Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Το ημερολογιο των Μαγιας.....γνωστο σαν Τζοκλιν



«Ο Χρόνος δεν είναι Χρήμα(όπως μας έχουν μάθει να πιστεύουμε).Ο Χρόνος είναι ΤέχνηΑυτός που κυβερνά το Χρόνο σου, ελέγχει το νου σου.Όταν κυβερνάς το Χρόνο σου, κυβερνάς το νου σου…»
Οι Μάγιας είναι ένας Αρχαίος Πολιτισμός, πού είχε κατανοήσει το Χρόνο καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Τα Ημερολόγια τους είχαν μία Πνευματική Προσέγγιση του Χρόνου, που το δικό μας Γρηγοριανό Ημερολόγιο, δεν μπόρεσε ποτέ να προσφέρει.

Οι γνώσεις τους προέρχονται από τις μελέτες τους, πάνω στα αστέρια και τον γαλαξία. Γνώριζαν όλους τους πλανήτες του Πλανητικού μας Συστήματος καθώς επίσης και τις τροχιές τους, αν και δεν υπήρχαν τότε τηλεσκόπια.



Το Ιερό τους Ημερολόγιο είναι γνωστό ως ‘’Τζόλκιν’’.
 Το Τζόλκιν είναι ένα σύστημα μέτρησης του χρόνου, που βασίζεται στην τροχιά του πλανήτη Αφροδίτη σε συνδυασμό με τους φυσικούς 28ήμερους περιοδικούς κύκλους της Σελήνης και των γυναικών. Στο Τζόλκιν στη διάρκεια ενός έτους υπάρχουν 13 Φεγγάρια από 28 μέρες το καθένα, αντί για 12 μήνες με 30, 31, ή 28 ημέρες ο κάθε ένας.

Όλοι οι Αρχαίοι Πολιτισμοί, ρύθμιζαν τη ζωή τους με βάση τους ρυθμούς της Φύσης και κυρίως της Σελήνης. Γνώριζαν ότι στις 365 ημέρες που χρειάζεται η Γη να κάνει μία πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο, η Σελήνη περιστρέφεται γύρω από τη Γη 13 φορές, κάθε 28 ημέρες.

Το Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι Άτοπο, γιατί  μας υποχρεώνει να μνημονεύουμε τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες, δηλ. τον Ιούλιο Καίσαρα και τον επόμενο Αυτοκράτορα τον Αύγουστο, ο οποίος ζηλεύοντας τον Ιούλιο, όχι μόνο πρόσθεσε και αυτός το όνομα του στον επόμενο μήνα, αλλά πήρε και 1 μέρα από τον Φεβρουάριο για να έχει και αυτός 31 ημέρες, όπως ακριβώς και ο Αύγουστος. Παράλογο???

Το Γρηγοριανό Ημερολόγιο δεν έχει Ισορροπία, γιατί ο αριθμός των ημερών κάθε μήνα, δεν συμπίπτει με τους υπόλοιπους. Ο δε Οκτώβριος που σημαίνει οκτώ είναι ο δέκατος μήνας, ενώ ο Νοέμβριος που σημαίνει εννέα είναι ο ενδέκατος μήνας, και ο Δεκέμβριος που σημαίνει δέκα είναι ο δωδέκατος.

Επίσης το Γρηγοριανό Ημερολόγιο εξυπηρετεί μια κοινωνία σύγχυσης, φόρων και γραφειοκρατίας, γιατί στην Αγγλική γλώσσα το ημερολόγιο λέγεται calendar, όπου καλένδες ήταν τα αρχεία καταβολής των φόρων που εισπράττονταν όταν κυριαρχούσε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Κάπως έτσι λοιπόν ο κυρίαρχος τρόπος διαχείρισης του χρόνου εδραιώνει το επίσης αφύσικο αξίωμα, ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Αλλά ο χρόνος δεν είναι χρήμα, ούτε και ήταν ποτέ. Βλέπουμε λοιπόν πόσο παράλογο και αφύσικο είναι το σύστημα μέτρησης του χρόνου στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, ενώ το 28ήμερο Ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών, είναι μία τελειοποίηση της αρμονίας της ίδιας της Φύσης, καθώς επίσης και του ανθρώπου που ζει σ΄αυτήν, και κατ΄επέκταση και του χρόνου που εφαρμόζεται σαν Τέχνη πια και όχι σαν χρήμα.

