Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η ιστορία του Σκοτ Σούμαν, του αμερικανού μπλόγκερ με τα 2 εκατ. επισκέψεις το μήνα ~ εικόνες


Είτε φωτογραφίζει όμορφους ανθρώπους στο δρόμο είτε διάσημους σχεδιαστές ο Σκοτ Σούμαν είναι σταρ ο ίδιος. Χάρη στο μπλογκ του The Sartorialist, ένα από τα κομψότερα μπλογκ στον κόσμο, το οποίο επισκέπτονται 2 εκατ. αποκλειστικοί επισκέπτες το μήνα.
Ανήκει στο σύμπαν των κυνηγών στυλ, styl hunter, όπως αυτοσυστήνεται. Στο είδος του είναι βασιλιάς, αυτός επιβάλλει την αισθητική και τους όρους. Θωρείται πατέρας όλης της γενιάς των φωτογράφων που ψάχνουν την εναλλακτική ματιά. Στην «μοδόσφαιρα» ορισμένοι λένε ότι υπάρχει ο κόσμος πριν και μετά τον Σκοτ Σούμαν.
Το να εμφανιστεί κάποιος στο σάιτ του Σούμαν The Sartorialist θεωρείται η υπέρτατη καθιέρωση. Επιβλήθηκε κυρίως χάρη στις φωτογραφίες δρόμου όπου ξετρυπώνει στυλ και φάτσες νέων κυρίως ανθρώπων που ξεπερνούν τον μέσο όρο. Ασχολείται με διαφημίσεις και προβολή ενώ τα βιβλία του κάνουν ρεκόρ πωλήσεων.
Ο τρόπος που εργάζεται δεν είναι τυπικός παρά το γεγονός ότι έχει υπερβεί όλα τα όρια καθιέρωσης. Ζει με τη σύντροφό του Γκαράνς Ντορέ στη Νέα Υόρκη, σταρ μπλόγκερ και εκείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...