Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

10 + 1 πιο περίεργοι νόμοι για τα οινοπνευματώδη ποτά…


Από τότε που υπάρχει το αλκοόλ υπάρχουν και νόμοι που ορίζουν την κατανάλωσή του. Οι νόμοι αυτοί έχουν να κάνουν με την ηλικία, την οδήγηση, την προσεκτική κατανάλωση γενικώς ή ακόμα και τις διαφημίσεις που αφορούν στα ποτά που περιέχουν αλκοόλ.
Αυτή η λίστα περιέχει από ξεκαρδιστικούς μέχρι εντελώς άσκοπους νόμους που σχετίζονται με τα οινοπνευματώδη ποτά. Φυσικά αφού θα μπεις στο κόπο να τη διαβάσεις… θυμήσου να τη χρησιμοποιήσεις και την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις σε αυτά τα μέρη!
1. Στο Κολοράντο είναι παράνομο να ιππεύεις υπό την επήρεια αλκοόλ.
2. Το περίφημο Happy Hour (φθηνά ποτά για συγκεκριμένες ώρες σε μαγαζιά) είναι παράνομο στη Μασαχουσέτη. Να ένας νόμος που χτυπάει το μεθύσι αλλά και το… πορτοφόλι!
3. Στο Μίσιγκαν είναι παράνομο να σερβίρεται αλκοόλ την ημέρα των Χριστουγέννων. Στις οικογενειακές συγκεντρώσεις καλό θα είναι να είμαστε όλοι νηφάλιοι άλλωστε.
4. Στην Αλαμπάμα είναι παράνομο να αγοράσεις οινοπνευματώδη ποτά από το τηλέφωνο, με φαξ ή με e-mail.
5. Η εγκυκλοπαίδεια Britannica έχει απαγορευτεί στο Τέξας επειδή περιέχει συνταγές για να φτιάξει κανείς μπίρα. Λες και μόνο εκεί υπάρχουν αυτές οι συνταγές…
6. Στη Nyala της Νεβάδα δεν μπορείς να κεράσεις ποτά σε περισσότερους από τρεις ανθρώπους σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο της ημέρας. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει το «κερνάω το μαγαζί»… Αυτό σώζει το πορτοφόλι!
7. Στο Μισούρι τα πράγματα είναι ακόμη πιο υπερβολικά. Όποιος είναι κάτω από 21 ετών και πετάει σκουπίδια στα οποία μπορεί να περιέχεται άδεια συσκευασία αλκοολούχου ποτού μπορεί να κατηγορηθεί για παράνομη κατοχή αλκοόλ. Δηλαδή αν ζούσαμε εκεί το πιο πιθανό είναι τα παιδιά μας να ήταν ισοβίτες.
8. Στο Σαιντ Λούις είναι παράνομο να πίνεις μπίρα την ώρα που κάθεσαι στο κράσπεδο του πεζοδρομίου. Αν είσαι όρθιος, επιτρέπεται.
9. Στην Αϊόβα οι άντρες απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ στο κρεβάτι όταν βρίσκονται με τις γυναίκες τους. Ανάλογα με τη διάρκεια του γάμου, αυτό μπορεί να είναι είτε ευχή είτε κατάρα.
10. Στο Fairbanks της Αλάσκας είναι παράνομο να δώσεις ουίσκι σε ένα ελάφι. Δεν θα ήθελες να δεις το περιστατικό που έκανε αυτόν τον νόμο αναγκαίο;
11. Και ένας νόμος από τα παλιά… Στα χρόνια του βασιλιά της Βαβυλώνας Hammurabi, οι ιδιοκτήτες εστιατορίων που πούλαγαν νερωμένη μπίρα καταδικάζονταν σε πνιγμό στο βαρέλι με το ίδιο τους το προϊόν.
http://www.delamagen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...