Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Οι πόλεις της αμαρτίας

Μπορεί το Λας Βέγκας να θεωρείται η κατ' εξοχήν πόλη της αμαρτίας από πολλούς, ωστόσο σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ορισμένες πόλεις του κόσμου κρατάνε επάξια τα σκήπτρα για καθένα από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.
Όπως περιγράφει σε σχετικό άρθρο το touristorama.gr επτά πόλεις του κόσμου εκπροσωπούν τα 7 αμαρτήματα, αφού τα χαρακτηριστικά της καθεμίας ταιριάζουν απόλυτα με αυτά.
Λαιμαργία: Μέμφις, ΗΠΑ
Το junk food στις ΗΠΑ είναι η ανθυγιεινή συνήθεια που έγινε λατρεία, ωστόσο ο ναός του γρήγορου φαγητού είναι σίγουρα το Μέμφις. Στη συγκεκριμένη πολιτεία το 65% του πληθυσμού θεωρείται υπέρβαρο ενώ τηγανιτές πατάτες, χάμπουργκερ, μιλκσέικ και πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου είναι στο καθημερινό τους μενού.

Απληστία: Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Πολυτελή γραφεία σε ουρανοξύστες του Μανχάταν, συμφωνίες εκατομμυρίων με χρηματιστές της Wall Street και φαντασμαγορικά κτίρια με την υπογραφή των διασημότερων αρχιτεκτόνων σας προκαλούν να ανεβάσετε κι άλλο τις απαιτήσεις σας και να αναζητήσετε ακόμα περισσότερη πολυτέλεια.

Οκνηρία: Πουέρτο Βιέχο, Κόστα Ρίκα
Η απόλυτη πρωτεύουσα της νωθρότητας βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα. Η ζωή στην πόλη κυλάει σε υπερβολικά βαρετούς και αργούς ρυθμούς και μάλιστα σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κέντρο αποκατάστασης για τραυματισμένους βραδύποδες (τα οποία θεωρούνται τα πιο αργοκίνητα και νωθρά θηλαστικά παγκοσμίως).

Φθόνος: Μόντε Κάρλο, Μονακό
Όσο πλούσιος κι αν είστε δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρείτε κάποιον ακόμα πλουσιότερο από σας στο Μόντε Κάρλο. Πανάκριβα κοσμήματα, επιβλητικά γιώτ και εντυπωσιακές παρουσίες μπορούν να ξυπνήσουν το «πράσινο τέρας» ακόμα και στον πιο ολιγαρκή άνθρωπο.

Ματαιοδοξία: Μαϊάμι, ΗΠΑ
Η λεωφόρος Ocean Drive στο Miami Beach είναι αδιαμφισβήτητα η λεωφόρος της ματαιοδοξίας, αφού σε κανένα άλλο σημείο στη Γη δεν υπάρχουν τόσα πολλά καταστήματα καλλυντικών, κομμωτήρια και κέντρα καλλωπισμού μαζεμένα.

Λαγνεία: Άμστερνταμ, Ολλανδία
Το Red District Light έχει κάνει το Άμστερνταμ διάσημο σε όλη την Ευρώπη, αφού θεωρείται η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του αγοραίου έρωτα. Πανέμορφες και εντυπωσιακές κοπέλες στις βιτρίνες περιμένουν σαν κούκλες τον πελάτη να τις διαλέξει.

Οργή: Καράκας, Βενεζουέλα
Έχει ονομαστεί δικαίως παγκόσμια Πρωτεύουσα των δολοφονιών και τα νούμερα είναι σοκαριστικά αφού τα θύματα από τις δολοφονίες τα τελευταία χρόνια πλέον ξεπερνούν τις 16.000.

(Πηγή: touristorama.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...