Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

11 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον θάνατο

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενώ ο θάνατος τους χτύπησε πολλές φορές την πόρτα, αυτοί κατάφεραν να τον αγνοήσουν επιδεικτικά. Διαβάστε στη συνέχεια 11 απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεγελάσουν τον θάνατο..

11. Isidro Mejia

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Το 2004 ο Isidro Mejia εργαζόταν πάνω στη σκεπή ενός σπιτιού όταν ξαφνικά σκόνταψε και έπεσε στο κενό. Η πτώση δεν τον σκότωσε αλλά τα τρία καρφιά 3,5 ιντσών που καρφώθηκαν στο κρανίο και στο λαιμό του θα έπρεπε να το είχαν κάνει.
Ευτυχώς για εκείνον τα καρφιά δεν τρύπησαν την σπονδυλική στήλη και τον εγκέφαλο του και έτσι επέζησε.


10. Richard Blass

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Το 1968 έγινε η πρώτη προσπάθεια δολοφονίας του Καναδού γκάνγκστερ Richard Blass από την Μαφία. Δύο πληρωμένοι δολοφόνοι τον πλησίασαν σε ένα μπαρ που  απολάμβανε το ποτό του και τον πυροβόλησαν αρκετές φορές. Αυτός όμως κατάφερε να επιβιώσει. 
Δύο εβδομάδες μετά ήρθε η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Οι μαφιόζοι τον εντόπισαν στο μοτέλ «Le Manoir de Plaisance» στα περίχωρα του Μόντρεαλ, και έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο. Παρόλο που όλο το ξενοδοχείο κάηκε και τρεις άνθρωποι πέθαναν, εκείνος διέφυγε χωρίς δυσκολία.
Η τρίτη απόπειρα ήρθε λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, όταν ο  Blass μπήκε σε ένα γκαράζ με την κοπέλα του για να αφήσει το αυτοκίνητο του. Εκεί τον περίμεναν και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του. Δέχτηκε σφαίρες στο κεφάλι και στην πλάτη, ευτυχώς για αυτόν όχι θανατηφόρες, και κατάφερε να την γλυτώσει όταν πάτησε το γκάζι και έσπασε την πόρτα του γκαράζ.
Το 1969 η αστυνομία τον συλλαμβάνει έπειτα από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας και ο Blass οδηγείται στην φυλακή. Με κάποιο τρόπο καταφέρνει να δραπετεύσει από την φυλακή, τον ξαναπιάνουν και.. δυστυχώς για αυτόν ξαναδραπετευει. Ελεύθερος πια αποφασίζει να εκδικηθεί όσους κατέθεσαν εναντίον του. Θα καταφέρει να σκοτώσει δυο από τους αντιπάλους του πριν δεχτεί 23 σφαίρες και παραδοθεί τελικά στην αγκαλιά του θανάτου. Ο Blass για την ικανότητα του να ξεφεύγει συνέχεια από τον θάνατο είχε το παρατσούκλι η «Γάτα».


9. Ahad Israfil

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
«Πλέον προσπαθώ να εκτιμήσω τα πράγματα πολύ περισσότερο. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα» λέει ο Israfil για αυτό που του συνέβη. Δεν είναι και λίγο! Το 1987, ένας τυχαίος εκπυρσοκροτισμός ενός όπλου τίναξε το μισό μυαλό του στον αέρα. Ο 14χρονος τότε όμως Ahad κατάφερε όχι μόνο να επιζήσει αλλά και να ολκληρώσει το σχολείο του με άριστα.
Οι γιατροί συμπλήρωσαν το κενό στο κρανίο του με σιλικόνη και η εμφάνισή του πλέον δεν διαφέρει πολύ από το φυσιολογικό.

8. Vesna Vulovic

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Το 1972, κατά τη διάρκεια μιας πτήσης πάνω από την Srbská-Kamenice (νυν Τσεχική Δημοκρατία) μια έκρηξη, για την οποία πήρε την ευθύνη το τρομοκρατικό Εθνικό Κίνημα της Κροατίας ( Croatian National Movement), μια 22χρονη αεροσυνοδός αναγκάστηκε να πηδήξει από το αεροσκάφος χωρίς αλεξίπτωτο.
Παρόλο που έπεσε από τα 33 χιλιάδες πόδια τα μόνα τραύματα που υπέστη ήταν ράγισμα στο κρανίο, δύο σπασμένα πόδια και τρία σπασμένα πλευρά που την κατέστησαν ανάπηρη από τη μέση και κάτω. Μετά από εγχείρηση, μπόρεσε να περπατήσει και πάλι και να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο Guiness για την υψηλότερη ελεύθερη πτώση με επιτυχία.

