Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Το πιο ακριβό διαμέρισμα στον κόσμο! 120.000 ευρώ μόνο για κοινόχρηστα!


Είναι ένα υπερπολυτελές συγκρότημα τεσσάρων πύργων, βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο Χάιντ Παρκ και το Harrods και η τιμή ενός μόνο διαμερίσματος κοστίζει 160 εκατομύρια ευρώ! Ναι, σωστά διαβάσατε! Πρόκειται για την πιο ακριβή πολυκατοικία στον κόσμο η οποία χτίστηκε πρόσφατα και φυσικά απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, όπως κρίσους και άραβες!Η

ακριβής διεύθυνσή της είναι Οne Ηyde Ρark, 100 Κnightsbridge, London, SW1, και εγκαινιάστηκε μόλις .την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν αναρωτιέστε τι τύχη μπορεί να έχει μια τέτοια πολυκατοικία, η απάντηση έρχεται μέσα από την συνέντευξη του Νεντ Μπέρινγκ, του μεσιτικού γραφείου Savills στην εφημερίδα το "Βήμα".


«Είναι αυτό που λέμε “μόνο σοβαρές προτάσεις”...Οι υποψήφιοι πελάτες δεν είναι τυχαίοικαι φυσικά έχουν τεράστιες απαιτήσεις για τέτοια ποσά,αλλά υπάρχει ζήτηση. Από την περασμένη Δευτέραδείξαμε διαμερίσματα σε 42 σοβαρά ενδιαφερομένους-μάλιστα οι δύο είναι από την Ελλάδα».

Ποιοι, όμως, είναι οι Έλληνες κροίσοι που είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν ένα τόσο αστρονομικό ποσό; Ο εκπρόσωπος του μεσιτικού δεν αποκαλύπτει ονόματα.

Ωστόσο, αντίθετα με όσα γράφονται στον βρετανικό τύπο, το συγκεκριμένο οικοδόμημα έχει ήδη... ξεπουλήσει σύμφωνα με τον Μπέρινγκ, καθώς όπως λέει έχουν ήδη πουληθεί τα 50 από τα 84 διαμερίσματα αξίας 1 δις ευρώ.

Η απόλυτη χλιδή και το δίδυμο με τις ελληνικές ρίζες που κρύβεται από πίσω
Κάθε διαμέρισμα της συγκεκριμένης πολυκατοικίας θυμίζει σουίτα 3.000 τ.μ με σέρβις πέντε αστέρων ενώ κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστό. Αρκεί να πούμε ότι τα έργα τέχνης προέρχονται από γκαλερί στο Παρίσι και οι μεταξωτές κουρτίνες έχουν έρθει κατευθείαν από την Κίνα ενώ οι οθόνες προβολής προεκτείνονται σε όλο τον τοίχο.

Το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την πώληση είναι το Candy & Candy των αδερφών Κάντι οι οποίοι ότι πιάνουν γίνεται χρυσό. Το 1995 βρήκαν το πρώτο τους διαμέρισμα το οποίο αγόρασαν με την βοήθεια των γονιών τους και ανακαίνησαν με τα 7.000 ευρώ που τους είχε δανείσει η ελληνοκύπρια γιαγιά τους. Το πούλησαν μόλις 18 μήνες αργότερα με καθαρό κέρδος 60.000 ευρώ.

Η απόρρητη λίστα με τους αγοραστές
Αν και η λίστα είναι ακόμη άγνωστοι, ακούγονται έντονα τα παρακάτω ονόματα των Βλαντίμιρ Κιμ, προέδρου του γίγαντα χαλκού Κazakhmys στο Καζακστάν, του Μοχάμεντ Σαούντ Σουλτάν αλ Κασίμι, υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και του ελληνοκύπριου εφοπλιστή Πόλυ Β.Χατζηιωάννου.

Απάτη ή πραγματικότητα
Μιλώντας στην εφημερίδα "Το Βήμα" ένας Λονδρέζος κτηματομεσίτης είπε τα εξής: "Μα δεν σας θυμίζει το χρεοκοπημένο Ντουμπάι; Ολη αυτή η διαφήμιση,τα αστρονομικά ποσά,το “hype”, η χλιδή.Αλλά όπως ακούγεται στην “πιάτσα” φαίνεται ότι έχουν πουλήσει μόνο δύο από τα πιο ακριβά διαμερίσματα- και τα έχουν αγοράσει οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Εγώ δεν πιστεύω ότι έχουν πουλήσει ακόμη ούτε ένα διαμέρισμα". Απάτη ή πραγματικότητα, λοιπόν; Ο χρόνος θα δείξει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...