Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τους μαστιγώνουν για να απαλλαγούν από τους εθισμούς τους


Την μέθοδο που βοηθά να απεξαρτηθεί κανείς από τα ναρκωτικά, το ποτό και από το σεξ ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχολόγοι στην Σιβηρία.
Βάση της θεραπείας είναι η σωματική τιμωρία μέσω του ξυλοδαρμού. Όπως υποστηρίζουν  η μέθοδος αυτή μπορεί να είναι επώδυνη ωστόσο είναι θαυματουργή.
Δημοσιογράφος των Siberian Times που παρακολούθησε ορισμένες συνεδρίες με δύο ασθενείς αναφέρει ότι "Η αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων είναι προβλέψιμη: Χαχανίζουν, γελούν ή κάνουν αστεία με σεξουαλικά υπονοούμενα".
Μια από τους ασθενείς είναι η 22χρονη ηρωινομανής Natasha, από το Novosibirsk η οποία δήλωσε για την εμπειρία της  "Είμαι η απόδειξη ότι αυτή η αμφιλεγόμενη μέθοδος λειτουργεί. Την συστήνω σε όσους πάσχουν από εθισμό ή κατάθλιψη" και προσθέτει "Πονάει πολύ, αλλά αυτό είναι που  μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Χωρίς αυτό  πιστεύω ότι τώρα θα ήμουν νεκρή. "
Η 22χρονη εθίστηκε στα ναρκωτικά μέσω ενός φίλου της ο οποίος πέθανε από υπερβολική δόση. "Υπήρχαν τόσοι πολλοί θάνατοι γύρω μου. Σχεδόν πέθαινα. Δεν μπορούσα να βρω  μια διέξοδο. Τότε ήταν που η μητέρα μου άκουσε για αυτή τη νέα  θεραπεία. Συμφώνησα να τη δοκιμάσω".
"Είναι πραγματικά δυσάρεστο, αλλά μετά από κάθε συνεδρία, μπορώ να δω ότι λειτουργεί. Παράλληλα  ο γιατρός μου  εξηγεί τον κίνδυνο των ναρκωτικών. Αυτή η θεραπεία λειτουργεί λόγω της επίδρασης στο σώμα μου."
Ο Δρ. German Pilipenko και η  συναδέλφους  του Marina Chukhrova επιμένουν ότι η  θεραπεία τους στηρίζεται σε έγκυρες επιστημονικές αρχές.
"Χτυπάμε τους ασθενείς στους γλουτούς με ένα σαφή και συγκεκριμένο ιατρικό σκοπό. Δεν είναι κάποια διαστρεβλωμένη σαδομαζοχιστικές δραστηριότητα" είπε η  Chukhrova.
Οι τοξικομανείς  υποφέρουν από την έλλειψη των ενδορφινών - συχνά γνωστή ως "ορμόνες ευτυχίας. Ο οξύς πόνος της σωματικής τιμωρίας  διεγείρει τον εγκέφαλο να εκκρίνει ενδορφίνες στο σώμα, κάνοντας τους ασθενείς να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι"
Η  Chukhrova  τονίζει "Χρησιμοποιούμε κλαδιά ιτιάς. Είναι ευέλικτα και δεν μπορεί να σπάσουν ούτε να προκαλέσουν αιμορραγία. Χτυπάμε μόνο τους γλουτούς. Η εμπειρία δείχνει ότι είναι μια πολύ καλή αντανακλαστικογενής ζώνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετατρέψει τα σήματα πόνου σε θετική δράση για τον ανθρώπινο οργανισμό".
Αν τυχόν ο ασθενής έχει  σεξουαλική ευχαρίστηση από τα χτυπήματα σταματάμε αμέσως", πρόσθεσε.
"Ο πόνος λειτουργεί σαν μια ένεση κατά του στρες", είπε ο  Pilipenko, ο οποίος παραδέχεται ότι "Μας αντιμετωπίζουν με  σκεπτικισμό οι άλλοι συνάδελφοί μας".
Οι ασθενείς δέχονται 30 δεν 60 χτυπήματα με μαστίγιο και η κάθε συνεδρία κοστίζει περίπου 60 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...