Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Σπιτια βγαλμένα από τα όνειρά σας

dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Αφρική, Αμερική, Ινδία, Βραζιλία, Κίνα, νότιος Ειρηνικός. Εξωτικοί προορισμοί που μόνο η ονομασία τους αρκεί για να σας… «ταξιδέψει». Και το «ταξίδι» αυτό μπορεί να γίνει ακόμη πιο ονειρεμένο με μερικές ξεχωριστές «πινελιές».
Είτε προετοιμάζετε ένα ταξίδι για κάποιον από αυτούς τους προορισμούς, είτε απλά σάς αρέσει να χαζεύετε μαγευτικές εικόνες από την οθόνη του υπολογιστή σας και να ονειρεύεστε ότι βρίσκεστε εκεί… εμείς έχουμε να σάς προτείνουμε τα εξής: Ρομαντικά, παραδεισένια, εντυπωσιακά, λιτά, πολυτελή, μα πάνω απ’ όλα μοναδικά δεντρόσπιτα για αξέχαστες νύχτες…

1. Treehouse Tongabezi, Ζάμπια
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Το συγκεκριμένο δεντρόσπιτο βρίσκεται «σκαρφαλωμένο» επάνω στον κορμό ενός τεράστιου αφρικανικού έβενου και προσφέρει απεριόριστη θέα στον ποταμό Ζαμβέζη, ο οποίος περνά… σχεδόν από κάτω!
Το ξεχωριστό αυτό τριώροφο καταφύγιο διαθέτει όλες τις ανέσεις για τους επισκέπτες του, μέχρι και κλιματισμό! Διαθέτει μια κρεβατοκάμαρα, ένα καθιστικό και ένα μπάνιο, απ’ όπου μπορείτε να χαζεύετε τις… μαϊμούδες στα διπλανά δέντρα!
Οι τιμές ξεκινούν από 620 δολάρια το άτομο τη βραδιά.

2. Sanya Nanshan Treehouse Resort and Beach Club, Κίνα
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Το θέρετρο αυτό αποτελείται από τέσσερα δεντρόσπιτα, όμως το καλύτερο απ’ όλα είναι η… «Μεγάλη παραλία στον ουρανό» (Big Beach in the Sky). Πρόκειται για μια διώροφη κατασκευή, επάνω σε ένα δέντρο ταμάρινδο (οξυφοίνικας), η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έξι άτομα.
Το παραδεισένιο τοπίο συμπληρώνει μια παρθένα παραλία και ένα οικολογικό και βουδιστικό πάρκο 5.000 στρεμμάτων.
Οι τιμές ξεκινούν από 160 δολάρια τη βραδιά.

3. Chalkley Tree House at Lion Sands Game Reserve, Νότια Αφρική
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Ενημερωθείτε για το δελτίο καιρού προτού κλείσετε… το χώρο (δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο «δωμάτιο»… γιατί πολύ απλά δεν έχει). Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ανοιχτή πλατφόρμα στη μέση ενός αφρικανικού τοπίου. Έχει κατασκευαστεί επάνω σε ένα δέντρο (leadwood) 500 ετών και αρχικά λειτουργούσε ως εξέδρα για φωτογράφους.
Τώρα, διαθέτει ένα κρεβάτι με μια κουνουπιέρα και μια μικρή τουαλέτα. Οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν κοκτέιλ και ένα δείπνο… πικ νικ, όμως στη συνέχεια αφήνονται… στην ερημιά του τοπίου, να απολαύσουν τους ήχους της νύχτας.
Για παν ενδεχόμενο υπάρχει ασύρματος για να επικοινωνήσετε με τους δασοφύλακες.
Οι τιμές ξεκινούν από 277 δολάρια τη βραδιά.
4. Cedar Creek Treehouse, Ουάσινγκτον
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Βρίσκεται σε ύψος 15 μέτρων επάνω σε έναν κόκκινο κέδρο 200 ετών. Το Cedar Creek Treehouse της Ουάσινγκτον δεν απευθύνεται σε… υψοφοβικούς!
Η θέα στο όρος Rainier είναι μοναδική, ενώ το δεντρόσπιτο αυτό διαθέτει ακόμη ένα παρατηρητήριο 15 μέτρα πιο πάνω.
Οι τιμές ξεκινούν από 300 δολάρια τη βραδιά.

5. Ariau Amazon Towers Hotel, Βραζιλία
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο στον κόσμο αποτελείται από περισσότερα από 8 χιλιόμετρα ξύλινων μονοπατιών που ενώνουν τις κατοικίες.
Διαθέτει τέσσερα μπαρ, ενώ αν θέλετε μια πραγματικά ξεχωριστή διαμονή επιλέξτε το «Tarzan House» το οποίο έχει κατασκευαστεί επάνω σε ένα δέντρο (mahogany) σε ύψος 20 μέτρων από το έδαφος.
Υπάρχει μια πισίνα σε ένα επίπεδο του «δεντρο-συγκροτήματος» καθώς και δύο ελικοδρόμια, για όσους επιθυμούν να αποχωρήσουν… από αέρος.
Το κόστος για ένα τριήμερο πακέτο ξεκινά από 686 δολάρια.

6. Tree House at Tranquil, Ινδία
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Ένα πολυτελές δεντρόσπιτο, που είναι τόσο μεγάλο που χρειάζονται… τρία δέντρα για να το στηρίξουν. Βρίσκεται σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος και διαθέτει κρεβατοκάμαρα, μπάνιο, βεράντα, τηλεόραση και ένα μίνι ψυγείο.
Οι τιμές ξεκινούν από 114 δολάρια τη βραδιά.

7. Out ‘n’ About Treehouse Treesort, Όρεγκον
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Μπορεί να ικανοποιήσει πελάτες με… ακριβά και πολυτελή γούστα στο δεντρόσπιτο «The Suite» και πιο ρομαντικούς με ρουστίκ δωμάτια όπως το «Peacock Perch».
Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε σε ποιο… ύψος θέλετε να μείνετε. Όσοι τα πάνε καλά με τα ύψη μπορούν να κοιμηθούν στο Majestree, το οποίο έχει κατασκευαστεί σε ύψος 14 μέτρων από το έδαφος.
Οι τιμές ξεκινούν από 80 δολάρια τη βραδιά.

8. Lupe Sina Treesort, Σαμόα
dinfo.gr - 8 σπιτάκια βγαλμένα από τα όνειρά σας
Μια ματιά στη φωτογραφία θα σάς πείσει γιατί το συγκεκριμένο δεντρόσπιτο είναι τόσο ξεχωριστό. Το μεγαλύτερο από τα δεντρόσπιτα του θερέτρου αυτού είναι σαν ένα κανονικό… διαμέρισμα. Αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, μία κουζίνα, ένα καθιστικό, δύο μπαλκόνια με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό και ένα μπάνιο.
Οι τιμές ξεκινούν από 236 δολάρια τη βραδιά.
Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...