Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει στον Πλανήτη Άρη...Περίεργες ειδήσεις από την Nasa


Πριν δύο μέρες η Nasa ανακοίνωσε πως κάποια όργανα δεν είχαν αποστειρωθεί σωστά κι έτσι το μηχάνημα έπρεπε να μείνει μακριά από σημεία στα οποία μπορεί να υπάρχει ζωή για να μην μεταφέρουν μικρόβια... 


Δημιούργημα της φύσης ή μήπως κάτι άλλο; Το αμερικανικό ρομποτικό όχημα Curiosity εντόπισε κατά την 43η μέρα του στο έδαφος του πλανήτη Άρη μια πέτρα, η οποία έχει ασυνήθιστο πυραμιδοειδές σχήμα. 

Μάλιστα, οι επιστήμονες της ΝASA βάπτισαν την πέτρα «Τζέικ», προς τιμήν του μηχανικού Τζέικομπα Ματιτσέβιτς, ο οποίος ήταν επικεφαλής του προγράμματος του Curiosity, και απεβίωσε στις 20 Αυγούστου σε ηλικία 64 ετών. Η επιστημονική κοινότητα θέλει να εξετάσει την μυστηριώδη πέτρα από πιο κοντά, γι’ αυτό το Curiosity θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον ειδικό του βραχίονα που διαθέτει ειδικούς αισθητήρες. 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ παρακολουθεί το πρόγραμμα του Wiki Mars Science Laboratory (MSL) που είναι ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο για αποστολή στον Άρη που ξεκίνησε από τη NASA στις 26 Νοεμβρίου του 2011, το οποίο προσγείωσε με επιτυχία το Curiosity rover στον κρατήρα Gale στις 6 Αυγούστου του 2012. Οι γενικοί στόχοι του περιλαμβάνουν τη διερεύνηση κατοικησιμότητας του Άρη, μελετώντας το κλίμα και τη γεωλογία του, και τη συλλογή στοιχείων για μελλοντική επανδρωμένη αποστολή.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...