Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Στην Ινδία απαγορεύεται το κινητό στις ανύπαντρες!

Στην Ινδία απαγορεύεται το κινητό στις ανύπαντρες!

Το συμβούλιο μιας ομάδας χωριών στη βόρεια Ινδία απαγόρευσε στις ανύπαντρες γυναίκες να έχουν κινητό τηλέφωνο για να μην μπορούν να δημιουργήσουν σχέση με άνδρες διαφορετικής κάστας, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα ινδικής εφημερίδας. 

Το συμβούλιο του Μπαλιγιάν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας αποφάσισε να λάβει το μέτρο αυτό επειδή 23 ζευγάρια το έσκασαν πέρυσι για να παντρευτούν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους. 

"Η 'πανσαγιάτ' (συνέλευση) είναι πεπεισμένη ότι τα ζευγάρια αυτά είχαν σχεδιάσει τη φυγή τους ύστερα από συνεννοήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων", δήλωσε ένας σοφός του χωριού στην εφημερίδα Calcutta Telegraph. 

Τα έθιμα όσον αφορά τους γάμους είναι πολύ αυστηρά σε πολλές αγροτικές κοινότητες της Ινδίας, όπου οι διακρίσεις λόγω της κάστας ισχύουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό, και μπορεί να φθάσουν ως το "έγκλημα τιμής". 

"Εγινε παράκληση σε όλους τους γονείς να φροντίσουν, ώστε οι ανύπαντρες κόρες τους να μην έχουν κινητό τηλέφωνο. Τα αγόρια μπορούν να χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο αλλά μόνον υπό την επίβλεψη των γονιών τους", δήλωσε εκπρόσωπος της συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...