Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Τι μπορεί να σημαίνει η συγκεκριμένη πινακίδα;

Τι μπορεί να σημαίνει η συγκεκριμένη πινακίδα;Τα παράξενα της Νοτιοανατολικής Ασίας εντυπωσιάζουν. Ιδίως όταν πρόκειται για μυστηριώδη αντικείμενα ή εμπόδια που συναντάμε στο δρόμο μας.
Φεύγοντας από το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης με λεωφορείο ή ταξί, ο ταξιδιώτης θα παρατηρήσει έκπληκτος τα πολύχρωμα παρτέρια, τα δέντρα, άψογα κουρεμένα, να μοιάζουν από οποιαδήποτε απόσταση σαν μπονζάι.
Μακροχρόνια φιλοδοξία της Σιγκαπούρης ήταν να γίνει μια αναπτυσσόμενη μητρόπολη από κάθε άποψη. Όχι μια πόλη με πολλούς κήπους, αλλά μια πόλη κήπος.
Μια πόλη με τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους, η οποία θα θυμίζει ένα ιδιαίτερα γόνιμο έκθεμα βοτανολογίας.
Το περίεργο σε αυτή την ιδανική πόλη είναι οι ενδείξεις των πινακίδων κυκλοφορίας, όπως αυτή που βλέπετε παραπάνω και τραβάει την προσοχή. Στην πινακίδα απεικονίζεται μία ομπρέλα με μία και μοναδική σταγόνα βροχής στο δεξί πάνω μέρος της.
Πρόκειται για πινακίδα που οδηγεί σε θεματικό πάρκο της Mary Poppins;
Κι όμως όχι.
Αυτές οι πινακίδες βρίσκονται διάσπαρτες παντού. Στην πραγματικότητα, δείχνουν το δρόμο στους οδηγούς δικύκλων προς ειδικά στεγασμένα καταφύγια, όπου μπορούν να αντιμετωπίσουν μία καταιγίδα, φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό στην περιοχή.
Αν οι ξένοι δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με αυτή τη μορφή καταφυγίων, μάλλον θα καταλάβουν τη σημασία τους όταν δουν τους ουρανούς να ανοίγουν, όπως συμβαίνει πολύ συχνά στη Σιγκαπούρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος των βρόχινων υδάτων φτάνει περίπου τα τρία μέτρα κατά μέσο όρο κάθε χρόνο σε αντιστοιχία με την επιφάνεια του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...