Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο.


Παρακάτω βρίσκεται μια λίστα με περιοχές που έχουν μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο. Μπορείτε να φανταστείτε να ζείτε μόνος σας στην δικιά σας πολιτεία; Απλά σκεφτείτε ότι δεν θα υπήρχαν καταστήματα και κανείς για να μιλήσετε, θα ήταν βαρετά, ωστόσο, από την θετική πλευρά δεν υπάρχουν αστυνομικοί. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα πόλεων στις οποίες ζει μόνο 1 άτομο μόνιμα. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τα έτη 2009-2010, έτσι δεν είναι βέβαιο ότι εξακολουθούν να είναι μέρη με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο, αλλά ακόμα και έτσι εξακολουθεί να είναι αρκετά ενδιαφέρον!

 

1. Buford, Wyoming, Η.Π.Α.

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2012
Ο μόνος κάτοικος: Don Sammons
Το Buford είναι μια κοινότητα στο Albany County, του Wyoming των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται ανάμεσα στα Lamarie και Cheyenne στον Αυτοκινητόδρομο 80. Το Buford είναι στα 2.500 μέτρα υψόμετρο, καθιστώντας το την ψηλότερη κοινότητα στον Αυτοκινητόδρομο 80. Έχει πληθυσμό 1 άτομο. Ο Don Sammons, ο οποίος είναι ο μόνος κάτοικος, είναι επίσης και ο διαχειριστής του Buford Trading Post. Ο γιος του έφυγε από το Buford το 2008.

 

2. Monowi, Nebraska, Η.Π.Α.

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2010
Ο μόνος κάτοικος: Elsie Eiler
Τα χρόνια ακμής του Monowi ήταν η δεκαετία του 1930, όταν είχε πληθυσμό 150 άτομα. Όπως και άλλες μικρές κοινότητες στο Great Plains, έχασε τους νεότερους κατοίκους του οι οποίοι μετακινήθηκαν σε πόλεις που παρουσίαζαν ανάπτυξη και πρόσφεραν καλύτερες θέσεις εργασίας. Κατά την απογραφή του 2000, το χωριό είχε συνολικό πληθυσμό 2 άτομα – μόνο ένα παντρεμένο ζευγάρι, τους Rudy και Elsie Eiler. O κ. Eiler πέθανε το 2004, αφήνοντας τη σύζυγο του ως το μόνο κάτοικο. Με αυτή την ιδιότητα, ενεργεί ως Δήμαρχος, χορηγώντας τον εαυτό της με άδεια κατανάλωσης αλκοόλ και πληρώνοντας φόρους στον εαυτό της. Είναι υποχρεωμένη να παράγει ένα δημοτικό οδικό σχέδιο κάθε χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση για τα τέσσερα φώτα του δρόμου του χωριού.

 

3. Cass, Νέα Ζηλανδία

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2010
Ο μόνος κάτοικος: Barrie Drummond
Το Cass είναι μια τοποθεσία στην περιφέρεια Selwyn της περιοχής Canterbury που βρίσκεται νότια στη Νέα Ζηλανδία. Πήρε το όνομα της από τον Thomas Cass, έναν σημαντικό πρωτοπόρο επιθεωρητή της περιοχής αυτής. Η Εθνική Οδός 73 περνάει κοντά από την πόλη. Από τον Νοέμβριο του 1987, η παγκοσμίου φήμης επιβατική αμαξοστοιχία TranzAlpine περνάει μέσα από την πόλη. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο με πληθυσμό έναν κάτοικο.

 

4. Rochefourchat, Γαλλία

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2009
Ο μόνος κάτοικος: Jean-Baptiste Lully
Το Rochefourchat είναι μια κοινότητα στην περιφέρεια Rhone-Alpes στη νοτιοανατολική Γαλλία. Στην κοινότητα υπάρχει μια μονοκατοικία, ένας αχυρώνας, καθώς και τα ερείπια ενός παλιού κάστρου. Οι κοντινότερες κοινότητες είναι οι Rochefourchat are Saint-Nazaire-le-Désert, Les Tonils, Pradelle, and Brette. Υπάρχει μόνο ένας μόνιμος κάτοικος, ο 38 ετών διαζευγμένος Jean-Baptiste Lully, κάνοντας την τη λιγότερο πυκνοκατοικημένη γαλλική κοινότητα.

 

5. Bonanza, Utah, Η.Π.Α.

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2010
Το Bonanza είναι μια περιοχή που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της πολιτείας Utah, των Ηνωμένων Πολιτειών. Το όνομα αναφέρεται σε ένα μεγάλο κοίτασμα ορυκτών. Κοντά στην κοινότητα βρίσκεται ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που ανήκει στην Deseret Power Electric Cooperative. Το Bonanza είναι επίσης στην περιοχή Colorado Plateau όπου πραγματοποιούνται γεωτρήσεις πετρελαίου και εξορύξεις. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, υπάρχει μόνο ένα άτομο που κατοικεί σε αυτή την περιοχή.

 

6. Laurier, Washington, Η.Π.Α.

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2010
Το Laurier της Ουάσινγκτον είναι μια μικρή πόλη στην πολιτεία Ferry που συνορεύει με τα σύνορα του Καναδά. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, υπήρχε μόνο ένα άτομο που κατοικούσε σε αυτό το μέρος. Επίσης, το Avey Field (που βρίσκεται στο Laurier) είναι ένα μοναδικό αεροδρόμιο το οποίο διασχίζεται από τα σύνορα του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

7. Hobarr Bay, Αλάσκα, Η.Π.Α.

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2010
To Hobart Bay είναι ένα μέρος που βρίσκεται στην περιοχή Hoonah-Angoon της Αλάσκα. Στην απογραφή του 2010, ο πληθυσμός αυτού του οικισμού ήταν ένα άτομο. Ο κόλπος πήρε το όνομα του το 1889 από τον υπολοχαγό Mansfield, Διοικητή του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

8. Oil Springs Reservation, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

Περιοχές με μόνιμο πληθυσμό 1 άτομο | dailyarticle.gr
Απογραφή: 2010
Το Oil Springs Reservation είναι περιοχή της φυλής Ινδιάνων Seneca και βρίσκεται στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι χωρισμένη ανάμεσα σε δύο νομούς: Allegany County και Cattaraugus York. Στην απογραφή του 2010, ένα άτομο ζούσε στον καταυλισμό, το οποίο ήταν Ιθαγενής Αμερικάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...