Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ποινικά κολάσιμη η αμφισβήτηση του ανδρισμού!

Αξιόποινη πράξη που τιμωρείται με πρόστιμο είναι πλέον στην Ιταλία η μομφή προς έναν άνδρα ότι... «δεν έχει αρχ...». Το αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, κρίνοντας μια παράξενη υπόθεση ανάμεσα σε δύο εξαδέλφους, τον δικηγόρο Βιτόριο (επώνυμο δεν δίνεται) και τον ειρηνοδίκη Αλμπέρτο. Την επίμαχη μομφή είχε απευθύνει ο Βιτόριο στον Αλμπέρτο κατά τη διάρκεια αντιδικίας εντός μιας δικαστικής αίθουσας, στην Ποτέντσα.

ΠΡΟΣΒΟΛΗ. «Πέραν της χυδαιότητάς της, η έκφραση είναι επιπροσθέτως προσβλητική αφού υπονοεί όχι μόνον έλλειψη ανδροπρέπειας του ατόμου που στοχεύει αλλά και αδυναμία χαρακτήρα, έλλειψη αποφασιστικότητας, ικανότητας και συνοχής - αρετές οι οποίες, δικαίως ή αδίκως, ταυτίζονται με το ανδρικό φύλο», αποφάνθηκε ο δικαστής Μαουρίτσιο Φούμο.
Επιπλέον επιβαρυντικός παράγοντας για το δικαστήριο ήταν το γεγονός ότι η προσβολή εκστομίστηκε στον χώρο εργασίας του Αλμπέρτο, παρουσία τρίτων. Μένει να ορίσει και το ποσό του προστίμου που θα κληθεί να πληρώσει ο Βιτόριο στον εξάδελφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...