Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ειδύλλια που γκρέμισαν… καριέρες

Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (1)
Όταν οι συνέπειες κακών αισθηματικών επιλογών επηρεάζουν συνολικά τη ζωή του εμπλεκόμενου και γίνονται ζουμερά σκάνδαλα, μιλάμε για σχέσεις-καρμανιόλες.
Όταν μάλιστα μιλάμε για «υψηλά ιστάμενους», όπως ηγεμόνες, βασιλείς, πολιτικούς και δημοφιλή πρόσωπα, η σφαίρα της δημόσιας ζωής τους καταβαραθρώνεται και τα ερωτικά λάθη γίνονται ασυγχώρητα.
Δεν θα μιλήσουμε ωστόσο για σχέσεις που έκλεισαν απλώς τα καλύτερα τα σπίτια, παρά για δεσμούς που τέλειωσαν καριέρες!
Ας δούμε λοιπόν 10 ερωτικά σκάνδαλα πρώτου μεγέθους, καθώς και το τι έκανε τις υποθέσεις αυτές τόσο συγκλονιστικές και καταστροφικές…


  • Αντώνιος και Κλεοπάτρα
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (2)
Η βασίλισσα της Αιγύπτου γίνεται ερωμένη του Ιουλίου Καίσαρα και του χαρίζει έναν γιο, στην προσπάθειά της να εγκαθιδρύσει την ηγεμονία της και να εξασφαλίσει τη φιλία της Ρώμης. Εν τω μεταξύ, ο Αντώνιος ζει το δικό του δράμα: παντρεύεται τη Φούλβια, γυναίκα του αδικοχαμένου φίλου του, και καταφεύγει στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τα χρέη που άφησε στη Ρώμη, ενώ αργότερα θα καταταγεί στον στρατό, με τη βοήθεια του φίλου του Καίσαρα.
Με τη δολοφονία του Καίσαρα, ο Αντώνιος προσχωρεί στην ηγετική ομάδα της αυτοκρατορίας και ταξιδεύει στην Αίγυπτο, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται σφόδρα την Κλεοπάτρα. Την παντρεύεται μυστικά και κατόπιν επιστρέφει στη Ρώμη, όπου αναγκάζεται να παντρευτεί την αδερφή του Οκταβιανού για να ενώσουν τις οικογένειές τους. Ο έρωτας θα ωθήσει ωστόσο τον Αντώνιο να παρατήσει την εγκυμονούσα ρωμαία σύζυγό του και να διαφύγει στην Αίγυπτο, όπου τον περίμεναν οι λεγεώνες του και η Κλεοπάτρα. Ο Οκταβιανός δεν θα συγχωρούσε ωστόσο την προσβολή και ήταν έτοιμος πλέον να επιτεθεί στην Αίγυπτο.
Φοβούμενη για τη ζωή της, η Κλεοπάτρα θα κρυφτεί και φήμες θα διαδοθούν ότι είναι νεκρή. Ο Αντώνιος θα πιστέψει τη φημολογία και θα αυτοκτονήσει, ενώ η Κλεοπάτρα, που είχε χάσει το στήριγμά της και φοβόταν τον Οκταβιανό, θα τον ακολουθήσει στον θάνατο. Το πλέον περίφημο αιματοβαμμένο ειδύλλιο της Ιστορίας τα είχε όλα…
  • Alexander Hamilton και Maria Reynolds
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (3)
Το ειδύλλιο έλαβε χώρα στην αυγή των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Τζορτζ Ουάσιγκτον. Ο υπουργός Οικονομικών λοιπόν Alexander Hamilton ήταν 34 ετών όταν γνώρισε τη Reynolds, μια παντρεμένη κοπέλα 23 ετών που ισχυριζόταν ότι ο σύζυγός της την είχε εγκαταλείψει μόνη με την κόρη της. Ο Hamilton προσφέρθηκε να τη βοηθήσει οικονομικά, γεγονός που κατέληξε σε φλογερό δεσμό που θα κρατούσε 3 χρόνια. Ο σύζυγος James ήταν ωστόσο ενήμερος για το ειδύλλιο, αποσπώντας εκβιαστικά μεγάλα ποσά από τον Hamilton κατά τη διάρκεια της σχέσης.