7. Ludger Sylbaris

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Την ημέρα που εξερράγη το ηφαίστειο στα νησιά Πέλε στη Μαρτινίκα, ο Sylbaris ήταν κλειδωμένος σε ένα υπόγειο, πέτρινο κελί αεριζόμενο μόνο από μια μικρή σχισμή στην πόρτα. Αυτή η φυλακή ήταν το πιο ασφαλές κτίριο στην πόλη και σε αυτή τη φυλακή χρωστάει τη ζωή του.
Μετά την έκρηξη, καυτός αέρας και λάβα πέρασε από τις χαραμάδες της πόρτας αλλά η ζέστη δε διάρκεσε πολύ με αποτέλεσμα να επιζήσει με λίγα μόνο εγκαύματα στα χέρια, τα πόδια και την πλάτη του. Τα πιο περισσότερα κτίρια στην πόλη ισοπεδώθηκαν ενώ σχεδόν όλος ο πληθυσμός της πόλης αφανίστηκε λόγω της θερμότητας που ξεπερνά σε ανάλογες περιπτώσεις τους 1000 βαθμούς Κελσίου. Ο μόνος επιζώντας ήταν ο Sylbaris.


6. Shannon Malloy

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Ένα απλό αυτοκινητιστικό ατύχημα θα ήταν αρκετό για να χάσει κάποιος τη ζωή του. Στην περίπτωση, όμως, της Shannon Malloy τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένα τρακάρισμα την κατέστησε εσωτερικά ανάπηρη: η σπονδυλική της στήλη διαχωρίστηκε από το κρανίο της και όλοι οι σύνδεσμοι και οι τένοντες καταστράφηκαν.
Η Shannon έπρεπε να υπομείνει αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις. Υπέστη βλάβες σε πολλά νεύρα, είχε μεγάλη δυσκολία να αρθρώσει έστω απλές λέξεις, η λεκάνη και ο αστράγαλος της είχαν υποστεί σοβαρές κακώσεις και έπρεπε να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο. Τελικά όμως τα κατάφερε και ανέβαλε το ραντεβού με τον θάνατο για άλλη μέρα.

5. Roy C. Sullivan

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Η πιθανότητα να χτυπηθεί ένας άνθρωπος από κεραυνό είναι μια προς τρεις χιλιάδες. Σύμφωνα με τη θεωρία των πιθανοτήτων, η πιθανότητα να χτυπηθεί εφτά φορές είναι το γινόμενο τους δηλαδή μια στα 22 επτάκις εκατομμύρια. Και, όμως, αυτό ήταν το «λαχείο» που τράβηξε ο Ρόι Σάλιβαν, ένας δασοφύλακας στο Εθνικό Πάρκο Σέναντοα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.
Κάποιοι επιστήμονες λένε ό,τι η ατυχία του Σάλιβαν οφείλεται στη φύση του επαγγέλματος και στις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Ωστόσο, όσοι είναι γνώστες του φυσικού περιβάλλοντος μπορούν να αποφεύγουν καλύτερα τα επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα. Ο Σάλιβαν δεν ήταν σε αυτούς.

4. Ann Hodges

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Η Ann Hodges (1923 – 1972) από την Sylacauga της Alabama, έγινε γνωστή  όταν, στις 30 Νοεμβρίου 1954, άπλωνε τη μπουγάδα της και είδε τον ήλιο να δύει στην ανατολή. Γυρνώντας προς τη δύση είδε και ένα δεύτερο ήλιο σε κανονική θέση.
Τελικά αποδείχτηκε ότι ο πρώτος ήλιος ήταν ένας μετεωρίτης ο οποίος μάλιστα έσπασε σε κομμάτια. Ένα θραύσμα τρύπησε την οροφή της και ένα την τραυμάτισε στα πόδια. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χτυπηθεί από μετεωρίτη στην ιστορία.
Ο μετεωρίτης σήμερα βρίσκεται στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Αλαμπάμα. Ωστόσο, πριν καταλήξει εκεί προκάλεσε πολλά προβλήματα στη Χότζες.
Η Αμερικάνικη Αεροπορία μετέβη στο σημείο και τον κατάσχεσε. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από δικαστικούς αγώνες τον απέκτησε ξανά αλλά η δημοσιότητα και οι επίμονες προσφορές αγοράς την ανάγκασαν να τον ξεφορτωθεί.


