Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ένα "δάσος" από πινακίδες απ' όλο τον κόσμο



Το Sign Post Forest είναι μια συλλογή από πινακίδες κοντά στην πόλη Watson Lake, στην περιοχή Γιούκον του Καναδά και είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα στον Alaska Highway.



Αυτό το γεμάτο από -διαφόρων μεγεθών, σχημάτων και ειδών- πινακίδες "δάσος", ξεκίνησε από τον Αμερικανό στρατιώτη Carl K. Lindley το 1942, όταν κατασκευαζόταν ο Alaska Highway. Ενώ ο Lindley εργαζόταν σε έναν άλλο αυτοκινητόδρομο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στον σταθμό πρώτων βοηθειών του στρατού στο Watson Lake για να αναρρώσει.


Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, του ζητήθηκε να βάψει και να επιδιορθώσει τις πινακίδες κατεύθυνσης -εκείνα τα χρόνια, ήταν κοινή πρακτική για το Μηχανικό του στρατού των ΗΠΑ να τοποθετούν πινακίδες κατεύθυνσης στα στρατόπεδα τους.


Κάποιος διοικητής λοιπόν, του ζήτησε να επισκευάσει τις πινακίδες. Καθώς ο Lindley ολοκλήρωνε την εργασία του, αποφάσισε να την προσαρμόσει και να προσθέσει μια πινακίδα που έδειχνε την κατεύθυνση και τα χιλιόμετρα για τη γενέτειρά του, το Danville του Ιλλινόις.


Με τα χρόνια, η μια αυτή πινακίδα έγινε ολόκληρο "δάσος" πινακίδων, που προστέθηκαν από άλλους και που πλέον καταλαμβάνει μερικά στρέμματα σε έκταση.


Ο Lindley γνώριζε την παράδοση που ξεκίνησε και αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Signpost Forest. Το 1992, 50 χρόνια μετά από την πρώτη πινακίδα που ανεγέρθηκε εκεί, ο Lindley επισκέφθηκε την περιοχή με τη σύζυγό του.

Δυστυχώς, η πρώτη πινακίδα που είχε τοποθετήσει ο Lindley έχει χαθεί, αλλά δημιουργήθηκε ένα αντίγραφο, την οποία τοποθέτησε ο ίδιος. Αυτό το αντίγραφο, έχει αναρτηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών, μαζί με φωτογραφίες του Lindley που τραβήχτηκαν το 1942 και το 1992.


Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 100.000 πινακίδες στο Δάσος και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς κάθε χρόνο, καθώς ταξιδιώτες απ' όλο τον κόσμο συμβάλουν και συνεχίζουν την παράδοση.

Για την ιστορία, ο Alaska Highway (γνωστός και ως Alaskan Highway, Alaska-Canadian Highway, ή ALCAN Highway) κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για να ενώνει τις ΗΠΑ με την Αλάσκα μέσω του Καναδά. Ολοκληρώθηκε το 1942 με μήκος περίπου 2.700 χλμ, ενώ το 2012 έφτανε τα 2.232 χλμ. Η διαφορά στην απόσταση οφείλεται στη διαρκή ανακατασκευή του (έχει αλλάξει το δρομολόγιο και έχουν ισιώσει πολλά τμήματα). Ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε για το κοινό το 1948.Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...