Η πανουργία της Reynolds δεν τελειώνει ωστόσο εδώ: κατάφερε να αποσπάσει από τον Hamilton κονδύλια που προορίζονταν για τον επαναστατικό αγώνα, γεγονός που θα τον χαντάκωνε πολιτικά: είχε μόνο δύο επιλογές, ή να παραδεχθεί τον κρυφό ερωτικό του δεσμό ή να εμπλέξει τον εαυτό του στο σκάνδαλο διαφθοράς.
Οι πολιτικές φιλίες του Hamilton θα συγκαλύψουν αρχικά το γεγονός, όταν ωστόσο τα ερωτικά γράμματα της Maria θα πέσουν στα χέρια του σκανδαλοθήρα James Thomson Callender, ο Hamilton θα αναγκαστεί να παραδεχτεί δημόσια τον δεσμό και να απολογηθεί, με τη φήμη του να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Κι εδώ είναι που τα πράγματα μπερδεύονται: εγκαταλείποντας τον διεφθαρμένο σύζυγό της, η Maria Reynolds προσέλαβε τον Aaron Burr να την υπερασπιστεί στο διάζύγιό της. Και θα ήταν αυτός ο Aaron Burr που θα προκαλούσε σε μονομαχία τον Alexander Hamilton και θα τον σκότωνε. Φαρμακερό ειδύλλιο…
  • Όσκαρ Ουάιλντ και Alfred Douglas
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (4)
Ο Alfred «Bosie» Douglas ήταν ένας ευγενής, τρίτος γιος του John Douglas του Queensberry, που θα εγκαταλείψει την Οξφόρδη χωρίς πτυχίο, με ένα τεράστιο ωστόσο παράπονο κατά του πατέρα του, που θα καταλήξει να γίνει η καταστροφή του μεγάλου του έρωτα, Όσκαρ Ουάιλντ, τον οποίο γνώρισε και ερωτεύτηκε το 1891.
Ο μεγαλύτερος καυγάς του ζευγαριού θα ξεσπάσει για την κακή μετάφραση του Bosie στο έργο του Ουάιλντ «Σαλώμη», το οποίο είχε γράψει στα γαλλικά. Τα σκανδαλώδη σκηνικά που εκτυλίχθηκαν έφτασαν μέχρι τα αυτιά του πατέρα του Douglas, ο οποίος τον απείλησε με επιστολή ότι θα τον αποκηρύξει αν δεν χώριζε από τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα και το κινούμενο σκάνδαλο που αποτελούσαν οι δυο τους. Οι αντεγκλήσεις πατέρα-γιου θα κλιμακώνονταν όταν ο αδερφός του Bosie, επίσης μπλεγμένος σε ομοφυλοφιλική σχέση, θα έβρισκε ύποπτο θάνατο σε κυνηγετικό δυστύχημα. Ο πατέρας αποφάσισε να σώσει τον γιο του χαντακώνοντας τον Ουάιλντ, προσπάθεια που θα γεννήσει μια σειρά από κωμικοτραγικά γεγονότα, με τον Ουάιλντ να γράφει λιβέλους για τον Queensberry και να καταφέρνει μάλιστα μέχρι και να συλληφθεί ο πατέρας.
Η κατηγορία της ομοφυλοφιλίας όμως, σημαντικότατο αδίκημα για την εποχή, που αντιμετώπισε στο δικαστήριο ο Όσκαρ Ουάιλντ θα τον ανάγκαζε να αποσύρει τη μήνυση στον πατέρα του εραστή του, ενώ μία μέρα αργότερα ο θεατρικός συγγραφέας θα συλλαμβανόταν για απρέπεια, σε μια μακρά σειρά από δίκες και εφέσεις που θα γκρέμιζαν την καριέρα του και θα υπονόμευαν την ελευθερία του, καταστρέφοντάς τον ολοκληρωτικά…
  • Βασιλιάς Εδουάρδος VIII και Wallis Simpson
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (5)
Η Bessie Wallis Warfield παντρεύτηκε τον δεύτερο άντρα της στο Λονδίνο, όπου και γνώρισε την ερωμένη του Εδουάρδου, πρίγκιπα της Ουαλίας. Από το 1931-1933, η Wallis και ο Εδουάρδος θα έρθουν κοντά, κι όταν η ερωμένη του πρίγκιπα έφυγε οριστικά για τη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 1934, οι συνθήκες ήταν ιδανικές για ένα παθιασμένο ειδύλλιο.
