινε πολύ γρήγορα κάτι που ήταν συνηθισμένο εκείνη την περίοδο για τους ανθρώπους που είχαν προσβληθεί από την ασθένεια σε μία προσπάθεια να μην εξαπλωθεί. Όπως όλα δείχνουν, όμως η νεαρή κοπέλα είχε χάσει μόνο της αισθήσεις της και δεν είχε πεθάνει όταν την έβαλαν στο φέρετρο.
Την απίστευτη ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1905 και επανακυκλοφορεί. Το βιβλίο έχει συλλέξει ρεπορτάζ εφημερίδων και αφηγείται πραγματικά γεγονότα με ανθρώπους που τους έθαψαν ζωντανούς.
Δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, όταν άνοιξαν τον τάφο της για να θάψουν το πτώμα του θείου της, οι συγγενείς της αντίκρισαν ένα σοκαριστικό και ταυτόχρονα αποκρουστικό θέαμα. Το φέρετρο δεν είχε κλείσει καλά και ο μισός σκελετός της κοπέλας ήταν έξω από αυτό, το ίδιο και το μισό κρανίο της. Τα δάχτυλα της ήταν λυγισμένα και τα ρούχα της σκισμένα στην προσπάθειά της να βγει από το φέρετρο. Όλα αυτά έκαναν τους ανθρώπους που ερεύνησαν περισσότερο την υπόθεση να καταλάβουν πως η ίδια η κοπέλα είχε απλά χάσει τις αισθήσεις της όταν την έθαψαν.
Λίγο αργότερα συνήλθε χωρίς να μπορεί να καταλάβει πού βρίσκεται. Ήταν ακόμη ζωντανή και προσπάθησε να βγει από το φέρετρο. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το μαρτύριο που υπέστη εκείνες τις ώρες. Οι φωνές της για βοήθεια δεν εισακούστηκαν και προσπάθησε με όλες τις τις δυνάμεις να βγει από το φέρετρο για να ζήσει. Η προσπάθειά της ήταν τόσο μεγάλη που τελικά χτύπησε το κεφάλι της σε μια πέτρα και πέθανε ακαριαία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...