Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Οι πιο εξωφρενικές και γελοίες μηνύσεις

Όταν ο νόμος γίνεται σύμμαχος του παραλόγου - Και όμως, κάποιοι δικαιώθηκαν!

Το να γίνει κανείς δικηγόρος, δικαστής ή εισαγγελικός λειτουργός είναι όνειρο ζωής. Στο φιλόδοξο αυτό επαγγελματικό βήμα, οι υπερασπιστές του νόμου, οραματίζονταν όταν έμπαιναν στην δικαστική αίθουσα για πρώτη φορά, ότι θα είχαν να υπερασπιστούν πολύκροτες υποθέσεις, πολιτικά σκάνδαλα, οικονομικές υπεξαιρέσεις… Αλίμονο!
Η πραγματικότητα είναι πιο
λαϊκή. Κι αυτό, γιατί από μια δικαστική αίθουσα, περνούν από τις πιο μικρές υποθέσεις, όπως οικογενειακές διαφορές μέχρι μεγαλύτερα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων εταιρικών συγχωνεύσεων με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πλέον, η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει επίγνωση των δικαιωμάτων του, σε όλες σχεδόν τις χώρες: όλοι πλέον γνωρίζουν ότι έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις υποθέσεις τους στα δικαστήρια. Ωστόσο, συχνά πληροφορούμαστε για αγωγές τόσο τρελές και αλλόκοτες που μάλλον οι δικηγόροι θέλουν να κρυφτούν από ντροπή…
Ρίξτε μια ματιά παρακάτω σε μερικές από τις πιο παράλογες αγωγές...

Ο άνθρωπος που μήνυσε τον… εαυτό του

Ο Robert Lee Brock, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ως ο τύπος που μήνυσε τον ίδιο του τον εαυτό , εκτίει ποινή 23 χρόνων για τη συμμετοχή του σε μεγάλη κλοπή. Το 1995, προσπάθησε να μηνύσει τον εαυτό του για 5.000.000 δολάρια λέγοντας ότι παραβίασε τις δικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις με την κατανάλωση αλκοόλ. Στη συνέχεια ζήτησε από την κυβέρνηση να πληρώσει αυτό το ποσό, μιας και ο ίδιος αδυνατεί ένεκα του εγκλεισμού του… Η υπόθεση αυτή απορρίφθηκε από την δικαστή Rebecca Beach Smith ισχυριζόμενη ότι ήταν εντελώς γελοία…

Μήνυση για κλοπή σπέρματος

Ο Peter Wellis, στην ηλικία των 36 αποφάσισε να χωρίσει τη γυναίκα του. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήθελε να της καταβάλει οποιαδήποτε αποζημίωση. Για να αποφευχθεί αυτό προσπάθησε να την μηνύσει για κλοπή… σπέρματος. Στην αγωγή του, ο ίδιος δήλωσε ότι εκείνη, σε κάθε δεδομένη στιγμή, δεν τον ενημέρωνε σχετικά με τη χρήση χαπιών αντισύλληψης. 

Απορρίφθηκε η μήνυση και φυλακίστηκε για βιασμό

Το 2002, ο Edward Μπρούερ μήνυσε το νοσοκομείο Πρόνοιας (Providence Hospital) για 2.000.000 δολάρια. Στη δίκη ισχυρίστηκε ότι η ασφάλεια του νοσοκομείου απέτυχε στο να τον αποτρέψει από το να βιάσει μια από τις ασθενείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν συναισθηματικά πληγωμένος από το γεγονός ότι διέπραξε αυτό το αποτρόπαιο για βιασμό κάποιον. Η υπόθεση απορρίφθηκε και φυλακίστηκε για βιασμό.

Δεν πλήρωσε αλλά τελικά… πληρώθηκε

Για να αποφύγει την καταβολή του αντίτιμου εισόδου σε ένα νυχτερινό κλαμπ, η Kara Walton επέλεξε να χρησιμοποιήσει το παράθυρο του μπάνιου για να μπει μέσα. Στη προσπάθειά της αυτή, έπεσε με το πρόσωπό της και χτύπησε χάνοντας δυο από τα δόντια της. Κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου για τη ζημία που υπέστη με αποτέλεσμα να κερδίσει 12.000 δολάρια ενώ το σύνολο των οδοντιατρικών εξόδων της καλύφθηκε επίσης από το κλαμπ. 

Οι φάλαινες σκοτώνουν;

Στις 6 Ιουλίου 1999, η σορός του Daniel Dukes βρέθηκε σε μια δεξαμενή με φάλαινες στο Sea World στο Ορλάντο της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο άντρας κατάφερε και εισήλθε στο χώρο αφότου το πάρκο έκλεισε, χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό η ασφάλεια. Στη συνέχεια, πήδηξε στη δεξαμενή εκπληρώνοντας το όνειρό του να κολυμπήσει με μια φάλαινα. Μετά το θάνατό του, οι γονείς του μήνυσαν το πάρκο σημειώνοντας ότι δεν παρείχε στο κοινό σχετικές προειδοποιήσεις ότι οι φάλαινες σκοτώνουν ανθρώπους. 

