Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αυτές είναι οι 4 σπουδαιότερες πόρνες που άλλαξαν την πορεία της ιστορίας


Μία γυναίκα, ένας άντρας, ένα ον τέλος πάντων που έχει τα κότσια να ξεμοναχιάζεται σε ημισκότεινα δρομάκια, ξενοδοχεία ημιδιαμονής, αυτοκίνητα και νταλίκες με αγνώστους που θα μπορούσαν να είναι οτιδήποτε και παρ' όλα αυτά έχουν την ικανότητα να χαρίζουν απερίσπαστα απόλαυση, τότε είναι ικανές για πολύ υψηλότερα πράγματα απ' ό,τι νομίζουμε. Απόδειξη οι ακόλουθες μεγάλες εκδιδόμενες της ανθρώπινης ιστορίας:

ΑΣΠΑΣΙΑ

Διάσημη εταίρα (προσοχή: όχι παλλακίδα) του Χρυσού Αιώνα, με εκπαίδευση, περιουσία και τρομερό κύκλο πολιτικά ισχυρών ανδρών, προεξάρχοντος του Περικλή. Οι δυο τους μεγαλούργησαν, ενώ η Ασπασία ήταν πίσω από την αποστολή εκστρατευτικής δύναμης κατά της Σάμου που είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τους Αθηναίους. Μετά το θάνατο του Περικλή, η Ασπασία έγινε εταίρα του Λυσικλή.

Η ΡΑΧΑΜΠ

Γέννημα θρέμμα των πορνείων της Ιεριχούς του 1400 π.Χ., η Ραχάμπ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του έθνους του Ισραήλ.

Ο Τζόσουα, διάδοχος του Μωυσή και αρχηγός των Ισραηλιτών, θέλησε να οδηγήσει το λαό του από την περιοχή της Ιορδανίας στην Ιεριχώ. Για να το πετύχει αυτό έστειλε δύο κατάσκοπους στην περιοχή, οι οποίοι διάλεξαν να μείνουν στον οίκο της Ραχάμπ. Η Ραχάμπ όχι μόνο τους προσέφερε φιλοξενία αλλά τους έκρυψε και από τους στρατιώτες του βασιλιά της Ιεριχούς για να καταφέρουν τελικά να επιστρέψουν με πολύτιμες πληροφορίες στο Τζόσουα.

Όταν οι Ισραηλίτες κατέλαβαν την Ιεριχώ, αναγνώρισαν την προσφορά της Ραχάμπ που γλύτωσε από την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης. Σύμφωνα με το Ταλμούδ, ασπάστηκε την Ιουδαϊκή θρησκεία παντρεύτηκε κάποιον ισχυρό άντρα, πιθανώς τον ίδιο τον Τζόσουα.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Από εταίρα αυτοκράτειρα! Η σεξομανής Θεοδώρα βρέθηκε από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης στο θρόνο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Σύμφωνα με τον Προκόπιο, η Θεοδώρα ήταν τόσο αδηφάγα σεξουαλικά που συχνά πήγαινε για «πικνικ» με δέκα άντρες (Βενετούς) και τους τριάντα υπηρέτες τους. Μια φράση που της αποδίδει ο Προκόπιος είναι η εξής: «Η φύση δυστυχώς δε φρόντισε να ανοίξει εξίσου όλες τις διόδους στο άνθος μου.»

Κατά τη διάρκεια της παντοκρατορίας της, η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα πέρασε νόμους που απαγόρευαν την πορνεία, επέβαλλαν την θανατική ποινή στους βιαστές και καθιέρωσαν δικαιώματα ιδιοκτησίας στις γυναίκες. Σε πολιτικό επίπεδο ήταν καθοριστική η συμβολή της στη Στάση του Νίκα όπου και έπεισε τον Ιουστινιανό να παραμείνει στην Πόλη και να καταπνίξει την επανάσταση.

ΝΕΛ ΓΚΟΥΙΝ

Κόρη του Τόμας Γκουίν, λοχαγού του στρατού των Κοινοβουλευτικών στον Αγγλικό εμφύλιο και της Μαντάμ Γκουίν μιας αλκοολικής και υπέρβαρης ιδιοκτήτριας πορνείου, η Νελ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας δουλεύοντας σαν πόρνη.

Η ζωή της πήρε άλλη τροπή όταν γνώρισε τον βασιλιά Κάρολο Β'. Η συνάντηση των δύο κανονίστηκε από το δεύτερο στην ιεραρχία δούκα του Μπάκινγχαμ που ήθελε να παραγκωνίσει τις βασικές ερωμένες του βασιλιά και να έχει έναν άνθρωπο δικό του πολύ κοντά στο βασιλιά. Η επικράτηση της Γκουίν επί των άλλων συνοδών δεν ήταν εύκολη. Για να γίνει η Γκουίν πρώτη ερωμένη του βασιλιά χρειάστηκε ένα εκρηκτικό μείγμα ερωτισμού, χάρης, τακτικών κινήσεων αλλά και ανθρωποκτονιών. Το καθιερωμένο απογευματινό τσάι για πολλές ερωμένες του βασιλιά ήταν και το τελευταίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...