Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πώς φλερτάρουν σε κάθε χώρα

Τι χαρακτηρίζει το ερωτικό παιχνίδι διαφόρων λαών
Ποιες αρχές διέπουν το ερωτικό παιχνίδι σε κάθε χώρα; Τι χαρακτηρίζει το φλερτ και ποια είναι η φιλοσοφία κάθε λαού γύρω από το θέμα του έρωτα;

Διαβάστε τα μυστικά διαφόρων λαών σε όλη την υδρόγειο…

Αγγλία: «Δημοσιοποιούν» τον ερωτά τους

Με τον Hugh Grant να κατασκευάζει το πρότυπο του Βρετανού, οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι ο μέσος Άγγλος χαρακτηρίζεται από κοσμιότητα και ευγένεια. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Durex το 2005, ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν είναι σπάνιο να κάνει σεξ σε μέσα μεταφοράς, σε σοκάκια και κήπους.

«Πολλοί άντρες έχουν ερωτευτεί ενώ περιμένουν στην ουρά του σουπερμάρκετ», σημειώνει η Vicki Ford, βρετανίδα ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου «Ξεπερνώντας τα Σεξουαλικά Προβλήματα», επιβεβαιώνοντας ότι έρωτας για τους Βρετανούς δεν κλείνεται σπίτι!

Αυστραλία: «Έχω και αυτοκίνητο, πάμε βόλτα;»

Σύμφωνα πάλι με σχετική έρευνα της Durex σχεδόν το 75% των κατοίκων της Αυστραλίας έχουν κάνει σεξ στο αυτοκίνητό τους. Όπως σημειώνει άλλωστε και ο σεξολόγος θεραπευτής Jan Hall «Μπορούμε πάντα να βρούμε έναν απομονωμένο χώρο να καταφύγουμε».

Ρουμανία: Έρωτας και ανασφάλεια δεν πάνε μαζί

Το μυστικό των Ρουμάνων, είναι η αυτοπεποίθηση. «Οι άντρες εδώ έχουν μπόλικη αυτοπεποίθηση», εξηγεί η δημοσιογράφος Felicia Abaza και συμπληρώνει «και οι γυναίκες είναι “συντονισμένες” να ανταποκρίνονται».

Κίνα: Έρωτας με το πρώτο… email

Η επικοινωνία και η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι το κλειδί της ερωτικής ζωής των Κινέζων. «Η τεχνολογία παίζει ένα σημαντικό ρόλο στις σχέσεις, εδώ πέρα», εξηγεί ο δημοσιογράφος Yoyoo Chow. «Τα περισσότερα ζευγάρια συναντήθηκαν μέσω του διαδικτύου. Έτσι, εάν ένας άντρας δεν πάρει πρωτοβουλίες, η γυναίκα θα βρει κάποιον άλλο πολύ σύντομα».

Ιταλία: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Κοινός τόπος είναι μεταξύ των Δυτικών η σύνδεση του φλερτ και του έρωτα με το καλό φαγητό, το κρασί και φυσικά την κουβέντα…

«Οι Ιταλοί άντρες μαζεύονται και πηγαίνουν σε χαλαρά πάρτι με φαγητό προκειμένου να γνωρίσουν άτομα του άλλου φύλου. Δεν υπάρχει πολυκοσμία, δεν υπάρχει φασαρία, είναι χαλαροί. Το μόνο που έχει να κάνεις είναι να μοιραστείς τη γνώμη σου», λέει η δημοσιογράφος του ιταλικού περιοδικού «Men's Health», Adriana Amedei.

Το πραγματικό «παιχνίδι», σύμφωνα με την ίδια ξεκινάει στο τραπέζι, σύμφωνα με την ίδια. Το φλερτάρισμα πρέπει να είναι εμφανές, τονίζει.

Ινδία: Ο έρωτας δεν θέλει βιασύνη

Η ερωτική ζωή των Ινδών, φαίνεται να βασίζεται στη γνωστή φράση «το ταξίδι είναι σημαντικότερο από τον προορισμό».

«Η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι συνδεδεμένη με μια σταδιακή διαδικασία που περιλαμβάνει το να γοητεύσεις τον άλλον, να φλερτάρεις να συνεχίσεις με αγγίγματα και τέλος να έρθει το φιλί», λέει ο Sanjay Srivastava συγγραφέας του «Passionate Modernity».

Η φράση του «στοχεύοντας στην ολοκλήρωση, χάνεις το νόημα», περικλείει την ερωτική φιλοσοφία των Ινδών.

Ολλανδία: Εξέφρασε τις επιθυμίες σου και αυτές θα πραγματοποιηθούν

Οι Ολλανδοί ξέρουν τη θέλουν και πώς να το ζητήσουν. Το 64% των ανδρών και γυναικών της Ολλανδίας εμφανίζονται σίγουροι για τα «θέλω» τους κατά τη διάρκεια του σεξ, όπως δείχνει έρευνα της Durex.

«Στα μπαρ, οι άντρες φλερτάρουν με γυναίκες με την ίδια συχνότητα που και οι γυναίκες τους πλησιάζουν, ενώ και τα δύο φύλα είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν αρκετά πράγματα στο σεξ», λέει η ψυχολόγος Achsa Vissel.

Ελλάδα: Το άγχος καταστρέφει τον έρωτα

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις βασικές «αρχές» που διέπουν την ερωτική επαφή στην Ελλάδα. Ωστόσο, για τους ξένους το βασικό στοιχείο που μας χαρακτηρίζει, είναι η χαλαρότητα που δείχνουμε με το έτερον ήμισυ και το γεγονός ότι δεν υποκύπτουμε σε διαμορφωμένα στερεότυπα και καθωσπρεπισμούς.

Για παράδειγμα, τα περισσότερα ζευγάρια δεν έχουν πρόβλημα να φιληθούν σε άσχετες καταστάσεις, σε δημόσιους χώρους, οπουδήποτε και οποτεδήποτε… Όπως, άλλωστε, έχει δείξει σχετική έρευνα του Berman Center του Σικάγο, τα ζευγάρια που φιλιούνται συχνά σε καταστάσεις που δεν σχετίζονται με σεξουαλική δραστηριότητα έχουν 8 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι ικανοποιημένα με τη σεξουαλική τους ζωή.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...