Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τι θα γινόταν αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;

Τι θα γινόταν αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;H πολιτική αναλύτρια και πρώην γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Dee Dee Myers υποστηρίζει πως λόγω «κατασκευής» οι γυναίκες στο παρελθόν δεν μπορούσαν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Σύμφωνα με την Myers, οι δυναμικές γυναίκες της σημερινής εποχής έχουν κάνει τις επιχειρήσεις πιο κερδοφόρες, τις κυβερνήσεις πιο «αντιπροσωπευτικές» και τις κοινωνίες πιο υγιείς. «Υπάρχει λιγότερη βία, περισσότερη ειρήνη, σταθερότητα και βιωσιμότητα».
Όπως αναφέρει στην μελέτη της όλα ξεκινούν από το γεγονός ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τη ζωή διαφορετικά. Η εμπειρία τους επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουν τα προβλήματα αλλά και τις λύσεις που τελικά δίνουν.
Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες όχι μόνο σκέπτονται, αλλά κυβερνούν και διαφορετικά από τους άνδρες. Τείνουν να είναι συνεργάσιμες, προσανατολισμένες στην ομαδικότητα αλλά και συγκεντρωτικές, χαρακτηριστικά που τις καθιστούν και αποτελεσματικές.
«Οι γυναίκες είναι πιο συνεργάσιμες γενικά και κινούνται λιγότερο με βάση τη σύγκρουση» αναφέρει ο Τζάνετ Ναπολιτάνο, γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σε θέματα κρατικής ασφάλειας.
Το λάθος που έκαναν μέχρι τώρα οι γυναίκες είναι ότι προσπαθούσαν να συμπεριφερθούν και να σκέπτονται σαν άνδρες, καθώς αυτό θεωρείτο η «συνταγή» της επιτυχίας. Η Νάνσι Πελόζι, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που ηγήθηκε μεγάλου κόμματος στο κογκρέσο συμβούλεψε τις υπόλοιπες να συνειδητοποιήσουν πως «η διαφορετικότητα είναι η δύναμή τους».
Τη χρονιά που πέρασε οι γυναίκες ανά τον κόσμο ήταν υπεύθυνες για την τοποθέτηση 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ μέχρι το 2014 το ποσό αναμένεται να φθάσει στα 28. Σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες «ξοδεύουν» διαφορετικά από τους άνδρες. Επενδύουν στη σίτιση των οικογενειών τους με πιο υγιεινά φαγητά, σε πιο καθαρό νερό, καλύτερα σχολεία, εκπαίδευση και στην υγεία.
Συνεπώς το να «επενδύει» κανείς σε αυτές είναι κάτι παραπάνω από δημόσιες σχέσεις. Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...