Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Τι γνωριζετε για τον "Ανθρωπο Συντριβανι";

Με την πρώτη ματιά, η πιο πάνω φωτογραφία από το 1930, τραβηγμένη στο Coney Island’s Dreamland Circus, μιας παράστασης ενός "freak show" θα ήταν κάτι που θα λέγατε αμέσως ότι είναι κάποιο κόλπο. Ο Mortado, ο εικονιζόμενος, όμως ήταν είχε όντως "πειράξει" το σώμα του.
Ο Mortado, ο Άνθρωπος Συντριβάνι γεννήθηκε στο Βερολίνο και εξέθεσε για πρώτη φορά τον εαυτό του εκεί το 1929. Είχε τρύπες στα χέρια και στα πόδια του και όταν καθόταν σε μια ειδικά κατασκευασμένη καρέκλα, χάλκινες σωλήνες τροφοδοτούνταν μέσω των οπών αυτών. Το νερό έρεε μέσω αυτών με μεγάλη πίεση, κάνοντας τον Mortado το "ανθρώπινο συντριβάνι"




Όταν δεν έδινε παραστάσεις, έβαζε στις τρύπες φελλούς για να μην κλείνουν. Κατά καιρούς πραγματοποίησε αναπαραστάσεις της Σταύρωση, τοποθετώντας μικρές "σακούλες αίματος" στις τρύπες του για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα, τις οποίες τρυπούσε ο βοηθός του όταν τον κάρφωνε.
Αρχικά εντυπωσίασε τα πλήθη. Ωστόσο, η δημοτικότητά του βυθιζόταν συνεχώς και έγινε όλο και λιγότερο δημοφιλής. Το τι απέγινε ο Mortado αποτελεί μυστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...