Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτες κι όμως αληθινές ιστορίες επιβίωσης...

Σε έναν 17χρονο νεαρό από τις ΗΠΑ δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει με τον καλύτερο τρόπο τη γυναίκα που κάποτε τού έσωσε τη ζωή του: ;Eσωσε και τη δική της ζωή!

Πριν από 6 χρόνια, ο νεαρός (11χρονος τότε), είχε χτυπήσει στο στήθος με μπαστούνι του μπέιζμπωλ σε αγώνα. Η νοσηλεύτρια που εκείνη την ημέρα δεν είχε υπηρεσία, τον επανέφερε στη ζωή.
Στις αρχές του μήνα, ο 17χρονος έτρεξε από την κουζίνα εστιατορίου όπου εργάζεται για να βοηθήσει τη νοσηλεύτρια και πελάτη του εστιατορίου που πνιγόταν από το φαγητό της. Τής έκανε τη γνωστή κίνηση Heimlich για να αποφράξει την αεροφόρο οδό της από το φαγητό που σφήνωσε στο λαιμό της. Εκείνη τη στιγμή, φυσικά, ο Kevin δε γνώριζε ότι επρόκειτο για εκείνη τη νοσηλεύτρια που του έσωσε κάποτε τη δική του ζωή. Η μητέρα του νεαρού, που εκείνο το απόγευμα βρισκόταν στο εστιατόριο, ήταν εκείνη που αναγνώρισε τη νοσηλεύτρια.
Ο ίδιος ο νεαρός δεν το πιστεύει και ούτε, φυσικά, οι φίλοι του και, γενικώς, οποιοσδήποτε στον οποίο το λέει. Ο Kevin είναι μαθητής λυκείου και εθελοντής πυροσβέστης, γι’ αυτό είχε και γνώσεις πρώτων βοηθειών και μπόρεσε να βοηθήσει τη νοσηλεύτρια.
Και στις δύο περιπτώσεις διάσωσης υπήρχε και μία δεύτερη σύμπτωση: Και τις δύο φορές, η βοήθεια «πέτυχε» τη δεύτερη φορά. Όταν είχε χτυπηθεί ο Kevin, έπαθε ανακοπή καρδιάς. Τότε, η νοσηλεύτρια τον χτύπησε δυνατά στο στήθος. Δεν είχε αποτέλεσμα και του έκανε καρδιο-αναπνευστική ανάνηψη (CPR. Ο μικρός άρχισε γρήγορα να αναπνέει και πάλι. Παρόμοια, και την τελευταία φορά που ο Kevin έσωσε τη νοσηλεύτρια, έκανε μία φορά την κίνηση Heimlich που δεν είχε αποτέλεσμα. Με τη δεύτερη φορά, όμως, το φαγητό αποσφηνώθηκε από το λαιμό της.
Ο νεαρός μετά το περιστατικό μίλησε με τον εκπαιδευτή του στην πυροσβεστική υπηρεσία και τον ευχαρίστησε που του δίδαξε πρώτες βοήθειες. Εκείνος του απάντησε ότι «η ζωή είναι πολύ ακριβή, και δεν δίνεται στον καθένα μας δεύτερη ευκαιρία…». Το να σώσεις τη ζωή αυτού που έσωσε τη δική σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να πεις «ευχαριστώ»…
Αναρωτιέται, βέβαια, κανείς: Θα βρισκόταν κάποιος να σώσει τη νοσηλεύτρια, εάν αυτή δεν είχε σώσει τον 11χρονο τότε και δε ζούσε σήμερα για να τη σώσει;…

Δύο κατάδικοι δραπέτευσαν από φυλακή υψηλής ασφάλειας στην Αργεντινή μεταμφιεσμένοι σε πρόβατα!
Ο Maximiliano Pereyra και ο Ariel Diaz κατάφεραν να διαφύγουν της προσοχής 300 αστυνομικών και να δραπετεύσουν, μια εβδομάδα μετά τη φυλάκισή τους, χάρη στην εμπνευσμένη μεταμφίεσή τους.
Οι δύο κατάδικοι φόρεσαν προβιές και κεφαλές προβάτων και διέφυγαν στους αγρούς όπου προφανώς βρήκαν καταφύγιο ανάμεσα στα κοπάδια των βοσκών. Ντόπιοι τους είδαν τη νύχτα να διασχίζουν τα χωράφια.

