Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Πανεξυπνο παιδι

Ο μικρός Γκας Ντόρμαν μπορεί να είναι μόλις 5 χρονών, αλλά ο δείκτης νοημοσύνης του αγγίζει το...147!!!

Και αυτό διότι ο Ντόρμαν από το Κόλινσβιλ του Ιλινόις έμαθε να διαβάζει και να τραγουδά καραόκε στο Mensa club, μια κατασκήνωση που στόχο έχει όχι μόνο να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά, αλλά και να εξυψώσει τον δείκτη νοημοσύνης τους. Ο μικρός κατασκηνωτής Γκας έχει φτάσει στο επίπεδο να γνωρίζει κάθε στοιχείο του περιοδικού πίνακα, κάθε κράτος των ΗΠΑ και κάθε χώρα στον κόσμο.



Ενώ οι συμμαθητές του στο σχολείο Ρένφρο Ελεμένταρι είναι απασχολημένοι μαθαίνοντας την άλφα-βήτα, το 5χρονο παιδί-θαύμα διαβάζει ολόκληρα βιβλία και είναι ενήμερος για όλα τα παγκόσμια γεγονότα με την ανάγνωση εφημερίδων στο μπάνιο.



Ο πατέρας του αγοριού, Ρομπ Ντόρμαν, μίλησε στο Stltoday.com δηλώνοντας ότι ο ίδιος και η σύζυγός του, Κότομι, ήξερε ότι ο γιος τους είχε κάποια «μοναδικές ικανότητες», ακόμη και όταν ήταν βρέφος.



«Άρχισε να διαβάζει όταν ήταν 18 μηνών», ανέφερε ο πατέρας του μικρού Γκας και πρόσθεσε: «Καθόταν στο γιογιό του διαβάζοντας την καθημερινή εφημερίδα. Παρατήρησα ότι του άρεσε να βλέπει χάρτες. Σε περίπου μία εβδομάδα, είχε απομνημονεύσει τα πάντα».



Τον περασμένο μήνα, οι Ντόρμανς δοκίμασαν να βάλουν το γιο τους στην κατασκήνωση Mensa club, ώστε να απογειώσουν τον δείκτη νοημοσύνης του (IQ), και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις υποψίες τους.



Το 5χρονο αγόρι σημείωσε στο εκατοστημόριο 99,98 σε επτά από τις οκτώ κατηγορίες στο «Standford-Bient» Κλίμακα Νοημοσύνης. Στο τεστ γνώσεων, σκόραρε ακριβώς πάνω από το επίπεδο ιδιοφυΐας, κερδίζοντας μια θέση στην κλειστή λέσχη Mensa, όπου η ειδική βαθμολογία IQ είναι 135.
Η Mensa έχει 110.000 μέλη σε 100 χώρες, ο νεότερος από τους οποίους είναι 3 ετών.

koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...