Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Anonymous πραγματοποίησαν την υπόσχεσή τους αναφορικά με κοινοποίηση στοιχείων προσώπου!



Οι Anonymous φαίνεται ότι πραγματοποίησαν την απειλή τους αναφορικά με την ανάρτηση στοιχείων προσώπου που πιθανόν προσεγγίζει ανηλίκους .Σύμφωνα με δελτίο τύπου που είχαν δημοσιεύσει πριν από 7 ημέρες, οι Anonymous είχαν δεχτεί καταγγελίες σχετικά με την περίεργη συμπεριφορά προσώπου εναντίον ανηλίκων και είχαν προχωρήσει σε επίθεση εναντίον του. Οι Anonymous είχαν υποσχεθεί ότι θα πραγματοποιούσαν παράθεση των στοιχείων για την δράση του εν λόγω προσώπου 7 ημέρες μετά την αποστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές. Ήταν η πρώτη φορά που οι Anonymous συνεισέφεραν και προσκόμισαν στοιχεία στις αρμόδιες διωκτικές αρχές σχετικά με καταγγελίες <…> που είχαν δεχτεί  αναφορικά με προσέγγιση ανηλίκων από ενηλίκους. Σε σημερινή τους ανάρτηση,7 ημέρες μετά όπως είχαν δηλώσει, αναφέρουν τα πλήρη στοιχεία του προσώπου που έχουν στοχοποιήσει για παραβατική -κατά την άποψή τους συμπεριφορά-  ενώ δίνουν σαφέστατα προσωπικά δεδομένα προς διάθεση του οποιουδήποτε αλλά και διαλόγους του συγκεκριμένου προσώπου. Η σημερινή τους δήλωση σχετικά με το παραπάνω αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους στο Facebook και συγκεκριμένα [εδώ] απo οπου και αναμεταδίδουμε (σ.σ. έχουμε προβεί σε πλήρη απόκρυψη των προσωπικών δεδομένων που αναφέρουν μιας και δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή την στιγμή) : anonymous.op .greece.pedo  [ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ] Οι Anonymous πραγματοποίησαν την υπόσχεσή τους αναφορικά με κοινοποίηση στοιχείων προσώπου! 
Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να υπάρξουν ανακοινώσεις από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που είναι η κατεξοχήν αρμόδια υπηρεσία για να ελέγξει τέτοιες σοβαρότατες καταγγελίες πριν υιοθετηθούν και πριν κοινοποιηθούν. Συμφωνούμε και στηρίζουμε πλήρως την δημοσιοποίηση στοιχείων παιδόφιλων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, όπως έχουμε δηλώσει κατ’εξακολούθηση στο παρελθόν. Όμως αυτό θα πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να γίνετε μέσα από αξιόπιστα στοιχεία και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που πραγματοποιούν οι αρχές.
Θεωρούμε ότι η κοινοποίηση σοβαρών στοιχείων και κατηγοριών θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και αφού έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών, μιας και πιθανόν ενέχει σοβαρούς κινδύνους (σφαλμάτων) αφού είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί η ορθότητα αυτών. Βέβαια όπως είναι εμφανές οι Anonymous είχαν διαφορετική άποψη - η οποία και είναι σεβαστή από την πλευρά μας ασχέτως αν διαφωνούμε με τον τρόπο κοινοποίησης- και προχώρησαν σε κοινοποίηση δεδομένων, πιθανόν επειδή έχουν στοιχεία στην διάθεσή τους που δεν έχουν κοινοποιήσει μέχρι αυτή την στιγμή που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους.
Στην ιστοσελίδα των Ελλήνων Υποστηρικτών των Anonymous τα θετικά σχόλια για την κίνηση των Anonymous από εξαγριωμένους πολίτες έχουν πολλαπλασιαστεί φτάνοντας τα 25 μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
To SecNews μεταδίδει τις κατηγορίες και τα στοιχεία που παραθέτουν  οι Έλληνες  υποστηρικτές των Anonymous χωρίς να τα υιοθετεί και χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.





Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2012/09/anonymous.html#ixzz27CiBNgfU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...