Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Για να αγοράσεις ένα λευκό μπλουζάκι στην Κίνα ΠΡΕΠΕΙ να.....

Όσοι θέλουν να αγοράσουν μία λευκή μπλούζα ή να βγάλουν μία φωτοτυπία στην πόλη Κούνμινγκ της Κίνας..πρέπει στο εξής να....

δείχνουν την ταυτότητά τους και να εγγράφονται σε κατάλογο.

Πρόκειται για νέους περιοριστικούς κανονισμούς που έχουν ως στόχο τη μη χρήση των t-shirt και των φωτοτυπιών από διαδηλωτές που διαμαρτύρονται στην κατασκευή χημικού εργοστασίου στην περιοχή.

Όπως διευκρινίζει η εφημερίδα Global Times, τα παραπάνω μέτρα επιβλήθηκαν από τις αρχές σε καταστήματα της μητρόπολης Κουνμίνγκ και της γειτονικής Ανίνγκ, στην επαρχία Γιουνάν. Τα παραπάνω επιβεβαίωσαν και δύο φωτοτυπικά καταστήματα, οι υπεύθυνοι των οποίων μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας πως αρνούνται να φωτοτυπήσουν υλικό που καταγγέλλει το σχέδιο κατασκευής του εργοστασίου.






Τον Μάιο, εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους, τουλάχιστον δύο φορές, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο κατασκευής εργοστασίου για την παραγωγή παραξυλενίου. Το τοξικό αυτό πετροχημικό προϊόν χρησιμοποιείται για την κατασκευή υφασμάτων.


REUTERS/Wong Campion
Τα τελευταία χρόνια, στην Κίνα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διαδηλώσεις κατά των εργοστασίων παραξυλενίου. Οι αρχές της παράκτιας πόλης Σιαμέν, στη νοτιοανατολική Κίνα, ακύρωσαν σχέδιο κατασκευής τέτοιου εργοστασίου ύστερα από διαδηλώσεις στις οποίες μετείχαν χιλιάδες κάτοικοι το 2007. Μια άλλη διαδήλωση στη βορειοδυτική πόλη Νταλιάν είχε οδηγήσει τις τοπικές αρχές να λάβουν αντίστοιχη απόφαση το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...