Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Το μυστήριο του ρεπόρτερ Φλιν


Το μυστήριο του ρεπόρτερ Φλιν
Ο Σον Φλιν, ο πρόωρα χαμένος γιος του Αμερικανού σταρ Ερολ Φλιν, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής. Η ζωή του δεν είχε χολιγουντιανό χάπι εντ. Σαράντα χρόνια μετά την εξαφάνισή του, η αναπάντεχη ανακάλυψη των λειψάνων της σορού του ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια περίεργη ιστορία.
Ο Σον Φλιν προσπάθησε κάποτε να γίνει ηθοποιός σαν τον πατέρα του. Η ηθοποιία όμως δεν τον τραβούσε τόσο όσο η δημοσιογραφία, γι’ αυτό και έπεσε στα βαθιά, καλύπτοντας τους πολέμους των Αμερικανών στην Καμπότζη.
Η αδρεναλίνη τον γοήτευε, αλλά οι περιπέτειές του δεν είχαν καλό τέλος, καθώς εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος, μαζί με τον συνάδελφό του Ντάνα Στόουν, πριν από μία 40ετία σε ένα εχθρικό στρατιωτικό μπλόκο στα βορειανατολικά της Πνομ Πενχ.
Το περίεργο είναι πως έπειτα από τόσα χρόνια μια ομάδα ειδικών επιστημόνων σε παράρτημα του αμερικανικού Πενταγώνου στη Χαβάη ετοιμάζεται να αποφανθεί αν τα λείψανα που βρήκαν δύο ερασιτέχνες «κυνηγοί οστών» στην αγροτική Καμπότζη μπορούν να απαντήσουν στο μυστήριο της τραγικής εξαφάνισης του 28χρονου Φλιν.
Το θέμα έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων, καθώς ο Βρετανός Κιθ Ρόδεραμ και ο Αυστραλός Ντέιβιντ ΜακΜίλαν, οι δύο κυνηγοί, όχι μόνο θέλουν να πουλήσουν την ιστορία τους στον πιο ανοιχτοχέρη «πλειοδότη», αλλά και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ανάρμοστη έρευνα, καθώς ένας πρώην συνάδελφός τους πιστεύει ότι η εξόρυξη του τάφου έγινε αντιεπαγγελματικά, με ειδικούς πυροτεχνουργούς και μπουλντόζες στη διάθεσή τους, πιθανόν «ενοχλώντας» έναν μεγαλύτερο συλλογικό τάφο, όπου κείτονται θαμμένοι και άλλοι δημοσιογράφοι.
Από την άλλη, ο Ντέιβιντ ΜακΜίλαν ισχυρίζεται ότι την τετράμηνη έρευνα για τα οστά χρηματοδότησε μερικώς η ετεροθαλής αδελφή του Σον Φλιν.
Ο αδελφός της ήταν ο γιος του Ερολ Φλιν και της πρώτης συζύγου του, Λίλι Νταμίτα, Γαλλίδας ηθοποιού που ξόδεψε υπέρογκα ποσά για να βρει τον γιο της μετά τον χαμό του. Τελικά ο Σον Φλιν ανακηρύχτηκε επίσημα νεκρός το 1984, δεκατέσσερα χρόνια αφότου απήχθη και παραδόθηκε σε δυνάμεις του Μάο.
Μαζί με τον Ντάνα Στόουν χάθηκε στις 6 Απριλίου 1970, δουλεύοντας ως ανταποκριτής για το περιοδικό Τάιμ. Η μητέρα του πέθανε το 1994 χωρίς να μάθει ποτέ τι απέγινε το παιδί της, ενώ ο πατέρας του άφησε την τελευταία του πνοή το 1959, στα 50 του χρόνια, έχοντας παντρευτεί τρεις φορές και αποκτήσει συνολικά τέσσερα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...