Και είναι Τέχνη, το να μπορεί ο άνθρωπος να μεταμορφώσει μέσα από  το περιβάλλον του τον εαυτό του και να έρθει σε αρμονία με το αστέρι που φωτίζει την ύπαρξη του, δηλ. τον Ήλιο, ο οποίος και αυτός τώρα εξελίσσεται γοργά προς την επόμενη φάση του, εναρμονιζόμενος με την Παγκόσμια Τάξη του Σύμπαντος. Το κάθε Φεγγάρι όταν αλληλοδιαδέχεται το άλλο είναι σε πλήρη συμφωνία με το Βιολογικό κύκλο του πλανήτη και αυτό βοηθά στο να υπάρχει πλήρη αρμονία στο φυσικό περιβάλλον.

Αν προσθέσουμε τις μέρες που περισσεύουν από τις 28 κάθε μήνα, θα έχουμε το 13 Φεγγάρι. Επειδή όμως 13Χ28=364 έχουμε μια μέρα εκτός χρόνου, την 365η ημέρα.
Αυτή η μέρα είναι ημέρα Χαλάρωσης, Συγχώρεσης και Ολοκλήρωσης, πριν ξεκινήσει και πάλι το επόμενο έτος των 13 Φεγγαριών. Η ‘’Μέρα Εκτός Χρόνου’’ λοιπόν είναι η 25η Ιουλίου.
Το πρώτο Φεγγάρι και η πρώτη μέρα του έτους ξεκινά στις 26 Ιουλίου, όπου είναι η μέρα που ανατέλλει το μεγάλο άστρο του Σείριου και επίσης είναι η μέρα στην οποία ο Σείριος ευθυγραμμίζεται με την μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου.
Γι΄αυτό λέμε ότι το  Ημερολόγιο των Μάγιας εναρμονίζει τη συνειδητότητα μας με το κέντρο του Γαλαξία, που δίνει Ρυθμό και Κίνηση, που πάλλεται με συχνότητες Φωτός και Ήχου μέσα στις οποίες συνυπάρχουμε.

Είναι εκπληκτικό να συμμετέχεις ενεργά στο συνδυασμό Φωτός και Ήχου όπως εκφράζεται στο Τζόλκιν, τον ιερό κώδικα των Μάγιας, ένα πλέγμα 260 συνδυασμών, όπου υπάρχουν οι 20 Ηλιακές Σφραγίδες (Κιν) που αντιπροσωπεύουν το «Φως» και τους 13 Τόνους, πού αντιπροσωπεύουν τον «Ήχο».  Το Ημερολόγιο των 13 Φεγγαριών είναι η Δυτική εκδοχή του Ημερολογίου και είναι αποτέλεσμα των ερευνών του Δρ. Χοσέ Αργκέιες, πάνω στα Αστρονομικά και Μαθηματικά συστήματα των Μάγιας.

Το τέλος του Ημερολογίου είναι ένα κομβικό σημείο, που είναι η γνωστή 21 Δεκεμβρίου 2012 του οποίου η ουσία πέρα από καταστροφολογίες, βρίσκεται ακριβώς στην «Αλλαγή της Συλλογικής Αντίληψης» για τον Χρόνο, όπως τον γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Τα λόγια του Δρ. Χοσέ Αργκουέλες πάνω στο Ημερολόγιο και στην διαφορετική εκδοχή του Χρόνου που αντιπροσωπεύει είναι ότι

«Ο Χρόνος δεν είναι Χρήμα
(όπως μας έχουν μάθει να πιστεύουμε).
Ο Χρόνος είναι Τέχνη
Αυτός που κυβερνά το Χρόνο σου, ελέγχει το νου σου.
Όταν κυβερνάς το Χρόνο σου, κυβερνάς το νου σου…»

από: Κάλλη Σκαρλατου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...