Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Θα τρώμε μπλε φράουλες;


Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στην δημιουργία μιας μπλε φράουλας με συναρμογή τους με τα γονίδια των ψαριών. Οι επιστήμονες τροποποίησαν γενετικά φράουλες, ώστε αυτές να μπορέσουν να αντισταθούν καλύτερα στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Αυτό το πέτυχαν κάνοντας τεχνητή μεταφορά των γονιδίων από ένα είδος ψαριού που ονομάζεται Αρκτική Χειμάρα. Η Αρκτική Χειμάρα παράγει ένα αντιψυκτικό που του επιτρέπει να προστατεύσει τον εαυτό του στα παγωμένα νερά.
Απομόνωσαν λοιπόν το γονίδιο που παράγει αυτό το αντιψυκτικό και το εισήγαγαν στην φράουλα. Το αποτέλεσμα είναι ένα είδος φράουλας που μοιάζει μπλε και δεν χαλάει αφού τοποθετηθεί στον καταψύκτη. Αν και δεν είναι στην παραγωγή, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...