Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Να ποια ήταν η αντίδραση των λουόμενων στο Βραχάτι για την εγκατάσταση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης αναπήρων στην θάλασσα.

http://www.enallaktikos.gr/img14707_2d6b09676b4f3f1a586a848f6a15ed74.jpgΣε αντίθεση με τους λουόμενους στη Νέα Μάκρη, οι οποίοι εμπόδισαν την εγκατάσταση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία, στην παραλία Βραχατίου δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το λυπηρό είναι ότι αυτό αποτελεί είδηση...

Όπως αναφέρει το gnomipoliton.wordpress.com: "Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη μετά από τη συντήρησή της η ειδική ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα στην παραλία Βραχατίου. Ο Δήμος Βέλου Βόχας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Βόχας ανταποκρινόμενοι στο σχετικά αίτημα του Σωματείου Α.με.Α Κορινθίας εγκατέστησε από το καλοκαίρι του 2013 ειδική ράμπα (Α.με.Α – με κάθισμα σε σιδηροτροχιά) στην παραλία Βραχατίου για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Πρόκειται για κάθισμα που κινείται πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα, και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Η τοποθέτηση ενός διαδρόμου, έχει γίνει κάθετα προς την ακτογραμμή (στα ανατολικά του υπάρχοντος λιμενοβραχίονα), ο οποίος επιτρέπει την είσοδο στο νερό ακόμη και χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων και θα χρησιμοποιείται για την γενικότερη εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία (Α.με.Α.). Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα.

Με τον τρόπο αυτό συνάνθρωποί μας με κινητική αναπηρία θα μπορούν διαθέτοντας αυτονομία, να απολαμβάνουν τα θαλάσσια μπάνια τους, τα οποία είναι απαραίτητα για την την υγεία τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...