Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

8 περίεργα τελετουργικά ενηλικίωσης

Η ενηλικίωση ή η επίτευξη της εφηβείας γιορτάζεται με  πολλούς διαφορετικούς τρόπους σε όλο τον κόσμο. Σε μερικούς πολιτισμούς είναι ένα πολύ σημαντικό τελετουργικό που χαρακτηρίζεται από  τελετές ενώ σε άλλες χώρες είναι απλά γενέθλια και η νομική ηλικία για ορισμένες δραστηριότητες. Μερικές από τις χώρες  έχουν  πολύ ασυνήθιστα τελετουργικά που θεωρούνται απάνθρωπα από μερικούς ανθρώπους και απλά ένα μέρος της ζωής για άλλους ανθρώπους. Δείτε τα οχτώ πιό περίεργα τελετουργικά .



 

                                    8.τατουάζ γυναικών

                                                      Παραγουάη και Βραζιλία

Στην Παραγουάη και τη Βραζιλία είναι κοινό για τα νέα κορίτσια που φθάνουν στην ηλικία της εφηβείας και έχουν τον πρώτο εμμηνορροϊκό κύκλο τους για να κάνουν τατουάζ. Αυτό θεωρείται σεξουαλικά ελκυστικό και όχι μια μορφή πόνου. Το κορίτσι σκάβεται με  κόκκαλο ψαριών στην πλάτη, το στήθος και το στομάχι και έπειτα οι τέφρες τρίβονται στις πληγές για να δημιουργήσουν ένα μόνιμο τατουάζ. Αν και κάπως περίεργο, αυτό είναι  το λιγότερο  επίπονο και ασυνήθιστο των ιεροτελεστιών που θα δούμε.

                  7.Αφαίρεση κυνόδοντα

Bali Indonesia

Οι άνθρωποι του Μπαλί θεωρούν ότι αυτό το τελετουργικό βοηθά να αφαιρέσει οποιεσδήποτεδυνάμεις του κακού γύρω από το πρόσωπο δεδομένου ότι θεωρούν τα δόντια σύμβολα της ζήλιας, λαγνείας, απληστίας, θυμού, σύγχυσης και μέθης.Θεωρούν ότι η αφαίρεση των δοντιών παίρνει τα κακά γνωρίσματα μακριά και καθιστά το πρόσωπο ομορφότερο συγχρόνως αναγγέλλοντας την ενηλικίωση τους. Η τελετή αφαίρεσης δοντιών διευθύνεται από το Brahmin ή τον ιερέα  και γίνεται κάτω από  πολύ αυστηρούς όρους, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου της τελετής, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν, ακόμη και το πρόσωπο που υποβάλλεται στο τελετουργικό  κρατιέται απομονωμένο μία ημέρα πριν από την τελετή. Οι έφηβοι που αφαιρούν τα δόντια τους γνωρίζουν καλά τη σημασία της τελετής και αρνούνται να φωνάξουν . 

                   6.  Τα αγόρια πίνουν σπέρμα για να γίνουν άντρες

Papau New Guinea – Etoro Tribe


Εν αγνοία πολλών ανθρώπων υπάρχουν πολλές φυλές και πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο που εξασκούν την ομοφυλοφιλία σαν τελετουργιά. Αυτή είναι η περίπτωση της φυλής Etoro της ΠαπούαΝέα Γουινέας. Αυτός ο λαός πιστεύει ότι η ζωτική δύναμη του ανθρώπου, βρίσκεται στο σπέρμα του. Αυτή η φυλή διδάσκει και πιστεύει ότι τα μικρά αγόρια πρέπει να καταναλώσουν το σπέρμα των ηλικιωμένων μελών της φυλής, ώστε να γίνουν ενήλικες. Αυτό κυριολεκτικά μεταφράζεται σε ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ του αγοριού και του συμβούλου του για αρκετά χρόνια μέχρι στο  σημείο που το αγόρι γίνεται άντρας, γίνεται σύμβουλος σε ένα νεώτερο αγόρι, περνώντας στη δύναμη της ζωής. Η φυλή eToro πιστεύει επίσης ότι αν μια γυναίκα δεν μείνει έγκυος έχει χαθεί η δύναμη της ζωής και θεωρείται ότι είναι χαμηλότερης κάστας.

                                         5. Περιτομές

Η περιτομή σε πολλές χώρες γίνεται αμέσως μετά από τη γέννηση εντούτοις, σε μερικές χώρες θεωρείται το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Η τελετή διοργανώνεται και για τα νέα αγόρια και για τα κορίτσια που θεωρούνται έτοιμα για την ιεροτελεστία. Αν και η αρσενική περιτομή θεωρείται κάτι φυσιολογικό σε όλο τον κόσμο, η γυναικεία περιτομή ή κλειτοριδεκτομή  δεν είναι κάτι φυσιολογικό και θεωρείται απο πολλους ως απάνθρωπο και τερατώδες . Παρά τη διαμάχη η περιτομή και των αγοριών και των κοριτσιών συνεχίζεται σε πολλές φυλές σε όλο τον κόσμο.Παρ'όλα αυτά κλειτοριδεκτομή κυριαρχεί σαν επιλογή ενώ δεν είναι κάτι προσδοκούμενο,και ενώ υπάρχει σαν επιλογή πολλά κορίτσια επιλέγουν να προχωρήσουν σε αυτήν απλά και μόνο για να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους.