Το Renault Clio της έφερε 28.000 δολάρια

Η Cathy McGowan, από τις ΗΠΑ, κέρδισε ένα διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Το βραβείο όπως ήταν ένα Renault Clio, αλλά όταν έφτασε στο σταθμό διαπίστωσε ότι το βραβείο ήταν απλά ένα παιχνίδι αυτοκίνητο αντί του ένα πραγματικό. Κατέθεσε μήνυση εναντίον του ραδιοφωνικού σταθμού και κέρδισε 28.000 δολάρια.

Μήνυση επειδή το πτυχίο ήταν… άχρηστο

Το 2009, η Trina Thompson προσπάθησε να μηνύσει το Monroe College της Νέας Υόρκης, για 72.000 δολάρια. Η φοιτήτρια, κατάφερε και πήρε το πτυχίο της στην Πληροφορική σε αυτό το κολέγιο. Δυστυχώς, δεν ήταν σε θέση να βρει μια αξιοπρεπή εργασία με την εκπαίδευση που έλαβε. Έτσι, αποφάσισε να πάρει πίσω το κόστος που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει τις σπουδές της...

Μαζί με τις μπύρες, ήθελε και τα κορίτσια

Ο Richard Overton κατέθεσε μήνυση εναντίον της Anheuser-Busch, μια εταιρεία ζυθοποιίας, το 1991 για ψευδή διαφήμιση. Στις διαφημίσεις τους, εμφανίζονται κορίτσια που έρχονται από το πουθενά, όταν ανοίγει ένα μπουκάλι μπύρα. Ο Richard το δοκιμάσει αυτό, και καθώς δεν… εμφανίστηκε το κορίτσι των ονείρων του, μετά το άνοιγμα της μπύρας, ισχυρίστηκε ότι είχε περάσει μια συναισθηματική κατάρρευση και οικονομική ζημία. Η υπόθεση αυτή απορρίφθηκε και η προτεινόμενη αποζημίωση των 10.000 δολαρίων, δε δόθηκε.

Ο άνθρωπος που μήνυσε τον Μάικλ Τζόρνταν

Το 2009, ο διάσημος μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν ήρθε αντιμέτωπος με τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο Allen Heckard υποστηρίζοντας ότι ο Τζόρνταν έμοιαζε σαν κι αυτόν! Δήλωσε ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος, οι άνθρωποι συνεχώς τον μπέρδευαν με τον αθλητή γεγονός που του προκαλούσε συναισθηματική δυσφορία και πόνο. Αργότερα ο ίδιος απέρριψε τη δική του αγωγή, με την οποία αξίωνε το ποσό των 832.000.000 δολαρίων.

Μπλέξιμο για το όνομα της πόλης

Ο Huseyin Kalkan, ο δήμαρχος της πόλης Batman, στην Τουρκία, κατέθεσε μήνυση εναντίον των παραγωγών της ταινίας, «The Dark Knight», το 2008. Ήταν δυσαρεστημένος με τους ανθρώπους για τη χρήση του ονόματος της πόλης του χωρίς άδεια και επίσης ισχυρίστηκε ότι αυτή η ταινία οδήγησε σε πολλές αυτοκτονίες γυναικών και άλυτες δολοφονίες στην πόλη του.

Τα φτερά έφεραν εκατομμύρια

Ο Benjamin Careathers, ήταν ένας τακτικός καταναλωτής του ενεργειακού ποτού Red Bull, μήνυσε την εταιρεία για ψευδή διαφήμιση. Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι μετά την κατανάλωση του ενεργειακού ποτού για 10 χρόνια, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σύνθημα της Red Bull, «το Red Bull σας δίνει φτερά», είναι ψευδές. Η Red Bull έχασε την υπόθεση και υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 13.000.000 δολαρίων….

Μήνησε τον… Θεό

Ο Pavel Μ, ένας Ρουμάνος κρατούμενος, ο οποίος φυλακίστηκε για 20 χρόνια για τη συμμετοχή του σε δολοφονία, αποφάσισε να μηνύσει τον Θεό για εξαπάτηση, κατάχρηση, απόκρυψη, δωροδοκία και πολλά άλλα εγκλήματα. Ο έγκλειστος, ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει σε δίκη τον Θεό, κάτοικο ουρανού, και να διωχθεί ποινικά.
 http://www.kalyterotera.gr

1 σχόλιο:

  1. Ωραιο Site!!! εχω και εγω ενα blog που αφορα τις Ομορφιες της Μεσσηνιας! θα χαρω πολυ να μπειτε και γιατι οχι να σχολιασετε!!! www.messinia1234.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...