Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Milo Giacomo Rambaldi: Μύθος ή φυσικό πρόσωπο;

Milo Giacomo Rambaldi: Μύθος ή φυσικό πρόσωπο;Όσοι έχετε παρακολουθήσει την αμερικανική σειρά Alias σίγουρα το παραπάνω όνομα σας είναι αρκετά γνωστό. Ας δούμε όμως τι ήταν στ' αλήθεια ο Milo Rambaldi.
Γεννήθηκε στην Πάρμα της Ιταλίας τo 1444 και στην ηλικία των 12 ετών ήταν ήδη ζωγράφος και γλύπτης. Ταξίδεψε στην Ρώμη αμέσως μόλις ενηλικιώθηκε οπού εκεί εργαζόταν ως προσωπικός ζωγράφος και αρχιτέκτονας όταν καρδινάλιος ήταν ο Αλέξανδρος ο Ρωμαίος.
Η ιστορία του είναι μεγάλη και μυστήρια καθώς πέρα από την μεγάλη του αγάπη για τις τέχνες ο Rambaldi, αποτελούσε και έναν από τους μεγαλύτερους σκεπτικιστές και φιλοσόφους της εποχής του. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που αφενός προσπαθούν να βρουν τα έργα του καθώς τα τεχνουργήματα του είναι τουλάχιστον 100 και αφετέρου ασπάζονται στο έπακρο τον τρόπο αυτή τον ιδιαίτερο και τόσο μυστήριο τρόπο σκέψης του.
Από το 1489 ο Rambaldi, είχε ήδη δημιουργήσει έναν αλγοριθμικό κώδικα όσο αναφορά τα ψηφιακά μέσα ενώ πολλά από τα σχέδια και τα έγγραφα του είναι γραμμένα σε γλώσσες συμβόλων που αν κάποιος τα αποκρυπτογραφήσει θα βρει την ιταλική διάλεκτο.
Το πιο μυστήριο από όλα τα τεχνουργήματα του είναι το γνωστό υδατογράφημα σε όλα τα χαρτιά του «Το Μάτι». Εάν κάποιος βρει έστω και ένα από τα έργα του και ρίξει ένα συγκεκριμένο υγρό τότε θα του αποκαλυφθεί μια εικόνα η οποία όπως λένε είναι μια προφητεία. Να σημειωθεί ότι το 1988 βρέθηκε στο σπίτι ενός συλλέκτη στην Βραζιλία διάγραμμα για ένα μεταφερόμενο φωνητικό πληροφοριοδότη που αποκαλύπτει τον σχεδιασμό και τις τεχνολογίες του τηλεφώνου.
Για πολλούς ο Rambaldi αποτελεί έναν ήρωα επιστημονικής φαντασίας στην αμερικάνικη σειρά, η αλήθεια είναι όμως πως τελικά, υπάρχει μια αρκετά δόση αλήθειας τόσο για την φυσική του υπόσταση όσο και για τα έργα του.
Η αναζήτηση συνεχίζεται...






Newsbomb.gr | Εικόνα |

Newsbomb.gr | Εικόνα |

Newsbomb.gr | Εικόνα |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...