Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι νεκρός

Στα γρανάζια του νόμου έμπλεξε ένας 61χρονος και εδώ και επτά χρόνια προσπαθεί να πείσει τις αρχές ότι δεν είναι νεκρός.
Ο λόγος για τον Donald Eugene Miller, ο οποίος το 1986 εξαφανίστηκε από μια μικρή πόλη της πολιτείας του Οχάιο.
Αφού πέρασαν οκτώ χρόνια χωρίς να εμφανιστεί, η σύζυγός του η Robin έκανε αίτηση στο δικαστήριο να κηρυχτεί νομικά νεκρός ώστε να έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα περιουσιακά ζητήματα που προέκυψαν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν εξαφανισμένος.
Το 2005 όμως, δηλαδή μετά από είκοσι περίπου χρόνια, ο Miller ξαφνικά εμφανίστηκε και από τότε προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ζωντανός.
Την περασμένη Δευτέρα ο 61χρονος  ζήτησε από τον δικαστή του Hancock County, Allan Davis να ανατρέψει την απόφαση, δικαιολογώντας την μακροχρόνια απουσία του σε μια περιπέτεια αλκοολισμού στην οποία είχε μπει.
Απευθυνόμενος στην Έδρα είπε  ότι θέλει να  αρχίσει και πάλι τη ζωή του, "ή ό,τι εν πάση περιπτώσει έχει μείνει από αυτήν", όπως χαρακτηριστικά είπε στην Έδρα.
Παρόλα τα παρακάλια δεν έπεισε τον δικαστή Davis αφού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Πολιτείας, δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο μετά την παρέλευση τριετίας που θα θεωρηθεί κάποιο πρόσωπο με δικαστική απόφαση νεκρό.
Ο δικαστής δεν παρέλειψε να επισημάνει το νομικό αδιέξοδο λέγοντας χαρακτηριστικά πως "έχουμε ένα προφανές πρόβλημα αφού έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο που δεν ξέρουμε μεν αν είναι υγιής, σίγουρα όμως δεν είναι... νεκρός".
Ο 61χρονος πλέον για να δικαιωθεί πρέπει να  προσφύγει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και να διεκδικήσει την ύπαρξή του.
(Πηγή:BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...