Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μετά από 200 χρόνια, επιτέλους... είναι κορίτσι!

Περισσότερα από 200 χρόνια χρειάστηκαν για να αποκτήσει η οικογένεια Lawrie ένα κορίτσι, αφού επί πέντε γενιές οι μητέρες έφερναν στον κόσμο μόνο αγόρια...
Όταν, λοιπόν, πριν από τέσσερις μήνες η Myla μπήκε στο σπίτι της για πρώτη φορά τα πάντα ήταν στολισμένα σε ροζ αποχρώσεις. Άπειρα μπαλόνια είχαν γεμίσει τον χώρο, μαζί με κάρτες και διάφορες κορδέλες. Και όλα σε ένα χρώμα που οι Lawrie είχαν χρόνια να δουν.
Πιο συγκεκριμένα, από το 1809 που γεννήθηκε το τελευταίο κορίτσι της οικογένειας. Τότε που δεν υπήρχαν ακόμα αυτοκίνητα, που η Αγγλία βρισκόταν κατά τη διάρκεια του Ναπολεόντειου πολέμου και στον θρόνο βρισκόταν ο βασιλιάς Γεώργιος III.
Προφανώς και αυτό ήταν μεγάλο κατόρθωμα για τη Hannah και τον Mark, που δεν μπορούσαν να μην το γιορτάσουν.
Από τη πρώτη στιγμή, ο Mark είχε πει στην Hannah για την παράδοση της οικογενείας του και της είχε εξηγήσει πως οι πιθανότητες να κάνουν ένα κορίτσι ήταν πολύ λίγες. Έτσι, λοιπόν, δεν αποτέλεσε έκπληξη ο ερχομός του πρώτου παιδιού τους, του Mason.


Οι ευτυχισμένοι γονείς μαζί με την κόρη τους
Οι ευτυχισμένοι γονείς μαζί με την κόρη τους
Ψάχνοντας πίσω στο γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας του Mark, η Hannah διαπίστωσε ότι όντως όλα τα παιδιά ήταν αγόρια για περισσότερα από 200 χρόνια, χωρίς να μπορεί όμως να καταλάβει το γιατί. Αυτή είναι μια απορία που έχει μέχρι και σήμερα.
Αν και ρώτησε αρκετούς γιατρούς, πάντα έπαιρνε την ίδια απάντηση: όταν συλλαμβάνεται ένα μωρό υπάρχουν 50% πιθανότητες να είναι κορίτσι και 50% να είναι αγόρι. Όμως στην οικογένεια των Lawrie τα ποσοστά δεν ήταν τα ίδια.
Η Hannah παρ' όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω. Πάντα ήθελε να κάνει ένα κοριτσάκι, γι' αυτό και ακολούθησε τη μέθοδο Shettles, που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του ΄60 και σύμφωνα με την οποία αν η σύλληψη γίνει σε συγκεκριμένες ημέρες τότε μπορεί να ελεγχθεί το φύλο του μωρού.
Πιο αναλυτικά, αν η σύλληψη πραγματοποιηθεί τις ημέρες πριν την ωορρηξία, τότε είναι πιο πιθανό το μωρό να είναι γένους θηλυκού. Και αυτό έκανε. Τις πρώτες ημέρες του κύκλου της το ζευγάρι προσπαθούσε και τον υπόλοιπο μήνα απαγορευόταν κάθε ερωτική συνεύρεση.


Η Myla με τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια της
Η Myla με τα τρία μεγαλύτερα αδέλφια της
Η ίδια παραδέχεται ότι δεν ήταν πολύ ρομαντική η διαδικασία αυτή, αλλά ήταν η τελευταία της ελπίδα για να αποκτήσει ένα κοριτσάκι. Έμεινε έγκυος σχεδόν αμέσως, αλλά ήταν σίγουρη ότι θα έκανε πάλι αγόρι. Είχε αρχίσει μάλιστα να αγοράζει και όλα τα βρεφικά είδη που χρειαζόταν σε μπλε χρώμα.
Η ίδια εργάζεται ως μαία, πράγμα που σημαίνει ότι στα πλαίσια της δουλειάς έχει παραδώσει πολλά μωράκια, ανάμεσά τους και αρκετά κοριτσάκια. “Λατρεύω τα αγόρια, αλλά θα ήθελα να έχω ένα κορίτσι και να αποκτήσω μια σχέση μητέρας-κόρης”, παραδέχεται, εξηγώντας ότι και η ίδια είχε πολύ στενή σχέση με την μητέρα της.
Όταν έγινε ο υπέρηχος και έμαθαν το φύλο, δεν το πίστευαν. Ο Mark ξέσπασε σε κλάματα και υποστήριζε πως ήταν το δώρο του πατέρα του, που είχε φύγει από τη ζωή λίγες βδομάδες νωρίτερα. Πάντα τους έλεγε ότι ήθελε μια εγγονή. Η Hannah μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης της δεν ήταν σίγουρη. Το πρώτο πράγμα που ρώτησε όταν το παιδάκι ήρθε στον κόσμο ήταν αν είναι όντως κορίτσι.


Η οικογένεια Lawrie επιτέλους απέκτησε ένα κοριτσάκι
Η οικογένεια Lawrie επιτέλους απέκτησε ένα κοριτσάκι
Φυσικά η τεσσάρων μηνών πλέον Myla δεν κυκλοφορεί χωρίς μια ροζ κορδέλα στο κεφάλι, ενώ έχει μια τεράστια ντουλάπα με φορέματα που θυμίζουν πριγκίπισσες της Disney. Ανούσιο να πούμε ότι όλα της πράγματα είναι σε κοριτσίστικες αποχρώσεις, ενώ όλα τα βρεφικά που είχαν αγοραστεί σε μπλε χρώμα, αλλάχθηκαν.
Ακόμα, βέβαια, στο σπίτι υπάρχουν παντού αγορίστικα παιχνίδια, αφού τα αγόρια της οικογένειας είναι τρία. Το μόνο που φοβάται τώρα η πανευτυχής μητέρα είναι μήπως το κοριτσάκι της επηρεαστεί από τους αδελφούς της και γίνει αγοροκόριτσο...

Ε δεν μπορείς να τα έχεις και όλα σε αυτή τη ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...