                            4. χτυπήματα κατα την περίοδο 


Menses Rite of the Uaupes of Brazil
Όταν ένα κορίτσι μπει στην εφηβεία και ξεκινήσει η έμμηνος ρύση της,είναι ένα βήμα προς την ενηλικίωση.Σε πολλές χώρες γιορτάζεται για κάποιες μέρες που συχνά περιλαμβάνουν και χτυπήματα.Στην φυλή Uaupes στην Βραζιλία η τελετή περιλαμβάνει εγκλεισμό στο σπίτι του κοριτσιού για ένα μήνα μόνο με ψωμί και νερό.Όταν ο εγκλεισμός ολοκληρωθεί,το κορίτσι βγαίνει έξω γυμνό και το χτυπάνε με ράβδους η οικογένειά της και οι φίλοι της μέχρι να πεθάνει ή να λιποθυμήσει.Όταν το κορίτσι συνέλθει,αν συνέλθει,τα χτυπήματα επαναλαμβάνονται 4 φορές.Μετά την τέταρτη φορά τα ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν για να την χτυπάνε,βυθίζονται σε βαρέλια με λίπος και δίνονται στο κορίτσι να τα γλύψει για νουθεσία.Τώρα θεωρείται γυναίκα άξια γάμου.


             3. Ξυρίζοντας και χαράζοντας τα κεφάλια αγοριών

Barabaig Culture of East Africa
Ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές κουλτούρες του κόσμου,που τηρούνε τα "περάσματα"για τα αγόρια απο την εφηβεία στην ενηλικίωση ειναι η φυλή Barabaig τις Ανατολικής Αφρικής.Σ'αυτήν την φυλή πιστεύουνε ότι ξυρίζοντας τα κεφάλια των αγοριών και κόβοντάς τους,ως το κόκκαλο από το ένα αυτί μέχρι το άλλο σε 3 βαθιές οριζόντιες τομές θα τους κάνει άντρες.Η ουλή που δημιουργείται ονομάζεται "γκάρ",είναι σύμβολο ανδρισμού και τα αγόρια που την έχουν είναι πολύ περήφανα γι'αυτήν.

                           2 Ξαπλώνοντας πάνω σε μυρμήγκια

Luiseno Indians
 Στην Ινδιάνικη φυλή Luiseno τα νεαρά αγόρια υποβάλλονται σε μία επίπονη τελετή αλλά απαγορεύονται να δείξουν τον πόνο τους.Αρκετές επίπονες πράξεις απαιτούνται προτού το αγόρι αναγνωριστεί ως άντρας απο την φυλή του.Η πρώτη από αυτές είναι το να ξαπλώσει σε ένα λόφο μυρμηγκιών για ένα συγκεκριμένο διάστημα.Το αγόρι απαγορεύεται να κλάψει η να κάνει γκριμάτσα πόνου,καθώς το σώμα του δέχεται χιλιάδες δαγκώματα από τα μυρμήγκια.Σε ένα άλλο κομμάτι της τελετής στα αγόρια δίνεται ένα ναρκωτικό που υποτίθεται τα βοηθάει να βλέπουν οράματα,και έτσι γίνονται άντρες,αν δεν πεθάνουν πρώτα.

                                  1 Ραφή αιδοίου

Θεωρείται μία από τις πιο επίπονες τελετές ανά τον κόσμο.Η ραφή αιδοίου,είναι η χειρουργική ραφή των "χειλιών",κατά κύριο λόγο,για σφράγισμα του κόλπου και εξασκείται ακόμα σε πολλές φυλές σε όλο τον κόσμο.Αυτό το κάνουνε είτε για να καταστήσουν την γυναίκα ανίκανη για σεξουαλική επαφή,για πάντα,ή για να εξασφαλίσουν το γεγονός ότι ο μέλλον σύζυγος θα παντρευτεί παρθένα.Ανεξάρτητα για τον λόγο που γίνεται,είναι μία επίπονη διαδικασία και αφήνουν ανοιχτή μία πολύ μικρή τρύπα μόνο για την έμμηνο ρύση.Οι γιατροί σήμερα αγωνίζονται ενάντια σε αυτό λόγο της καταστροφής που μπορεί να επιφέρει στα γυναικεία όργανα,και το γεγονός ότι μπορεί να προκαλέσει ακράτεια ούρων.



A-pistefto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...