Με δεδομένο ότι η κοινή θνητή ήταν διαζευγμένη δύο φορές, το Μπάκιγχαμ δεν χάρηκε καθόλου για τον δεσμό. Κι όταν στις 20 Ιανουαρίου 1936 πέθανε ο βασιλιάς Γεώργιος V, ο Εδουάρδος VIII ήταν να ανέβει στον θρόνο. Τέθηκε λοιπόν το δίλημμα: ο έρωτας της ζωής του ή το στέμμα του Ηνωμένου Βασιλείου; Η απάντηση δόθηκε γρήγορα και αβίαστα από τον πρίγκιπα: τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο Εδουάρδος θα απαρνιόταν δημόσια τον θρόνο, αφήνοντάς τον στον αδερφό του, βασιλιά πλέον Γεώργιο VI, με τη Wallis να καταφεύγει στις Κάνες για να βρει την ησυχία της.
Απαλλαγμένοι από τα βάρη του κόσμου, οι δύο ερωτευμένοι θα συναντηθούν 1,5 χρόνο αργότερα στη Γαλλία, όπου και θα ζήσουν ευτυχισμένοι, μην μπορώντας ωστόσο να επιστρέψουν ποτέ στη Βρετανία…
  • Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Ρομπέρτο Ροσελίνι
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (6)
Ήταν το 1948 όταν το σκάνδαλο ξέσπασε για την πασίγνωστη σουηδή ηθοποιό: ο παράνομος δεσμός που διατηρούσε με τον παντρεμένο ιταλό σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι ήρθε στο φως, με την Μπέργκμαν να μετρά ήδη 21 χρόνια γάμου. Όταν μάλιστα η Μπέργκμαν θα μείνει έγκυος από τον Ροσελίνι, το σκάνδαλο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με κοινό και Τύπο να εξαπολύουν μύδρους και την Ίνγκριντ να εγκαταλείπει οριστικά τις ΗΠΑ για την Ιταλία, με τη δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο και την επιμέλεια του παιδιού της να γίνεται πολύκροτη και να μονοπωλεί τον κουτσομπολίστικο Τύπο.
Η Μπέργκμαν θα παντρευτεί τελικά τον Ροσελίνι τον Μάιο του 1950, ενώ το 1952 θα γεννηθεί το διασημότερο από τα παιδιά τους, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Η καριέρα της στο Χόλιγουντ είχε ωστόσο πεθάνει, με την αμερικανική κοινωνία να μην της συγχωρεί ποτέ το παραστράτημα…
  • Walter Jenkins
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (10)
Ο Walter Jenkins γεννήθηκε το 1918 στο Τέξας και το 1939 θα τον βρει να δουλεύει για τον Lyndon B. Johnson, γεγονός που θα κάνει για τα επόμενα 25 χρόνια της ζωής του. Το δεξί χέρι του προέδρου των ΗΠΑ ήταν γνωστός για την καλοσύνη, την αφοσίωση και την αξιοπρέπειά του καθ’ όλη τη διακυβέρνηση του Johnson. Γιατί τότε βρίσκεται στη λίστα μας;
Γιατί σε έφοδο της αστυνομίας σε δημόσιες τουαλέτες έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 1964, ο Jenkins βρέθηκε να έχει σεξουαλική επαφή με έναν άντρα, γεγονός που θα οδηγήσει στη σύλληψή του για απρεπή συμπεριφορά. Και δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Το τεράστιο σκάνδαλο θα συγκλόνιζε τον Λευκό Οίκο, με τις προεδρικές προσπάθειες συγκάλυψης του γεγονότος να αποτυγχάνουν και τις φιλελεύθερες ιδέες του Johnson να δοκιμάζονται. Κι όσο αν ο πρόεδρος αρνήθηκε να αντικαταστήσει τον Jenkins, θα έχανε διά παντός το δεξί του χέρι, η πολιτική καριέρα του οποίου είχε καταστραφεί αμετάκλητα…
  • Gary Hart και Donna Rice
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (7)
Ο Gary Hart ήταν το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα του 1988. Τον Μάρτιο του 1987 ωστόσο, έναν μήνα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ο Hart θα γνωρίσει την Donna Rice, μοντέλο και φοιτήτρια. Φήμες θα ξεσπούσαν για καυτό ειδύλλιο και σχετική φωτογραφία της Rice να φεύγει από το σπίτι του γερουσιαστή θα επιβεβαιώσει τον δεσμό: τα δημοσκοπικά νούμερα του Hart θα πέσουν αμέσως, φέρνοντας τον 10 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον αντίπαλο του, τον γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Μάικλ Δουκάκις.
