Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μυστηριωδες σημα απο το Δια



 Η ίδια η Γη είναι ένα μαγνητικό πεδίο που επηρεάζει φορτισμένα σωματίδια (ηλεκτρόνια, πρωτόνια και ιόντα) με έναν τρόπο που προκαλεί εκπομπές ραδιοφώνου. Πράγματι, σε άλλους πλανήτες, όπως ο Δίας ο Κρόνος μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις εκπομπές. Η μέτρηση τους μας επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τα πλανητικά μαγνητικά πεδία.

Η ανακάλυψη μιας νέας εκπομπής ραδιοφώνου από τον Δία ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός τριετούς έργου αυστριακής επιστήμης.Στο έργο αυτό διερευνώνται οι πλανητικές ραδιοσυχνότητες εκπομπών της Γης και του Κρόνου, και ακόμα μια παράξενη εκπομπή ραδιοκυμάτων από τον πλανήτη Δία ανακαλύφθηκε.

Όταν ο καθηγητής Helmut O. Rucker, Αναπληρωτής Διευθυντής και Διευθυντής Έρευνας στο IWF και οι διεθνείς συνεργάτες του θέλησαν να αναλύσουν ειδικές εκπομπές ραδιοφώνου της Γης και του Κρόνου, ανακάλυψαν ξαφνικά μια άγνωστη ραδιοεκπομπή που προέρχεται από τον Δία. Το εντυπωσιακό πράγμα για την εκπομπή στην περιοχή δεκάμετρο (μήκη κύματος από περίπου 10 μέτρα) ήταν ιδιαίτερο στην περιοδικότητα του, δηλαδή, η αλλαγή στην ένταση του.

Μέχρι σήμερα, υπήρξαν δύο γνωστοί περιόδοι για την εκπομπή του Δία δεκάμετρο: μία που προέκυψαν από την περιστροφή του Δία που τρέχει σε 9 ώρες, 55 λεπτά, 29,7 δευτερόλεπτα (System III), καθώς και κατά μια επιπλέον που μπορούν να αναχθούν στην επιρροή του το φεγγάρι του Δία Ιώ στο μαγνητικό πεδίο (42,46 ώρες).

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το φεγγάρι Ιώ είναι κάπως υπεύθυνο για την μπλεγμένη εκπομπή ραδιοφώνου. "Περαιτέρω αναλύσεις μας δείχνουν ότι η πηγή αυτού του νέου στοιχείου ραδιοσυχνοτήτων συν-περιστρέφεται με τον Δία. Υποψιαζόμαστε ότι η πηγή της εκπομπής βρίσκεται στην περιοχή του δακτυλίου πλάσματος που τροφοδοτείται από το φεγγάρι του Δία Ιώ."


Πρόκειται για μια περιοχή σχήματος ντόνατς γύρω από τον Δία, που βρίσκεται στο ύψος του τροχιακού επιπέδου της Ιούς και έχει διαμορφωθεί από ηφαιστειακό υλικό από αυτό το φεγγάρι και αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο του Δία. Αυτή η υπόθεση σχετικά με την πηγή και τα ερωτήματα σχετικά με το πώς δημιουργούνται οι παλμοί ραδιοφώνου θα πρέπει να διευκρινιστούν σε μελλοντικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...