3. Ben Carpenter

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Ένα πρωινό, ο ανάπηρος 21χρονος Ben Carpenter αποφασίζει να πάει μια βόλτα, δίχως να ξέρει ότι θα έκανε την βόλτα της ζωής του. Καθώς περνούσε το δρόμο, ένα φορτηγό τον “πήρε” μαζί του κατά λάθος και τον έκανε βόλτα για επτά χιλιόμετρα, αφού η αναπηρική του καρέκλα είχε “κολλήσει” στο φορτηγό.
Ο Κάρπεντερ αργότερα σχολίασε “ Δε μπορώ να καταλάβω πως αντέχουν οι διάσημοι. Μετά το συμβάν με ακολουθούσαν οι κάμερες και τα συνεργεία και δεν το άντεξα παραπάνω από μία- δυο μέρες.”


2. Phineas Gage

10 άνθρωποι που ξεγέλασαν τον Θάνατο
Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1848, ο Gage γέμισε μια τρύπα με πυρίτιδα, ένα φιτίλι και άμμο και μετά πρόσθεσε μια μεγάλη μεταλλική μπάρα. Η πυρίτιδα, όμως, πήρε φωτιά “πυροβολώντας” τη μεταλλική μπάρα στο πρόσωπό του: πέρασε από το αριστερό του μάγουλο, βγήκε από την κορυφή του κρανίου του και ο ίδιος εκτοξεύθηκε αρκετά μέτρα μακριά.
Μετά από λίγα λεπτά, σηκώθηκε και άρχισε να περπατάει. Το ατύχημα είχε επιπτώσεις μόνο στην κοινωνική ζωή του Gage , ο οποίος κλείστηκε στον εαυτό του και άρχισε να συμπεριφέρεται ανάρμοστα. Το κρανίο και η μεταλλική μπάρα που το διαπέρασε βρίσκονται σήμερα σε μουσείο της Βοστώνης.

1. Frane Selak

Πόσο άτυχος μπορεί να είναι κάποιος στην ζωή του για να κινδυνέψει να πεθάνει 5 φορές; Αλλά από την άλλη πόσο τυχερός μπορεί να είναι για να γλυτώσει και τις 5;
Τυχερός ή άτυχος αποφασίστε το εσείς.. Εμείς θα σας δώσουμε με χρονολογική σειρά τα γεγονότα..  
• Τον Ιανουάριο του 1962, ο Frane ήταν στο τρένο που πήγαινε στο  Ντουμπρόβνικ, στην Κροατία, όταν η αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε και έπεσε σε ποτάμι. 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο Frane επέζησε.
• Το 1963, ο Frane ταξίδευε με αεροπλάνο από το Ζάγκρεμπ, πρωτεύουσα της Κροατίας, προς την Ριέκα. Ξαφνικά μια πόρτα άνοιξε φέρνοντας την καταστροφή. 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο Frane ξύπνησε στα άχυρα. Επέζησε!
• Το 1970, το αυτοκίνητο του Frane έπιασε φωτιά ενώ οδηγούσε. Ευτυχώς για αυτόν πρόλαβε να πηδήξει έξω πάνω στην ώρα πριν το δει να τυλίγεται ολόκληρο στις φλόγες και να εκρήγνυται. Ο Frane επέζησε!
• Το 1995, ο Frane χτυπήθηκε από ένα λεωφορείο στο Ζάγκρεμπ. Υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα. Επέζησε
• Το 1996, ο Frane οδηγούσε με το αυτοκίνητο του σε ένα δύσβατο ορεινό δρόμο του Ζάγκρεμπ. Στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα άλλο αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο του τιμονιού και το αυτοκίνητο του έπεσε σε χαράδρα. Ο Frane πρόλαβε να πηδήξει έξω από το αυτοκίνητο του και να πιαστεί από ένα δέντρο όταν άκουσε το αυτοκίνητο του να εκρήγνυται περίπου 300 πόδια κάτω από αυτόν.
Τελείωσε; Όχι ακριβώς! Η μοίρα μάλλον τον λυπήθηκε για όσα τον ανάγκασε να περάσει στην ζωή του και του επιφύλασσε και άλλη έκπληξη. Όχι τόσο δυσάρεστη αυτή την φορά.
Το 2003 ο Frane επιβραβεύτηκε για την ικανότητα του να ξεγελάσει τον θάνατο με το να κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε λαχειοφόρο αγορά της Κροατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...