Δύο μέρες αργότερα το περιοδικό National Enquirer θα δώσει στη δημοσιότητα την επίμαχη φωτογραφία με τη Rice να κάθεται στα γόνατα του Hart, που την επόμενη βδομάδα θα σημάνει το τέλος των πολιτικών φιλοδοξιών του. Και το σκάνδαλο θα καταφέρει μέσα σε 4 μήνες, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, να γκρεμίσει τις προεδρικές ελπίδες αλλά και τον ίδιο τον υποψήφιο από το εκλογικό στερέωμα της χώρας…
  • Tiger Woods και όλες οι γυναίκες του
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (8)
Ο δεσμός του γνωστού παίκτη του γκολφ με τη Rachel Uchitel θα γίνει γνωστός στις 25 Νοεμβρίου 2009, ενώ δύο μέρες αργότερα ο Woods θα εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, που θα οδηγήσει τελικά στη ματαίωση του δικού του φιλανθρωπικού πρωταθλήματος γκολφ.
Δύο μέρες μετά, το περιοδικό US Weekly θα δημοσιοποιήσει το φωνητικό μήνυμα που άφησε ο παίκτης σε άλλη παράνομη ερωμένη, ενώ λίγο αργότερα ένα τρίτο σκάνδαλο -στις 11 Δεκεμβρίου- θα περιπλέξει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα, με τις γυναίκες που έβγαιναν και παραδέχονταν ανοιχτά ειδύλλιο με τον Woods να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Οι σπόνσορες του παίκτη θα τον εγκατέλειπαν αμέσως, ενώ και η περίφημη στήλη του στο περιοδικό Golf Digest θα γινόταν παρελθόν. Μέσα σε έναν μήνα, έρευνα θα έδειχνε ότι οι μέτοχοι σε εταιρίες που σχετίζονταν με τον Woods είχαν χάσει μεταξύ 5-12 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας των παράνομων δεσμών του και της ηχηρής ενόχλησης του κόσμου. Όσο για τις προσωπικές του απώλειες, το σκάνδαλο θα στοίχιζε στον Woods τον γάμο του, αλλά και 100 εκατομμύρια δολάρια σε διατροφή. Ο Tiger θα επανερχόταν αργότερα στις επιτυχίες, η δημόσια εικόνα του έχει ωστόσο πληγεί ανεπανόρθωτα…
  • David Petraeus και Paula Broadwell
Ειδύλλια που γκρέμισαν... καριέρες (9)
Στο τελευταίο κορυφαίο σκάνδαλο της σύγχρονης εποχής τα πράγματα μπλέκονται πολύ, με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα να λειτουργούν ως κατάσκοποι ή «βιτρίνες» για κρυμμένες ταυτότητες. Η Paula Broadwell γνωρίζει τον στρατηγό David Petraeus στο Harvard το 2006 και προτίθεται να τον βοηθήσει στη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του [«All In: The Education of General David Petraeus»], η οποία εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2012. Μέχρι να γίνει ο Petraeus διευθυντής της CIA τον Ιούλιο του 2011, οι δυο τους ήταν ήδη εραστές και επικοινωνούσαν μυστικά μέσω κρυφού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η υπόθεση δεν θα έμενε φυσικά κρυφή, ενώ τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν περιλαμβάνουν έρευνες του FBI, εμπλοκή ενός ακόμα στρατηγού, του αμερικανού διοικητή στο Αφγανιστάν John R. Allen, καθώς και μια σειρά ακόμα από κατασκόπους που ενεπλάκησαν στο ειδύλλιο! Όταν η Broadwell ανακρίθηκε από το FBI, θα παραδεχτεί το ειδύλλιο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για τα απόρρητα αρχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή της.
Το FBI θα περίμενε ωστόσο τις προεδρικές εκλογές του 2012 για να ενημερώσει για το σκάνδαλο, γεγονός που συνέβη τον Νοέμβριο, όταν ο διευθυντής του FBI, Eric Holder, ανέφερε στην Υπηρεσία Πληροφοριών τα τεκταινόμενα. Την επόμενη μέρα όλοι ήξεραν: ο Λευκός Οίκος έμαθε τα πάντα και ο Petraeus θα υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο Ομπάμα. Ο αρχηγός της CIA έπεσε χάρη στη ζηλόφθονα ερωμένη του, που υπέκλεπτε πληροφορίες από τον υπολογιστή του για να παρακολουθεί την ερωτική του ζωή…
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...