Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Όσα πρέπει να θυμάσαι κάθε μέρα

Είναι ένα γρήγορο μάθημα και μια υπενθύμιση για όσα μας αφορούν καθημερινά. Χρειάζεται αν θυμόμαστε μερικά πράγματα και να μην ξεχνάμε πχ πως είμαστε άνθρωποι και το να ζούμε με ομορφιά κι αισθητική την κάθε μας στιγμή είναι η μόνη μας επιλογή.

1. Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι, όμως πρέπει να το κρατήσεις για όλη σου τη ζωή.

2. Θα πάρεις μαθήματα. Είναι σαν να έχεις κάνει εγγραφή σε ένα πλήρους φοίτησης ανεπίσημο σχολείο, που ονομάζεται "ζωή".

3. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Για να αναπτυχθεί κανείς, πρέπει να κάνει δοκιμές, πειραματισμούς και λάθη. Οι αποτυχίες είναι μέρος της διαδικασίας και τόσο σημαντικές, όσο οι επιτυχίες.


4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθεις. Το μάθημα θα έρθει στη ζωή σου με διαφορετικούς τρόπους, μέχρι να το μάθεις. Όταν το μάθεις, τότε η ζωή θα σε περάσει στο επόμενο.

5. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Δεν θα περάσει ούτε μια στιγμή που δεν θα έχεις να μάθεις κάτι από τη ζωή. Αν είσαι ζωντανός, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα.

6. Το "εκεί" δεν είναι καλύτερο μέρος από το "εδώ". Όταν φτάσεις το "εκεί", τότε ένα άλλο "εκεί" θα είναι καλύτερο...

7. Οι άλλοι άνθρωποι είναι απλώς καθρέφτες σου. Αγαπάς και μισείς στους άλλους αυτό που αγαπάς και μισείς σε σένα.

8. Το τι θα κάνεις τη ζωή σου, εξαρτάται από εσένα. Έχεις όλους τους πόρους που χρειάζεσαι και το τι θα κάνεις εξαρτάται από σένα.

9. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις, να ακούσεις και να εμπιστευτείς.

10. Όλα αυτά, θα τα ξεχάσεις.


Cherie Carter–Scott.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...