Ένας Ιταλός, ο οποίος είχε δεχτεί μία αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναρρώνει καθώς φτερνίστηκε και έβγαλε τη σφαίρα από τη μύτη.
Ο 28χρονος Darco Sangermano, δέχτηκε τη σφαίρα, όταν έκανε περίπατο με τη σύντροφό του στους δρόμους της Νάπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Η σφαίρα πέρασε πίσω από το μάτι του και σφηνώθηκε στη ρινική κοιλότητα, χωρίς όμως να του προκαλέσει ευτυχώς σοβαρή βλάβη.
Την ώρα που περίμενε να τον δουν οι γιατροί, ο Sangermano φτερνίστηκε και έβγαλε τη σφαίρα από το δεξί ρουθούνι. «Η σφαίρα χτύπησε το κροταφικό του οστό, με αποτέλεσμα να κόψει τη φόρα της. Πέρασε ξυστά από το βολβό του ματιού του, χωρίς όμως να τον χτυπήσει,» δήλωσε ο Δρ. Guglielmo Ramieri.
Οι γιατροί προχώρησαν σε επέμβαση στο μάτι για να αφαιρέσουν τα θραύσματα του οστού που προκάλεσε η σφαίρα. Η επέμβαση διήρκησε αρκετές ώρες, αλλά ο ασθενής αναρρώνει πλέον σπίτι του, καθώς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι δεν θα χάσει την όρασή του, παρόλο που προς το παρόν βλέπει θολά.
Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Sangermano θα υποβληθεί σε επέμβαση με λέιζερ για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε στον αμφιβληστροειδή, και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ένα 13όροφο κτήριο κατέρρευσε στη Σανγκάη, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν, η κατάρρευση του κτηρίου οφείλεται πολύ απλά… στην ηλιθιότητα της κατασκευαστικής εταιρείας!
Για τη δημιουργία ενός υπόγειου γκαράζ, οι εργάτες έσκαψαν σε βάθος πέντε μέτρων κάτω από τη μία πλευρά του κτηρίου. Το χώμα που έβγαλαν από εκεί συγκεντρώθηκε στην άλλη πλευρά, σε ένα σωρό ύψους 10 μέτρων. Αυτό οδήγησε στην άνιση κατανομή του βάρους του κτηρίου, το οποίο άρχισε να γέρνει. Τα θεμέλια στη μία πλευρά φυσικά δεν άντεξαν το επιπλέον βάρος και έσπασαν. Έτσι το κτήριο δεν κατέρρευσε, αλλά «ξάπλωσε» στη μία του πλευρά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Τα βακτήρια απορρόφησαν το σύνολο σχεδόν του μεθανίου που απελευθερώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού από την πετρελαιοπηγή της BP, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές. Περίπου 200.000 τόνοι μεθανίου που απελευθερώθηκαν από την πετρελαιοπηγή μετά την έκρηξη και την καταστροφή της εξέδρας της BP βυθίστηκαν σε μεγάλο βάθος. Σχεδόν ολόκληρη η ποσότητα του αερίου αυτού, που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, απορροφήθηκε από τα βακτήρια, δήλωσε χθες ο ερευνητής Ντέιβιντ Βαλεντάιν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σάντα Μπάρμπαρα.
Τα βακτήρια απορρόφησαν το μεθάνιο πριν ανέβει προς την επιφάνεια και απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα, αλλά η διαδικασία συνέβαλε στην απώλεια περίπου ενός εκατομμυρίου τόννων διαλυμένου στη θάλασσα οξυγόνου σε περιοχές που βρίσκονται νοτιο-δυτικά της πετρελαιοπηγής.
Αυτό δίνει την εντύπωση μεγάλης απώλειας οξυγόνου, όμως επειδή απλώθηκε σε μεγάλη περιοχή αποφεύχθηκε η δημιουργία της απειλητικής για τη διατηρήρηση της ζωής κατάστασης, της υποξίας, διευκρίνισε ο ερευνητής, η μελέτη του οποίου δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.
Το τι συμβαίνει στο μεθάνιο αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τους επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα, διότι το αέριο αυτό είναι 20 φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα στον εγκλωβισμό της θερμότητας στην ατμόσφαιρα. Όπως και το διοξείδιο του άνθρακα, η έκλυση μεθανίου προέρχεται τόσο από φυσικές όσο και ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως είναι η πετρελαϊκή βιομηχανία.
Για διάστημα δύο μηνών μετά την καταστροφή της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, στις 20 Απριλίου 2010, δεν είχε ανιχνευθεί μεθάνιο εντός και πέριξ της πετρελαιοπηγής, οδηγώντας ορισμένους επιστήμονες να εικάσουν ότι ήταν πιθανόν να είχε παραμείνει στη θάλασσα και να απελευθερωνόταν στην ατμόσφαιρα.
Το ατύχημα της BP προσέφερε ένα τυχαίο πείραμα που έδειξε ότι ορισμένα βακτήρια που καταναλώνουν αποκλειστικά μεθάνιο πολλαπλασιάσθηκαν ταχύτατα, καθώς το αέριο που απελευθερωνόταν από την πετρελαιοπηγή απλωνόταν μέσω των υποθαλασσίων ρευμάτων. Η κατανάλωση του μεθανίου από τα βακτήρια έφθασε στο υψηλότερο σημείο της, πιθανότατα στο τέλος του Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με τον ερευνητή.
Άλλοι οργανισμοί ασχολήθηκαν με άλλους υδρογονάνθρακες, ανάμεσά τους το αιθάνιο και το προπάνιο που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της σοβαρότερης οικολογικής καταστροφής στην αμερικανική ιστορία. Τα βακτήρια που τρέφονται με μεθάνιο ήταν τα τελευταία στο γεύμα των υδρογονανθράκων και προηγούμενες παρατηρήσεις είχαν προκαλέσει στους επιστήμονες το ερώτημα εάν μπορούν να επιτελέσουν το έργο.
«Με βάση τις παρατηρήσεις μας σχετικά με τον αργό ρυθμό κατανάλωσης του μεθανίου, δεν πιστεύαμε ότι ο πληθυσμός των βακτηρίων θα ήταν στο ύψος των περιστάσεων…νομίζαμε ότι θα ήταν πολύ αργός», δήλωσε ο Ντέιβιντ Βαλεντάιν. Το γεγονός ότι τα βακτήρια κατανάλωσαν μία τόσο μεγάλη ποσότητα μεθανίου μπορεί να σημαίνει ότι τα βακτήρια απορροφούν και άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις μεθανίου στους ωκεανούς.

Μία 40χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία έφερε στον κόσμο το νεότερό της παιδί, την ίδια ώρα που η κόρη της γεννούσε το πρώτο της παιδί!
Η γιαγιά γέννησε το νεότερο αδερφό της κόρης της ενώ η κόρη γέννησε τον πρώτο εγγονό της γιαγιάς. Ο θείος και εγγονός γεννήθηκαν με διαφορά ενός λεπτού μεταξύ τους.
Τα δύο παιδάκια πρόκειται να ζήσουν στο ίδιο σπίτι και θα μεγαλώσουν ως αδέρφια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...