Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ερχεται ο πρώτος ουρανοξύστης... παντελόνι!

Ερχεται ο πρώτος ουρανοξύστης... παντελόνι!
Οι αρχιτέκτονες θέλησαν να ξεπεράσουν την παρισινή Αψίδα του Θριάμβου αλλά όπως φαίνεται κατέληξαν να δημιουργήσουν ένα από τα πλέον περίεργα κτίρια της Κίνας.
Ο ουρανοξύστης Πύλη στην Ανατολή, που αναμένεται να παραδοθεί φέτος στους ιδιοκτήτες του, είναι στο τελευταίο στάδιο της ανέγερσής του στο Σουτσού, μία πόλη λίγα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης, στην Κίνα.
Η νέα προσθήκη στους ουρανοξύστες της χώρας, ωστόσο, έχει προκαλέσει καταιγισμό επικριτικών σχολίων τις τελευταίες ημέρες, στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος είναι το σχήμα του.
Η κόστος 700 εκατ. δολαρίων κατασκευή περιγράφεται σαν μία κακή αναπαράσταση ενός ανδρικού παντελονιού, με την διπλή βάση του μάλιστα να μοιάζει και αυτή με παπούτσια.
Αντί να αποτελεί μία «εντυπωσιακή και μνημειακή είσοδο στην Ανατολή» και να «αντανακλά τη σημασία της Κίνας στο σημερινό κόσμο», το 74 ορόφων κτίριο χαρακτηρίστηκε, μεταξύ άλλων, «Το παντελόνι της Ανατολής», από κάποιον χρήστη, που άθελά του δημιούργησε το πρώτο παρατσούκλι για την δημιουργία του βρετανικού γραφείου RMJM.
Η Ημερησία της Σαγκάης προ ημερών δεν μπόρεσε να μην αναρρωτηθεί και αυτή: «Είναι αψίδα ή μήπως πρόκειται για ένα απλό παντελόνι;»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...