Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Τα 10 πιο ανατριχιαστικά μέρη στη γη..


Αυτά είναι τα 10 μέρη του κόσμου με τις πιο περίεργες και ανατριχιαστικές ιστορίες που έχουν έξυπνα αξιοποιηθεί και εκατομμύρια τουρίστες από κάθε γωνιά της γης επισκέπτονται.

1. Kabayan

Το Kabayan είναι μια περιοχή με τεχνητές σπηλιές στις Φιλιππίνες. Κάθε σπήλαιο είναι γεμάτο με μούμιες, μερικές από τις οποίες είναι οι καλύτερα διατηρημένες στη γη. Στην περιοχή υπάρχουν τόσες πολλές σπηλιές, που είναι πολύ εύκολο να χαθείς.

2. Το νησί με τις κούκλες


Μια φορά κι έναν καιρό, οι θρύλοι λένε, ένα κοριτσάκι πνίγηκε σε ένα κανάλι που περιβάλλει ένα ακατοίκητο νησί στο Μεξικό. Ημέρες μετά, βρήκαν το σώμα του και κούκλες άρχισαν να επιπλέουν στο νησί. Κανείς δεν είναι 100% σίγουρος, όπου που προήλθαν οι κούκλες.  Σήμερα, κρέμονται από τα δέντρα.

3. Η πόρτα της κόλασης


Η κόλαση υπάρχει, και την πόρτα που οδηγεί σ’ αυτήν μπορούμε να τη βρούμε στο Τουρκμενιστάν. Αυτή η, κυριολεκτικά, τρύπα της κόλασεως, δημιουργήθηκε από σοβιετικούς επιστήμονες. Όταν ανακάλυψαν το φυσικό αέριο στο λάκκο, ξεκίνησε μια φωτιά, η οποία καίει τα τελευταία 40 χρόνια. Χιλιάδες αράχνες έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την πόρτα για την κόλαση.

4. Το νοσοκομείο Hellingly


Το νοσοκομείο Hellingly στο East Sussex στην Αγγλία είναι ένα πραγματικό ψυχιατρικό άσυλο βγαλμένο κατ'ευθείαν από ταινία τρόμου. Άνοιξε το 1903 και η θεραπεία για τους ασθενείς ηταν λοβοτομή και ηλεκτροπληξία για 90 χρόνια, μέχρι που τελικά έκλεισε. Το κτήριο έχει εγκαταλειφθεί από το 1994. Κάθε χρόνο, λίγοι φωτογράφοι έχουν το θάρρος να το επισκεφθούν.

5. Akodessewa: H μεγαλύτερη αγορά Voodoo


Το Akodessewa Fetish Market είναι γνωστό ως το μεγαλύτερο «Σούπερ Μάρκετ» με είδη βουντού, ένα μέρος όπου οι επαγγελματίες του βουντού μπορούν να βρουν ό,τι χρειάζονται για τα τελετουργικά τους.  Συρρικνωμένα και μουμιοποιημένα κεφάλια, οστά, καζάνια και μυστηριώδη φίλτρα και ότι άλλο χρειάζονται οι ιθαγενείς του Τόγκο για να ασκούν την τέχνη τους. Οι τουρίστες έχουν ενημερωθεί επισήμως να αποφεύγουν το Akodessewa.

6. Το Mine Ghost Matsuo


Το ορυχείο φάντασμα Matsuo στη βόρεια Ιαπωνία, ήταν κάποτε το μεγαλύτερο ορυχείο θείου στην Ανατολική Ασία. Αλλά εγκαταλείφθηκε στη δεκαετία του 1970. Από τότε, έγινε μια πόλη-φάντασμα που είναι τυλιγμένη σε πυκνή ομίχλη. Είναι τόσο βαριά και πυκνή, που μερικές φορές η πόλη είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί.

7. Οι κατακόμβες του Παρισιού


Οι κατακόμβες του Παρισιού είναι μια σειρά από υπόγειες σήραγγες, σαν λαβύρινθος, κάτω από την πόλη. Οι τοίχοι αυτών των σηράγγων καλύπτονται από τα οστά των νεκρών του Παρισιού. Εδώ μπορείτε να δείτε τα οστά του 5-6.000.000 Παριζιάνων, ορισμένοι από τους οποίους έζησαν εκατοντάδες χρόνια πριν, να ανυψώνονται περίτεχνα και ανατριχιαστικά στους τοίχους.

8. Το δάσος Aokigahara


Το Aokigahara είναι το δάσος των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία... Περπατώντας μέσα σ'αυτό,διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο να σκοντάψετε σε ένα νεκρό σώμα. Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν "επισκεφτεί" το Aokigahara Forest, που φύλακες του πάρκου έχουν βάλει πινακίδες που λένε "η ζωή είναι πολύτιμη» και «Σκεφτείτε τις οικογένειές σας."

9. Μουσείο Mutter, Φιλαδέλφεια [ΗΠΑ]Κομματιασμένα ανθρώπινα κεφάλια μέσα σε ένα βάζο, διατηρημένα ανθρώπινα μέλη κι ένα πρόπλασμα γύψου των σιαμαίων διδύμων Chang και Eng (όπως επίσης και τα ενωμένα συκώτια τους)…το μουσείο Mutter στη Φιλαδέλφεια είναι ένα μέρος που συνδυάζει εκθέματα από παθολογικά ευρήματα, χειρουργικά εργαλεία και αξιοπερίεργα ανατομικά αντικείμενα.

10. Mary King’s Close, Εδιμβούργο


Κρυμμένο κάτω από την μεσαιωνική Παλαιά Πόλη του Εδιμβούργου, το Mary King’s Close είναι μια σειρά από μυστικούς υπόγειους δρόμους με πολύ βρώμικο παρελθόν.
 To σοκάκι Mary King ήταν το μέρος όπου τα θύματα της πανούκλας απομονώνονταν και υπάρχουν ιστορίες ότι πολύς κόσμος πέθανε εκεί το 17ο αιώνα. Οι υπερφυσικές δραστηριότητες αφθονούν σε εκείνο το σημείο. Μπορεί, για παράδειγμα, να νιώσεις ένα απαλό τράβηγμα στα χέρια και τα πόδια σου από μία αόρατη δύναμη... Η αιτία πιστεύεται ότι είναι το φάντασμα της Annie, ενός μικρού κοριτσιού που εγκαταλείφτηκε από τους γονείς του το 1645.

Επιμέλεια: Ελένη Λαυρεντακη
o-klooun.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...