Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Πολύ περίεργες συμπτώσεις

Εικασίες και θεωρίες που προσπαθούν να τις εξηγήσουν. Μια σύμπτωση είναι μια συλλογή γεγονότων που συνδέονται μεταξύ τους, αλλά είναι απίθανο να έχουν μια κοινή αιτία. Κάποιες φορές οι άνθρωποι αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας …

προκειμένου να εξηγήσουν ορισμένα συμπτωματικά γεγονότα, που φαίνεται να συνδέονται, ωστόσο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.
Ας γνωρίσουμε μερικές περίεργες συμπτώσεις και εικασίες γύρω από το τι τις προκάλεσε, όπως παρουσιάστηκαν στο listverse.com.
  • 1. Δολοφονίες με «χαλί» το τραγούδι «My Way» του Φρανκ Σινάτρα
Περίεργες ιστορικές συμπτώσεις (1)
Οι κάτοικοι των Φιλιππίνων λατρεύουν το καραόκε και η χώρα είναι γεμάτη από ανάλογα κέντρα διασκέδασης. Για τους περισσότερους το καραόκε είναι απλά ένας τρόπος αναψυχής. Ορισμένοι όμως το παίρνουν πολύ σοβαρά…
Έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά, κατά τα οποία άνθρωποι δολοφονήθηκαν ενώ τραγουδούσαν το διάσημο κομμάτι «My Way» του Φρανκ Σινάτρα.
Οι θάνατοι αυτοί θεωρούνται συμπτωματικοί, ωστόσο πολλά μπαρ έχουν πλέον αφαιρέσει από τις λίστες των τραγουδιών τους το συγκεκριμένο κομμάτι.
Σε μια περίπτωση, ο 29χρονος Romy Baligula δολοφονήθηκε με σφαίρα από το όπλο ενός σεκιούριτι… επειδή δε σταματούσε να τραγουδά το συγκεκριμένο κομμάτι.
  • 2. 11 Ιουλίου του 1991
Περίεργες ιστορικές συμπτώσεις (2)
Στις 11 Ιουλίου του 1991 εμφανίστηκαν πολλά UFO στον ουρανό της πόλης του Μεξικού. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν μάρτυρες και ακολούθησαν έρευνες από τη μεξικανική κυβέρνηση. Εντελώς συμπτωματικά, εκείνη τη μέρα είχε ολική έκλειψη ηλίου.
Κατά τη διάρκεια της έκλειψης πολλοί ανέφεραν ότι είδαν ένα μεγάλο μεταλλικό δίσκο στον ουρανό. Το αντικείμενο αυτό καταγράφηκε σε βίντεο και μεταδόθηκε στα δελτία ειδήσεων. Ήταν ένα από τα πολλά ανάλογα περιστατικά που αναφέρονται στην πρωτεύουσα του Μεξικού.
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η ηλιακή έκλειψη και η εμφάνιση των UFO δεν ήταν τυχαίο γεγονός, καθώς είχε προβλεφθεί από τους Μάγια. Το ημερολόγιο (Dresden Codex of the Maya) αναφέρει ότι η έκλειψη της 11ης Ιουλίου είναι ο έκτος ήλιος του Quetzalcoatl, ο οποίος θα φέρει μαζί του κοσμικές αλλαγές.
  • 3. Ο Chris Benoit και η Wikipedia
Περίεργες ιστορικές συμπτώσεις (3)
Τον Ιούνιο του 2007 ο επαγγελματίας παλαιστής Chris Benoit δολοφόνησε την οικογένειά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Ο Benoit ήταν γνωστός αθλητής και η είδηση της δολοφονίας και του θανάτου του κυκλοφόρησε σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Benoit στραγγάλισε τη σύζυγό του και έπνιξε τον 7χρονο γιο του και στη συνέχεια κρεμάστηκε. Όταν αποκαλύφθηκε η τραγωδία, ακούστηκε ότι ο ίδιος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κακοποίηση της συζύγου του, ενώ θεωρούνταν και επιρρεπής σε ξεσπάσματα οργής.
Για κάποιο περίεργο λόγο, 14 ώρες προτού η αστυνομία ανακαλύψει τα πτώματα η αγγλική σελίδα της Wikipedia ανέφερε το θάνατο της συζύγου του. «Ο Chris Benoit αντικαταστάθηκε από τον Johnny Nitro στον αγώνα Vengeance για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ECW World Championship, καθώς ο Benoit δε μπορούσε να παραστεί για προσωπικούς λόγους, που σχετίζονται με το θάνατο της συζύγου του Nancy».
Η αστυνομία κατέσχεσε τον υπολογιστή του άντρα που δημοσίευσε την πληροφορία.
Ο Chris Benoit δεν άφησε σημείωμα αυτοκτονίας, όμως έστειλε μια σειρά μηνυμάτων προτού αυτοκτονήσει που έλεγαν: «Η διεύθυνσή μου είναι 130 Green Meadow Lane, Fayetteville Georgia 30215».
  • 4. Eleanor Rigby
Περίεργες ιστορικές συμπτώσεις (4)
Το κομμάτι «Eleanor Rigby» των Beatles κυκλοφόρησε στις 5 Αυγούστου του 1966, μία εβδομάδα πριν από την τελευταία περιοδεία της μπάντας.
Το 1966 ο McCartney είχε δώσει μια συνέντευξη γύρω από το πώς εμπνεύστηκε τους στίχους του τραγουδιού.
Σύμφωνα με όσα είπε, αρχικά είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τη φράση «Father McCartney» όμως συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν σωστό να χρησιμοποιήσει το όνομα του πατέρα του και έτσι άνοιξε τον τηλεφωνικό κατάλογο και βρήκε το όνομα «McKenzie».
Το όνομα «Eleanor» το δανείστηκε από την ηθοποιό Eleanor Bron και το επίθετο «Rigby» από ένα μαγαζί στο Μπρίστολ που λεγόταν Rigby & Evens Ltd, Wine & Spirit Shippers.
Το 1984 ο McCartney φέρεται να δήλωσε: «Απλά μου άρεσε το όνομα. Έψαχνα για κάτι που να ακούγεται φυσικό».
Τη δεκαετία του 1980 στην εκκλησία St. Peter’s Parish Church στο Woolton του Λίβερπουλ ανακαλύφθηκε ένας τάφος με το όνομα Eleanor Rigby. Και σαν να μην έφτανε αυτή η σύμπτωση, λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχε ένας ακόμη με το επίθετο McKenzie γραμμένο επάνω στην πλάκα.
 http://a-pistefto.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...