Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Το «έξυπνο πιρούνι» που μετράει τις μπουκιές και μας κάνει δίαιτα

Το «έξυπνο πιρούνι» που μετράει τις μπουκιές και μας κάνει δίαιτα [εικόνες&βίντεΤελειώνει απ΄ ό,τι φαίνεται το μαρτύριο με τις δίαιτες και τα συνεχόμενα «βασανιστήρια» της ζυγαριάς, καθώς η νέα εφεύρεση, το HAPIfork, μετράει τις μπουκιές, το χρόνο που μασάμε, αλλά και τη διάρκεια του γεύματος.
Το HAPIfork, το ηλεκτρονικό πιρούνι, είναι γεμάτο αισθητήρες οι οποίοι μετράνε τις φορές που παίρνουμε το πιρούνι στο στόμα ανά λεπτό αλλά και τα διαλείμματα μεταξύ μπουκιών και πόσο χρόνο μας παίρνει να τελειώσουμε το γεύμα.
Μπορεί να μοιάζει με ένα απλό πιρούνι όμως στην περίπτωση που «καταβροχθίζετε» το γεύμα σας με μεγάλες ταχύτητες αυτό δονείται και αναβοσβήνει ένα φακό που έχει ενσωματωμένο.
Η κατασκευάστρια εταιρεία αναφέρει ότι το «έξυπνο πιρούνι» θα κοστίζει περίπου 100 δολάρια ή περίπου 76 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από λογισμικό που δίνει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να κρατάει διατροφικό αρχείο στον υπολογιστή του.
Οι επιστήμονες, μάλιστα, ετοιμάζονται να τελειοποιήσουν και το «έξυπνο κουτάλι» για τους λάτρεις άλλων εδεσμάτων όπως σούπες ή γλυκά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThisRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...