Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κοιμάται σε φέρετρο για να... τιμήσει τον πεθαμένο φίλο του!


Ο Zelli Rossi, από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, κοιμάται σε ένα φέρετρο τα τελευταία 23 χρόνια, για να τιμήσει τη μνήμη ενός φίλου του που πέθανε το 1988.


Η ιστορία του Zelli Rosi και η περίεργη συνήθεια ύπνου του θα είχε πιθανόν παραμείνει ένα οικογενειακό μυστικό, αν ο 14χρονος εγγονός του δεν είχε αποφασίσει να...

γράψει μια ιστορία γι 'αυτό στην εφημερίδα του σχολείου. Πριν από πολλά χρόνια αυτός και ο παιδικός του φίλος είχαν υποσχεθεί ο ένας τον άλλον να αγοράσουν ένα φέρετρο για όποιον πέθαινε πρώτα. Το 1983 ο Zelli είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, και ο καλός του φίλος, ο οποίος είχε ακούσει φήμες ότι είχε πεθάνει, τίμησε τη συμφωνία τους και αγόρασε ένα φέρετρο γι’ αυτόν. Αλλά ο Zelli δεν ήταν πραγματικά νεκρός, ένα αμάξι τον είχε τραυματίσει ενώ καθόταν στο ποδήλατο του και παρέμεινε στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες. Προσπάθησε έτσι να επιστρέψει το φέρετρο, αλλά ο φίλος του δεν δεχόταν να το πάρει πίσω, γι 'αυτό το κράτησε στο σπίτι του.

Το 1988, ο φίλος του Zelli πέθανε από πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, αφού τον μπέρδεψαν κατά λάθος για κάποιον άλλο. Ο Zelli όχι μόνο κράτησε τη συμφωνία και αγόρασε ένα ολοκαίνουριο φέρετρο γι’ αυτόν, αλλά και ο ίδιος άρχισε να κοιμάται στο φέρετρο που είχε σπίτι του κάθε Παρασκευή, για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του. Αυτό συνεχίστηκε για τα τελευταία 23 χρόνια, και το περίεργο είναι ότι η οικογένεια του Zelli Rossi δεν έχει πρόβλημα με αυτή την ασυνήθιστη συμπεριφορά. Η σύζυγός του τον βοηθά ακόμη και να προετοιμάσει το φέρετρο ώστε να κοιμάται άνετα σε αυτό. Λέει ότι παρόλο που πάντα  πίστευε ότι ήταν παράξενο σαν συνήθεια ποτέ δεν φοβήθηκε.

Ο εγγονός του Zelli λέει ότι ο παππούς του είναι τώρα πλέον ένας «θρύλος» στη γειτονιά, αλλά παραδέχεται ότι οι περισσότεροι από τους φίλους του δεν τον επισκέπτονται στο σπίτι των παππούδων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...