Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

H εκκλησία-κοτόπουλο...

H εκκλησία-κοτόπουλο...

Σε τουριστική ατραξιόν έχει μετατραπεί η πολυσυζητημένη φωτογραφία της εκκλησίας με την πρόσοψη που θυμίζει... κοτόπουλο! Μια φωτογραφία της ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο και επόμενο βήμα των «θαυμαστών» ήταν να εντοπίσουν και να θαυμάσουν την εκκλησία από κοντά.
Βρίσκεται στο Tampa Bay της Φλόριδα και οι ντόπιοι έχουν παρατηρήσει έντονη επισκεψιμότητα τον τελευταίο καιρό. Ο συνδυασμός των δύο στρογγυλών παραθύρων, των κεραμιδιών στη μέση και στα άκρα (σε ρόλο μύτης και φτερών αντίστοιχα), αλλά και των χρωμάτων είναι που δίνει αυτό το καρτουνίστικο πρόσωπο κοτόπουλου στην εκκλησία.

Οι άνθρωποι του ναού μόνο χαρούμενοι δηλώνουν για όλη αυτή την δημοσιότητα, έστω κι αν ήρθε με παράδοξο τρόπο. Επίσης, δεν είχαν ιδέα για την θραύση που έχει κάνει στο διαδίκτυο!
«Μας ικανοποιεί που δίνει χαμόγελα στους ανθρώπους. Έρχονται καθημερινά και τραβούν φωτογραφίες του ναού», είπε ένα μέλος του.
Για την ιστορία, η εκκλησία χτίστηκε το 1944 στην παραλία Madeira από ναυτικούς. Ο φωτεινός σταυρός στην κορυφή της είναι κάτι σαν φάρος για τους ναυτικούς που πλησιάζουν την ακτή. Τα χαρακτηριστικά που θυμίζουν πτηνό λειτουργούν ως πυξίδα: τα φτερά αντιπροσωπεύουν την Ανατολή και την Δύση, ενώ το ράμφος και η ουρά τον Βορρά και Νότο αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...